Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

JOKER: Ο νόμος δεν προβλέπει εμπλοκή της ΕΛΑΣ!



Η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο με την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά και την προσαγωγή ανηλίκων με κλούβες, ψεύδεται ασύστολα, απαντούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα: 
«Η κυβέρνηση της ΝΔ σας κατηγορεί ότι επενδύσατε στην υπόθεση Joker αλλά τελικά η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ έγινε με νόμο του κ. Ραγκούση;».

Διαβάστε τι απαντάται σε αυτό:
Ακόμα και η κ. Μενδώνη διαψεύδει με δηλώσεις της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το νόμο του 2010, στον οποίον δήθεν βασίστηκε η αστυνομική επιχείρηση, αφού ο νόμος δεν προβλέπει εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ και οι έλεγχοι γίνονται μόνο από τις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού. 
Επιπλέον, η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ βασίστηκε και στο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόκειται για το άρθρο 97 του προεδρικού διατάγματος 141 του 1991 που σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 9 του μεταξικού νόμου 445/1937, ρυθμίζουν τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα περί απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων σε ακατάλληλα θεάματα. Είναι διατάξεις που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να ενεργοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτήν την αλήθεια τη γνώριζαν από την πρώτη στιγμή. Αυτήν την αλήθεια προσπάθησαν να κρύψουν με τις ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν νόμου Ραγκούση του 2010.
Αλήθεια επίσης είναι και ότι άλλα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, άλλα η κ. Μενδώνη και άλλα το Μέγαρο Μαξίμου. Και όλοι μαζί ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν τον «Τζόκερ». Επειδή είναι και δεξιοί και αδέξιοι, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες και να τα κάνουν χειρότερα, ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο. Και τουλάχιστον ας ζητήσουν μία συγγνώμη για το φιάσκο που διέσυρε τη χώρα πανευρωπαϊκά και τη γύρισε σε σκοτεινές δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς