Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον Αντώνη Μπαλωμενάκη

Συλλυπητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα

Για τον θάνατο του τ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Αντ. Μπαλωμενάκη  στο συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται τα παρακάτω:


«Από την κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέχρι τους αγώνες του λαού μας κατά της λιτότητας και τις μάχες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ως φοιτητής, μαχόμενος νομικός, και βουλευτής, είχε τη δική του ανεκτίμητη συμβολή στην υπόθεση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Σεμνός, ήρεμος, αποφασιστικός, εξαίρετος επιστήμονας, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό και πολλή αγάπη.
Στην οικογένεια και στους φίλους του, θερμά συλλυπητήρια».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αφού αναφέρεται στο βιογραφικό του εκλιπόντος καταλήγει:

«Απευθύνουμε, στη σύζυγο του Μαρία και τα δύο τους παιδιά, και σε όλους τους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια». 

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο 

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του 65χρονου πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Νίκος Βούτσης: Ο φίλος και σύντροφος Αντώνης έφυγε σήμερα από κοντά μας
 Είχε πολλά να δώσει στην οικογένεια του, στην υπόθεση της Αριστεράς και στην πολιτική ζωή του τόπου, για αρκετά χρόνια ακόμα.
Από μικρός και χωρίς ποτέ να διακόψει τη προσφορά του ήταν και έμεινε όρθιος στις επάλξεις του αγώνα. Ως βουλευτής άφησε το διακριτό του αποτύπωμα μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης τόσο με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την πολιτική αλλά και επαγγελματική του επάρκεια, όσο και με το αδιαμφισβήτητο ήθος του.
Θα τον θυμόμαστε πάντοτε. Συλλυπούμαι από καρδιάς την οικογένειά του για τον αδόκητο χαμό του.

Γιάννης Δραγασάκης: Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακατάβλητο αγωνιστή
Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακατάβλητο αγωνιστή, τον ακέραιο άνθρωπο Αντώνη Μπαλωμενάκη. Η κοινοβουλευτική του παρουσία χαρακτηρίστηκε από ήθος, ευπρέπεια & συνέπεια. Εκφράζω στην Μαρία & τα παιδιά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Σωκράτης Βαρδάκης: Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας
Ο αναπάντεχος χαμός του συντρόφου μας, δάσκαλου, αδερφού, Αντώνη Μπαλωμενάκη, μας γεμίζει θλίψη και πόνο.
Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.
Αντώνη, σε ευχαριστούμε για όλα.
Καλό σου ταξίδι.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ανδρέας Ξανθός: Η Αριστερά των σεμνών αγωνιστών είναι πολύ φτωχότερη
Η Αριστερά των σεμνών αγωνιστών, των ήπιων αλλά αποφασισμένων ανθρώπων, της συντροφικότητας, της ευαισθησίας και του ήθους, είναι πολύ φτωχότερη. Θρηνούμε πραγματικά

Κ. Μπάρκας: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
Ένας ήπιος άνθρωπος. Ένας σύντροφος! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Νίκος Ηγουμενίδης: Ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του αριστερός που θα μας λείψει στις μάχες που έχουμε μπροστά μας
Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του συντρόφου και αγωνιστή Αντώνη Μπαλωμενάκη. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τις κοινοβουλευτικές του μάχες για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, αλλά και την διαρκή του πάλη και αγωνία για τον τόπο του, τα Χανιά.
Υπήρξε ένας σεμνός, ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του αριστερός που θα μας λείψει σε όλες τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νίνα Κασιμάτη: Καλό ταξίδι στον καλό σύντροφο και συνάδελφο Αντώνη Μπαλωμενάκη
Θλίψη. Καλό ταξίδι στον καλό σύντροφο και συνάδελφο Αντώνη Μπαλωμενάκη, που μοιραστήκαμε τα κοινοβουλευτικά έδρανα την περίοδο 2015-19, και ήταν τιμή μου και τιμή μας για το ήθος, την ευγένεια και την αγωνιστικότητα με την οποίαν περιέβαλε τον κοινοβουλευτισμό και την κοινή υπόθεση.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Χαρίλαος Τζαμακλής: Η απώλειά του αφήνει κενό. Θα τον θυμόμαστε πάντα
Μεγάλη η θλίψη όσων «περπατήσαμε» μαζί με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη στη Βουλή. Η ευγένεια, η πραότητα, η γλυκύτητα, η βαθιά νομική γνώση, η συναίσθηση της ευθύνης και πολλά άλλα θετικά στοιχεία τον χαρακτήριζαν.
Έζησα μαζί του περίπου 2 χρόνια σε δύο Εξεταστικές Επιτροπές. Η απώλειά του αφήνει κενό. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Χρήστος Μαντάς: Άνθρωπος με σπάνιο ήθος, επιστημονική κατάρτιση, ορθολογιστής και μαχητικός
Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ο καλος μας σύντροφος βουλευτής Χανίων στα δυσκολα χρονια απο το 15 και μετα ... έφυγε για το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή στα ανθρώπινα.
Λίγο τον γνώρισα τον Αντώνη ιδιαίτερα όταν ήταν επικεφαλής της εξεταστικής για την Υγεια, αλλά πολυ τον εκτίμησα. Άνθρωπος με σπάνιο ήθος, επιστημονική κατάρτιση, ορθολογιστής και μαχητικός, αλλά και πολυ συναισθηματικός. Της γενιάς του Πολυτεχνείου και ο Αντώνης. Εμείς οι σύντροφοι του θα έχουμε να λέμε οτι γνωρίσαμε έναν πραγματικό σύντροφο , έναν αριστερό Άνθρωπο!!

Σία Αναγνωστοπούλου: Χάσαμε έναν άξιο συντροφο
«Θλίψη απέραντη για το φίλο και υπέροχο σύντροφο Αντώνη Μπαλωμενακη. Η διακριτική αλλά και μαχητική παρουσία του στη Βουλή από το 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019 πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μας πολλά. Αντίο αγαπημένε σύντροφε. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους. Θερμά συλλυπητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάσαμε έναν άξιο συντροφο», σημειώνει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης με ανάρτηση στο twitter σημειώνει ότι «ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ήταν ένας εξαίρετος σύντροφος, ένας σπουδαίος αγωνιστής, ένας σπάνιος άνθρωπος. Θα μας λείψει πολύ, αλλά θα τον θυμόμαστε πάντα για την μαχητικότητά του, το ήθος του και την συντροφικότητά του. Αντίο Αντώνη!»

«Είδηση σοκ, έφυγε ο σύντροφος Αντώνης Μπαλωμενάκης, για χρόνια πρόεδρος των Εξεταστικών Επιτροπών για τα ΜΜΕ, τα Κόμματα, της Υγείας, συνεργάτης και φίλος καρδιακός. Πέταξε για την άπλαστη αρμονία των ουρανών, όπως λέει ο Σολωμός. Θλίψη και θρήνος για μία αξιόλογη και αξιαγάπητη προσωπικότητα. Αντώνη καλό ταξίδι» δηλώνει ο Σπύρος Λάππας.

Από την πλευρά της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα αναφέρει: «Μικρός φόρος τιμής στο σύντροφο και φίλο, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρο, Αντώνη Μπαλωμενάκη. Που έφυγε από τη ζωή στα 65 του..
Ενα από τα σπάνια παραδείγματα Ανθρωπισμού κι Αξιοσύνης. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια..».

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του σημειώνει: «Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε Αντώνη. Ήσουνα η πρεπειά του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ηθικος,συγκροτημένος,ακριβής,,προσηλωμένος και ακούραστος εργάτης της αριστεράς και της προοπτικής της! Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς σου!».

«Τίμησε τη Βουλή με το ήθος και τη σεμνότητά του, την ευπρέπεια και την εδραία νομική παιδεία του, την ανεκτίμητη προσφορά του στο νομοθετικό έργο και τις εξεταστικές επιτροπές. Τίμησε την Αριστερά με την ανιδιοτέλεια και τους αγώνες του. Ανείπωτη η θλίψη. Καλό ταξίδι σύντροφε Αντώνη», τονίζει η Φωτεινή Βάκη.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης κάνει λόγο για την «πρώτη μας απώλεια για τη χρονιά. Αντιγράφω τα λόγια του Παύλου Πολάκη γι'αυτόν: "Ησουνα η πρεπειά του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ηθικός, συγκροτημένος, ακριβής, προσηλωμένος και ακούραστος εργάτης της Αριστεράς". Καλό του ταξίδι...».

Επιπλέον, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρει: «Καλό ταξίδι Αντώνη! Σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου, σε ευχαριστούμε για το ήθος σου, σε ευχαριστούμε για το σθένος με το οποίο πάλεψες σ' όλη σου τη ζωή για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα...»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «Με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη συνυπηρετήσαμε την περίοδο 2015 - 2019 στο ελληνικό Κοινοβούλιο και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ευπρεπή πολιτικό, συνεπή διαχρονικά στις ιδέες του και διεκδικητικό για τον τόπο του, τα Χανιά. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
«Το ήθος ήταν συνώνυμο με τον καλό σύντροφο Αντώνη!Καλό ταξίδι φίλε!», σημειώνει με ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Νεκτάριος Σαντορινιός: Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην Αριστερά
Συγκλονισμένοι πρέπει τόσο σύντομα να αποχαιρετήσουμε τον Αντώνη μας. Ο Αντώνης Μπαλωμενακης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, αφοσιωμένος στην Αριστερά, με ήθος, ακούραστος μαχητής κ με μια μεγάλη καρδιά, γεμάτη καλοσύνη.
Για μας που σε ζήσαμε τόσο κοντά σε δύσκολες πολιτικές στιγμές, το χαμόγελο σου και η έμφυτη ηρεμία σου, ήταν φάρος κ βάλσαμο. Καλό σου ταξίδι Σύντροφε μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...

Μάριος Κάτσης: Πολύ «φτωχότεροι» από σήμερα το απόγευμα.
Πολύ «φτωχότεροι» από σήμερα το απόγευμα. Τιμή μου, φίλε και σύντροφε Αντώνη, να βρεθούμε μαζί στους αγώνες. Έτσι θα σε θυμάμαι... Καλό ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και τους οικείους σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς