Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Παπαδημούλης: Ερχεται «ολοκαύτωμα» πλειστηριασμών



«Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται ένα μαζικό κύμα πλειστηριασμών και εξώσεων ακόμα και πρώτης κατοικίας που μπροστά σε όσα μέχρι τώρα έχουμε δει, θα είναι ολοκαύτωμα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.


«Παύει να υπάρχει η προστασία που κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα. Funds που λειτουργούν ως κοράκια, αγόρασαν τα δάνεια στο 5% - 10% του ποσού και ζητάνε με το καλημέρα από τους δανειολήπτες το 90% - 100%» σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond και κάλεσε την κυβέρνηση με νομοθετική πρόταση να βάλει φρένο στην ασυδοσία των funds. 

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι για πρώτη φορά θα βγουν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας μέχρι 50.000 ευρώ.

«Έχει λιώσει η καραμέλα "φταίει ο Τσίπρας"»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προεκλογική της ρητορική. «Όχι μόνο πιάστηκε απροετοίμαστη αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη και με την ηχώ αυτών που έλεγε για τα ψηφαλάκια ως αντιπολίτευση. Είχαν δώσει την μπάλα στο προσφυγικό στους ακροδεξιούς τους, Βορίδη και Γεωργιάδη και καλλιεργούσαν την θεωρία ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τώρα που έγιναν κυβέρνηση ανακάλυψαν ότι υπάρχουν γεωπολιτικοί λόγοι, ότι παίζει με την στρόφιγγα ο Ερντογάν και ότι η Ευρώπη είναι ελλειμματική και ανεπαρκής στην απάντηση που δίνει. Τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Η καραμέλα φταίει ο Τσίπρας έχει πια λιώσει. Ας σοβαρευτούμε και ας δούμε πώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε αυτό το θέμα από την μικροπολιτική αντιπαράθεση γιατί δυστυχώς θα διαρκέσει».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μέσα στην Ελλάδα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να πει την αλήθεια και να κάμψει τις αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της.  «Δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ σαμποτάρουν το σχέδιο της ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό που καλλιέργησε και ανέχθηκε όταν ήταν αντιπολίτευση. Λύση δεν μπορούν να είναι οι καραμπίνες. Χρειάζεται ένας ρεαλισμός και μία ειλικρίνεια που λείπει» επισήμανε ο Δ. Παπαδημούλης και χαρακτήρισε εξωπραγματική τη δέσμευση της κυβέρνησης που λέει για 20.000 επιστροφές μέσα σε ένα χρόνο. «Η ΝΔ να πιέσει την Ευρώπη, θα έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτοί που δε δέχονται πρόσφυγες να έχουν κυρώσεις».

«Η δήλωση Πέτσα ξεφτίλισε τον Μητσοτάκη»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα όσα είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις περιπολίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση «ξεφτίλισε τον Μητσοτάκη. Κάποιοι τον είχαν πληροφορήσει λάθος ότι ο Πέτσας δεν τα είχε πει. 

Ο Πέτσας είπε κάτι που είναι λάθος, ακόμα και ο Σίμος Κεδίκογλου το θεώρησε άστοχη δήλωση» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη, ο πρωθυπουργός «αντί να πει ψεύτη τον Τσίπρα, έπρεπε να τραβήξει το αυτί του Πέτσα γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η φωνή του Μητσοτάκη».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς