Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

«Θα γίνει το Υπουργείο Εργασίας ο ρουφιάνος του ΣΕΒ»;




Συνέντευξη της αντιπροέδρου του ΕΚΠ με θέμα την αυριανή απεργία

Θα καταστεί το υπουργείο υπεύθυνο για την παρακολούθηση του εργατικού κινήματος και θα αποτελέσει τον ρουφιάνο του ΣΕΒ, αφού θα μπορεί να πληροφορείται ποιοι είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα των σωματείων.

Αυτά ανέφερε στον Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 107,7» το πρωί σήμερα μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του ΕΚΠ κα Γιώτα Παναγοπούλου, που εκμυστηρεύτηκε: 


Επιτέλους μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει ώστε να μην διαρρέει προς την εργοδοσία το ποιος  είναι συνδικαλισμένος και έτσι προστατεύουμε τον εργαζόμενο από εκδικητικές πράξεις εργοδοτών που ενεργούν αυθαίρετα!
Και όπως επισημαίνουν  συνδικαλιστές της Αριστεράς:

Οι προβλέψεις αυτού του πολυνομοσχεδίου που επιχειρεί να καταθέσει η κυβέρνηση δίνουν τέλος στις κλαδικές συμβάσεις, αφού εισάγεται η εξαίρεση επιχειρήσεων από αυτές, με αδιευκρίνιστους όρους.

Καταργείται η επεκτασιμότητα και η υποχρεωτικότητα τους.

Θεσπίζονται νέα εμπόδια στη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, ακόμα και όταν οι διαπραγματεύσεις και η μεσολάβηση αποτύχουν, εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να διαπραγματευτούν.

Θεσπίζεται το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων με σκοπό τον έλεγχο και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση.

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, με σκοπό την απομάκρυνση του εργαζόμενου από το φυσικό του χώρο, το σωματείο ή το συνδικάτο.

Άποψή μας είναι ότι τα σωματεία θέλουν τη ζωντανή παρουσία των εργαζομένων, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι  ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μαϊμού.


«Για όλους αυτούς τους λόγους, λέει ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΠ,  «το σωματείο μου ο ΣΕΤΑΠ, και η παράταξή μας στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Πάτρας ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΉ, συμμετέχουμε στη κινητοποίηση, ενώνοντας τις φωνές μας με το σύνολο των εργαζομένων στην απεργία.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο κόλαφο για τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ένα τεράστιο ΌΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΓΚΈΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΟΡΊΑΣ!

Μοναδική και άδολοι σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα, είναι οι απλοί εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς