Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΕΛΑΣ βία: Κραυγή διαμαρτυρίας από το χώρο της Τέχνης

Σάλαγο έχει ξεσηκώσει στον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο των ανθρώπων της Τέχνης ο βαθμιαίος εκτραχηλισμός  της Αστυνομίας εις βάρος πολιτών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θεωρούνται παραβατικοί από την ΕΛΑΣ. 

Και με βάση αυτό η πολιτική εξουσία που κανοναρχεί την ζωή του τόπου φτιάχνει το κλίμα του κοινωνικού αυτοματισμού, με την συνδρομή των φιλικών της μέσων δήθεν ενημέρωσης, δίνοντας τον ορισμό του παραβάτη.


Χθες λοιπόν, από τα χαράματα ξεκίνησε μία ακόμη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με σκοπό την κατατρομοκράτηση  των πολιτών και το πέρασμα στην κοινή γνώμη της εμπέδωσης της στρατηγικής του εγχειρήματος «Νόμος και Τάξη». 

Φωτιές, μολότωφ, βία, κακόβουλες φήμες που δεν επιβεβαιώνονταν, εξευτελισμός πολιτών, ακόμη και την μεσαίας τάξης τέθηκαν στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας, που συνεπικουρείτο από υφέρπουσες αστυνομικές φήμες, για απόπειρα αρπαγής αστυνομικού όπλου εν ώρα επιχείρησης, σύλληψη ενόπλων καταληψιών, ανακάλυψη οπλοστασίου αποτελούμενου από κράνη μοτοσικλετιστών(!), έφοδο σε ταράτσα οικίας Πατρινού σκηνοθέτη στο Κουκάκι, βάνδαλη παραβίαση οικιακού ασύλου, ξυλοκόπημα των ιδιοκτητών που ζήτησαν να τηρηθούν τα νόμιμα, σύλληψή τους και φόρεμα κουκούλας στην κεφαλή των νόμιμων πολιτών, ως να επρόκειτο για αμερικανική  επιχείρηση Ράμπο στην Φαλούζα κλπ. 

Και όλα αυτά  για την σύλληψη επτά καταληψιών, που το αμάρτημά τους ήταν ότι συνελήφθησαν κοιμώμενοι. Ήτοι 2 στη μία κατάληψη, άλλοι 2 στην έτερη κατάληψη και τρεις στην κατάληψη στο Κουκάκι. Συν την οικογένεια Ινδαρέ, που κρατήθηκε ως αιχμάλωτη του Γκουαντανάμο! 

Η κατηγορία; Ούτε για πταίσμα δεν αξίζει γι αυτό και θα αφεθούν ελεύθεροι.  Όπλα ή άλλα παραβατικής συμπεριφοράς αντικείμενα, δεν βρέθηκαν! Και το να κοιμηθείς χειμώνα καιρό σε ξένο οίκημα, δεν αποτελεί δα και η μέγιστη παρανομία!

Τι απέμεινε από όλον αυτόν τον κουρνιαχτό που ξεσήκωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης με την συνεργία του κ. Μητσοτάκη; Η σύλληψη της πατραϊκής οικογένειας, οι εικόνες ντροπής με τα δεσμά που φόρεσαν στη μητέρα, το ανακάτεμα του νοικοκυριού με την αστυνομική έρευνα και η... μεθεόρτια παρουσία του Εισαγγελέα!

Την ίδια ώρα  στο Δικαστήριο του εγκλήματος κατα Φύσσα, η εισαγγελική έδρα αθώωνε τους «27»  της ΧΑ και όριζε ότι ο δολοφόνος ενήργησε με θυμικό και όχι βάσει σχεδίου!  Γι αυτό δικαίως  η μητέρα του θύματος φώναξε προς την έδρα: Σήμερα δολοφονήθηκε το παιδί μου για δεύτερη φορά!

Αυτή είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της «γλυκά-γλυκά» κανονικότητας της ΝΔ, όπως της επευφημεί ο Βορίδειος φασισμός, της πάλαι ποτέ ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου, που τείνει να γίνει πολιτική γραμμή της ΝΔ, προκαλώντας αλγεινά αισθήματα στους νέους και στους καθημερινούς πολίτες, αλλά και στην αστική τάξη όχι μόνον των μικρομεσαίων (από αυτή την τάξη προέρχεται και ο Πατρινός σκηνοθέτης Ινδαρές) αλλά και των νοικοκυραίων, που άλλα πίστευσαν πως εκπροσωπεί ο Μητσοτάκης!  

Όσα συνέβησαν χθες ήσαν που σηκώνουν από τον καναπέ τους, ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων, όπως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, που αισθάνθηκε τη ανάγκη να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας με τον δικό του τρόπο, γράφοντας τα παρακάτω στην προσωπικό του λογαριασμό στο fb και ερωτώντας ευθέως την Εισαγγελέα της υπόθεσης δολοφονίας του Φύσσα, πες με το χέρι στην καρδιά, είσαι με το μέρος του Κρέοντα ή της Αντιγόνης;:





Θανάσης Παπαγεωργίου
17 ώρες πριν

Έτσι λοιπόν. Ασελγώ σε ένα παιδί και το έγκλημά μου παραγράφεται βάσει μιας πουτανιάς των Νόμων. Ξεβρακώνω μια κοπελίτσα στο δρόμο για να διαπιστώσω αν όταν έχει περίοδο αντί για σερβιέτα βάζει μολότωφ, κατεβάζω το σλιπάκι ενός αγοριού κάνοντας πως τον πηδάω (εμείς οι ράμπο οι αρσενικάρες), εισβάλω σε οποιοδήποτε σπίτι μου γουστάρει, όποτε και όπως θέλω(επειδή είμαι εξουσία ρε!) και ο υπουργός διαπιστώνει ότι δεν έγινε καμιά αστυνομική αυθαιρεσία.
Μετά από πολύ βασανιστική σκ...
Δείτε περισσότερα

Αναλυτικότερα η ανάρτηση του Θανάση  Παπαγεωργίου αναφέρει τούτα:

«Έτσι λοιπόν. Ασελγώ σε ένα παιδί και το έγκλημά μου παραγράφεται βάσει μιας πουτανιάς των Νόμων. Ξεβρακώνω μια κοπελίτσα στο δρόμο για να διαπιστώσω αν όταν έχει περίοδο αντί για σερβιέτα βάζει μολότωφ, κατεβάζω το σλιπάκι ενός αγοριού κάνοντας πως τον πηδάω(εμείς οι ράμπο οι αρσενικάρες), εισβάλλω σε οποιοδήποτε σπίτι μου γουστάρει, όποτε και όπως θέλω(επειδή είμαι εξουσία ρε!) και ο υπουργός διαπιστώνει ότι δεν έγινε καμιά αστυνομική αυθαιρεσία.

Μετά από πολύ βασανιστική σκέψη αποφασίζω ότι οι δολοφονικές συμμορίες, οι τρομοκρατικές φασιστικές οργανώσεις, οι οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, δεν έχουν καμιά σχέση με τη δολοφονία του Φύσσα και ζητώ την απαλλαγή των καθαρμάτων που τον έφαγαν.

Είμαι αστυφύλακας, σκοτώνω ένα ανυπεράσπιστο παιδάκι 14 χρονών και αποφυλακίζομαι λόγω ‘’σύννομου’’ βίου. Ανήκω σε μια σπείρα που κατάκλεψε το Δημόσιο, και αθωώνομαι επειδή κάποιος άθλιος κατασκεύασε ένα παραθυράκι για να ξεγλιστράνε οι άλλοι άθλιοι. Και δηλώνω υπηρέτης της Δικαιοσύνης.

Και σε ρωτάω εισαγγελέα. Αν το αγοράκι που πασπάτεψε ο κύριος μεγαλόσχημος ήταν παιδί σου, αν ήταν γιος σου ο Φύσσας, αν ψαχουλεύανε οι μπάτσοι κι οι μπατσίνες τη δική σου κόρη, αν ήταν το μοναχοπαίδι σου εκείνο το παιδί που του τραβάνε το σλιπάκι οι τζάμπα μάγκες του κάθε ολίγιστου υπουργού που επιβάλλουν τον Νόμο και την Τάξη, θα είχες το θράσος να αποφυλακίζεις, να αθωώνεις, να παραγράφεις, έτσι επειδή τάχα μου το λέει ο Νόμος. Ποιανού Νόμος, θα έλεγες, αν αισθανόσουν τι θα πει ευθύνη.

Πες, εισαγγελέα, με το χέρι στην καρδιά: είσαι με το μέρος του Κρέοντα ή της Αντιγόνης; Το τέλος και των δύο το γνωρίζεις.

Ένα από τα δύο θα είναι και το δικό σου.

Αν φοβάσαι, παραιτήσου. Αν σε απειλούν ή σε εκβιάζουν κατάγγειλέ το. Θα γίνεις ήρωας.

Στην κηδεία σου θα χειροκροτάνε το ξόδι. Καλύτερο από το να το φτύνουν».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς