Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Το ΚΙΝΑΛ νομίζει ότι είναι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη



Δημ. Βίτσας: Τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα διαμόρφωσαν τις προτάσεις για φυλακές στα ελληνικά νησιά

Όχι μόνο υποστήριξε την πολιτική της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα κράτησης αλλά υπερέβαλε σε τέτοιο βαθμό σαν να ανήκει ο ίδιος και το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 


«Μόριες, ΒΙΑΛ, στη Σάμο 10πλάσιος κόσμος εσείς υπογράψατε την κοινή δήλωση που έδωσε τα κλειδιά της διαχείρισης στον Ερντογάν και σήμερα παλεύουμε εμείς να το αντιμετωπίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ.

«Έχουμε ψηφίσει τα κλειστά κέντρα από το 2010 – 2011» είπε λίγο νωρίτερα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό ζήτημα με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευε η Ν.Δ. για αυτό άλλωστε πήρε και τα εύσημα από την κ. Ασημακοπούλου.

Στην αντίδραση και διευκρίνιση της κ. Φωτίου προς αποκατάσταση της αλήθειας, όταν πήγε να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τα «κλειστά κέντρα», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε άρχισε να φωνάζει «μη με διακόπτετε» και να «μαλώνει» την πρώην αν υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου:  «Μη με διακόπτετε… αυτά να τα κάνετε στην Κ.Ε.».

Τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα οι πάτρωνες της ιδέας

Τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα διαμόρφωσαν τις προτάσεις για φυλακές στα ελληνικά νησιά, ακόμη και στη Λιβύη, που εμείς αποκρούαμε και ακόμη και Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία απέριψαν, αυτές που υιοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που σε τέσσερις μήνες οι 15.000 στα νησιά έγιναν 37.000 και ειδικά στη Λέσβο από 5.000 έφτασαν επισήμως τις 16.000, ας μεταφέρουν επιτέλους κόσμο στην ενδοχώρα όπως εμείς, ας προσλάβουν προσωπικό όπως εμείς, ας δημιουργήσουν υποδομές όπως εμείς, είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


«Εμείς παραδώσαμε στη Νέα Δημοκρατία ολόκληρο σύστημα … στα νησιά ήταν 15.000 άνθρωποι (στη Λέσβο 5.000) και 25.000 ακόμη σε σπίτια στην ηπειρωτική Ελλάδα, 20.000 σε 28 κέντρα φιλοξενίας, 8.000 σε ξενοδοχεία και περίπου 1.000 σε 5 προαναχωρησιακά κέντρα (Αμυγδαλέζα, Κόρινθος, Παρανέστι, Λέσβος και Κως), ενώ 12.500 παιδιά πήγαιναν σχολείο, είχαν πρόσβαση στην Υγεία, κτλ.», είπε ξεκινώντας ο κ. Βίτσας, αλλά «αυτή την στιγμή 37.000 είναι στα νησιά, μέσα σε τέσσερις μήνες, από τις 15.000 πήγαν στις 37.000. Ειδικά στη Λέσβο από 5.000 είναι περίπου 16.000 επίσημα, στη Μόρια».

«Το μεγαλύτερο, εγκληματικό λάθος» κατά τον ίδιο «έγινε το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου-αρχών Σεπτεμβρίου, όπου μεταφέρθηκαν από τα νησιά μόνο 1.400 άτομα, και αυτά ενώ εμείς θα τα μεταφέραμε 7-14 Ιουλίου μεταφέρθηκαν τέλος Αυγούστου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς