Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία ακόμη και από την Κηφισιά για τα σχολεία

Τώρα φταίει και το Δημογραφικό που δεν προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς!

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών από σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με ανάρτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας με αίτημα την άμεση στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς, καθώς παραμένουν τα κενά στα σχολεία. Η κα Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για ανάγκη συνυπολογισμού της δημογραφικής δυναμικής και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.


Όπως ανέφεραν, τα κενά αφορούν κυρίως στις ειδικότητες των Φυσικών, των Βιολόγων και των Χημικών. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε αρκετά σχολεία για την έναρξη του ολοήμερου.

Σημειώνεται ότι, χθες, το υπουργείο δια στόματος της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, από το βήμα της Βουλής, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Μέχρι αύριο το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας κάλεσε τους μαθητές να αποφύγουν τις καταλήψεις και τις αποχές ως μέσο διαμαρτυρίας για την κάλυψη των κενών και να παραμείνουν στις τάξεις τους. 

Η Σ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε αυτές τις μορφές διαμαρτυρίας των μαθητών... «παράδοξες», καθώς χάνουν ώρες μαθημάτων για να διαμαρτυρηθούν για τα κενά στα σχολεία.

Και υποστήριξε ότι τα κενά στα σχολεία καλύπτονται γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν, χωρίς να αναλογιστεί ότι πέρυσι και πρόπερσι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ήσαν στα πόστα τους από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου τους. 

Ισχυρίστηκε εκ νέου ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προϋπολογίσει ούτε 1 ευρώ για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, παρά τις εξαγγελίες της για 10.500 μόνιμες προσλήψεις.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κι ωστόσο ξεχνά ότι μέχρι τότε τα παιδιά θα πρέπει να έχουν διδαχθεί τουλάχιστον το 50% της διδακτέας ύλης τους.

Σήμερα παρουσιάζεται το τραγικό φαινόμενο, γνωστό και από τα χρόνια προηγούμενης διακυβέρνησης από την συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι μαθητές να πηγαίνουν σχολείο και να κάθονται άπραγοι, περιμένοντας την έλευση του εκπαιδευτικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς