Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΝΔ: Παιχνίδι με τα νούμερα και στη Μόρια πορεία!

Πορεία πραγματοποίησαν δεκάδες αιτούντες άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας ζητώντας την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, την ύπαρξη συνθηκών ασφαλείας στον καταυλισμό και δικαιοσύνη για τα προχθεσινά γεγονότα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιφερειακή οδό της Μόριας ώστε να μην επιτρέψουν στους αιτούνες άσυλο να κατέβουν στην πόλη της Μυτιλήνης.


Δύσκολο να εξηγηθεί λογικά η μετονομασία από προσφυγικό σε μεταναστευτικό που επιχείρησε η Ν.Δ. Όφειλε να παραθέσει κάποια στοιχεία και το γνώριζε έτσι οι εκπρόσωποί της βγήκαν στα ΜΜΕ «διαβασμένοι» μεν, αλλά ο καθένας έλεγε τα δικά του.

Φανερός ο στόχος να κατανομαστούν όλοι συλλήβδην παράνομοι μετανάστες ώστε να μην δικαιούνται το προστατευτικό καθεστώς του πρόσφυγα.

Έτσι ο Γ. Κουμουτσάκος (ΑΝΤ1) είπε ότι οι μετανάστες είναι 75% και πρόκειται για Αφγανούς και Αφρικανούς, ο Σ. Κεδίκογλου (Open) ότι το 90% είναι οικονομικοί μετανάστες με βάση τα στοιχεία και κάτω από 10% είναι οι πρόσφυγες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης (ANT1) ότι μόλις το 7% είναι από τη Συρία και 93% είναι μετανάστες εισάγοντας πάλι στην επίσημη ορολογία της κυβέρνησης έναν απαράδεκτο ρατσιστικό όρο μιλώντας για «λαθρομετανάστες» και άρα το ζήτημα είναι «λαθρομεταναστευτικό».

"To 65% αυτών που εισέρχονται είναι Αφγανοί 15% από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ένα άλλο 10% Τυνησία, Μαρόκο, οι Σύριοι είναι πια ελάχιστοι. Άρα όλοι αυτοί είναι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας" και άρα το καθεστώς προστασίας των προσφύγων δήλωσε κυνικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. στο ραδιόφωνο του Alpha.

Κατ. Μπρέγιαννη -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς