Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Γιαννούλης: Οι κυβερνήσεις δεν πολιτεύονται με ψέματα!



Την «περίεργη σιωπή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και τη «σιγή ασυρμάτου» στα μέσα ενημέρωσης, για τον προϋπολογισμό στη Βουλή υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης


«Tι απέγινε η πρόσκληση-πρόκληση που απηύθυνε ο κύριος Τσακαλώτος στον κύριο Σταικούρα, για να υπάρξει μία συνάντηση όπου θα κατατεθούν τα στοιχεία και των δύο πλευρών ώστε να προκύψει αδιαμφισβήτητη αλήθεια για τα δημοσιονομικά. Είναι μία πρόκληση για την οποία δεν έχει λάβει κανείς απάντηση», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Γιαννούλης. 

«Επειδή ακούω συχνά την πανομοιότυπη εισαγωγή των συναδέλφων της συμπολίτευσης «καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε έναν από τους πλέον αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών» αναρωτιέμαι αν έχετε την ιστορική συναίσθηση, ότι κάποια στιγμή σε αυτήν την αίθουσα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι οι κυβερνήσεις δεν πολιτεύονται με ψέματα», τόνισε με νόημα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρίτσης: «Περίεργη σιωπή» της κυβέρνησης, αλλά και «σιγή ασυρμάτου» στα ΜΜΕ

Την «περίεργη σιωπή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και τη «σιγή ασυρμάτου» στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την εν εξελίξει συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Κανάλι 1».
«Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει μέτρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να αποκρύψει, για να παραποιήσει την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει τον μηχανισμό μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά 1%, που θα έδινε 1,8 δισ. ευρώ επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για τον προϋπολογισμό του 2020. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το συζητήσει, απεμπολώντας αυτή τη δυνατότητα”, υπενθύμισε ο ίδιος και συνέχισε: “Έτσι, η ΝΔ έλαβε την απόφαση να μην χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα ελάφρυνσης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. 

Την ίδια στιγμή επέλεξε να αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που κληρονόμησε για να μειώσει τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς