Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Υπέγραψαν και παραμένουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020


Τελευταία πράξη

Σερεμέτη

ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ - ΟΙ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ» ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ




Τελευταία μέρα σήμερα για τον διοικητή του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας Πατρών, που πλέον από εβδομάδα αντικαθίσταται από την νέα διοίκηση του κ. Θεοδωρόπουλου, εκλεκτού της ΝΔ, προερχομένου από τον Επιμελητηριακό χώρο. Παράλληλα ως υποδιοικητής αναλαμβάνει  ο χειρουργός κ. Δημόπουλος, επίσης προτεινόμενος από την ΝΔ.



Κι έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος του απερχομένου κ. Σερεμέτη, καθώς η κυβέρνηση των... προθύμων προχωρεί τον σχεδιασμό της για πλήρη κομματική κατάληψη του κράτους.



Αγνοώντας την δέσμευση πενταετίας που απέρρεε από την σύμβαση με τον αποπεμφθέντα διοικητή, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και με μπούσουλα το σχέδιό της προτίμησε χαμηλούς τόνους, καθώς είχε μπροστά της το πρόβλημα με την απειλούμενη απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή τις απολύσεις που έκανε ο κ. Σερεμέτης, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί θητεία, ξεδίπλωσε την στρατηγική της, με επίδειξη φιλίας προς τις απολυμένες καθαρίστριες.



Πρώτος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέλαβε πρωτοβουλία για άρση της απόφασης του κ. Σερεμέτη, της στιγμή μάλιστα, που η ΝΕ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόταν σε ύπνωση, ως να μην είχε συμβεί το γεγονός  στην Πάτρα! Ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας ή καταγγελίας δεν εκδόθηκε εκ μέρους του, αφού ο κ. Σερεμέτης ήταν της προτίμησής του, ασχέτως εάν όπως λένε κύκλοι της ΝΕ του Κόμματος, ήταν από τους ανθρώπους που ουδέποτε στήριξαν στο ελάχιστο την κυβέρνηση στο έργο της.



Αποτέλεσμα ήταν ένα έργο που ξεκίνησε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα να το καρπούται η ΝΔ, που δείχνει  να πλευρίζει τους εργαζόμενες



Εκείνος που φάνηκε να κινεί τα νήματα υπέρ της πολιτικής προστασίας των εργαζομένων ήταν ο Παύλος Πολάκης, που αν και απλός βουλευτής, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται. Ενημερωμένος λοιπόν λειτούργησε προωθώντας την πολιτική του κόμματος.



Και επειδή πρέπει να αποδώσουμε τα του Καίσαρος, θα αναφέρουμε ότι τελευταία διοικητική πράξη του κ. Σερεμέτη ήταν η πρόσκληση των καθαριστριών, που είχαν απολυθεί, να υπογράψουν εξάμηνη παράταση στην εργασία τους, ως τις 30 Ιουνίου, όπου ελπίζεται να έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη πρόσληψης. Τι ίδιο ακριβώς έγινε και με τους εργαζόμενους της Σίτισης και της Φύλαξης, που τους είχε υποχρεώσει να υπογράψουν τρίμηνη παράταση.



Παράλληλα το Σωματείο των Καθαριστριών πρόκειται την ερχόμενη Τρίτη να ζητήσει συνάντηση με τον νέο Διοικητή, ώστε να θέσει υπόψη του, τα όποια ζητήματα μένουν σε εκκρεμότητα.



Στο μεταξύ, ερωτηματικό παραμένει εάν οι όροι που θα τεθούν στην προκήρυξη, θα είναι η προστασία του ιδρύματος, όπως προτάθηκε από τις εργαζόμενες στο παρελθόν στην Διοίκηση του Υπ. Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στην καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος να ασχοληθούν ειδικευμένα άτομα που θα πριμοδοτηθεί με εξτρά μόρια η πρόσληψή τους.



Κατά τ' άλλα, ο απερχόμενος διοικητής, τοποθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ με 5ετή θητεία, αλλά από ημερών «υπ' ατμόν» από την ακραία πολιτική του υπ. Κικίλια, που τελικά δεν του άφησε περιθώριο να ολοκληρώσει την συμβατική του υποχρέωση,  εξυπηρετώντας την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αποδέχθηκε ασμένως τις όποιες προτάσεις, προκαλώντας σκεπτικισμό στον χώρο της Αριστεράς, για την ορθότητα της απόφασης τοποθέτησής του, χωρίς κοινωνικά κριτήρια.



Ήδη στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ  κρίνεται ως μέγα σφάλμα, που δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον και που κυρίως θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για την στερεή συγκρότηση του υπό σύσταση νέου φορέα.  '




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς