Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Τσίπρας προς Τασούλα: Δε συμπράτουμε σε πραξικόπημα


Τασούλας: Πολύ μακρινό το ενδεχόμενο επέμβασης την φρουράς


«Μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη τη συναινετική στάση μου και την ειλικρινή προσπάθειά μου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, όποτε κι αν το ζητήσετε.

Εν προκειμένω, όμως, το αίσθημα ευθύνης δεν μου επιτρέπει να συμπράξω στην υπονόμευση του Κοινοβουλίου και στην απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου».


Απαντά μεταξύ άλλων στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούσα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με επιστολή του σχετικά με το θέμα της εξαίρεσης των δύο εκπροσώπων του στην Εξεταστική  Επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis.

«Η μεθόδευση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας», τονίζει και επαναλαμβάνει ότι η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και πως «η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια να υποδείξει η ίδια τα μέλη της που θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εργασίες».

Και καταλήγει:

«Εφόσον λοιπόν το επιλέγετε, ας αναλάβετε μόνος αυτήν την ευθύνη. Ως εκ τούτου σας υπενθυμίζω, ότι με την από 10/10/2019 επιστολή, η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σάς έχει ήδη υποδείξει τα μέλη της που συμμετέχουν στην εν λόγω Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Τασούλας: Πολύ μακρινό το ενδεχόμενο επέμβασης την φρουράς

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε πως θεωρεί πολύ μακρινό το ενδεχόμενο επέμβασης την φρουράς στη συνεδρίαση της Πέμπτης «αναθέτοντας» ουσιαστικά την προεδρείο της Επιτροπής. 


Ο Κ. Τασούλας θεωρει «λάθος» τις θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση, όμως δεν βρήκε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που να προβλέπει την εξαίρεση. 


Απλώς ισχύει η αρχή της αναλογίας με τον Κώδικα Δικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς