Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Αντιδράσεις από την αντιαπεργιακή στάση Μητσοτάκη




Αντιδράσεις σημειώθηκαν από την απαράδεκτη αντιδημοκρατική παρέμβαση στο facebook εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος έβαλε κατά της χθεσινής απεργίας των εργαζομένων μιλώντας για «ταλαιπωρία» λίγων στους πολλούς και κατηγόρησε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους «ότι έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας».


Να σημειωθεί ότι η χθεσινή απεργία ήταν για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που είχε επαναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Έφη Αχτσιόγλου: Αυτό είναι το πρόβλημα του Μητσοτάκη
 
"Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η ταλαιπωρία των πολλών" σχολίασε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπ. Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου για την αντιδημοκρατική ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη. 

Και συνέχισε:

«Αυτήν εξάλλου την έχει ο ίδιος προκαλέσει και θα συνεχίσει να την προκαλεί με τις «εργασιακές» του ρυθμίσεις: την κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων και της προστασίας των εργολαβικών εργαζομένων, τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση των μισθών.

Το πρόβλημά του είναι ιδεολογικό. Γι αυτό συκοφαντεί την απεργία, τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».


Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

Μιλώντας στον Αθήνα 984 ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ «θεωρεί ότι η απελευθέρωση των απολύσεων και η μη ύπαρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης. Αντίθετα, η απελευθέρωση των απολύσεων σε ένα διεθνές περιβάλλον στο οποίο προδιαγράφονται αρνητικές εξελίξεις, με δεδομένα τη στασιμότητα της οικονομίας στη Γερμανία, το Brexit και τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, θα ωθήσει τις επιχειρήσεις να επιλέξουν τις απολύσεις. Τους δίνει μια διέξοδο οδυνηρή, όχι μόνο για τον κόσμο που θα απολυθεί, αλλά και για την εθνική οικονομία».

«Καταργούν τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, την υποχρέωση αναγραφής των υπερωριών στην Εργάνη, αλλά και την απαίτηση αιτιολογίας στην απόλυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφάρμοσε μια ισορροπημένη συνταγή με δημιουργία θέσεων εργασίας -κατά το 70% πλήρους απασχόλησης- και προστασία του εργασιακού πλαισίου», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης έχει μίσος προς τους εργαζόμενους

«Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για την απεργία αναδεικνύει το μίσος του για τους εργαζόμενους, για οποιονδήποτε αντιδρά, για οποιονδήποτε διαφωνεί με την πολιτική που πρέπει να ασκείται για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του στον Real fm. 

Σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση: Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ

Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ.
Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό.

Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών.

Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η «κανονικότητα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ.

Σωκρ. Φάμελλος:  «Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει μία αμέτοχη κοινωνία»

«Να σεβόμαστε τους συλλογικούς θεσμούς, τους θεσμούς αντιπροσωπευτικότητας και ειδικότερα τους θεσμούς που βελτιώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να τους ενισχύσουμε ώστε, να είναι πιο δημοκρατικοί, πιο μαζικοί και να βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων. 

Αντίθετα, η εργαλειακή χρήση της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης της μαζικότητας των σωματείων, των συνδικάτων και της Γενικής Συνομοσπονδίας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να καταφερθεί εναντίον του δικαιώματος της απεργίας, αντανακλά μία καθεστωτική και αριστοκρατική αντίληψη απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων», απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει μία αμέτοχη κοινωνία, με πειθήνια όργανα που αντί να διεκδικούν, να λένε yes men σε οτιδήποτε η δική του κυβέρνηση προωθεί, προς όφελος των λίγων συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στη χώρα μας», σημείωσε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς