Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

«Οι τριετίες στον κατώτατο μισθό είναι κατοχυρωμένες»

Επίκαιρη ερώτηση για τη διατήρηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό και στο κατώτατο ημερομίσθιο και την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της απαίτησης του ΣΕΒ να καταργηθούν κατέθεσε στη Βουλή η Έφη Αχτσιόγλου.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι: 


«Τον Φεβρουάριο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο κατά 11%, καταργώντας παράλληλα τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό για τους νέους κάτω των 25 ετών, η αύξηση για τους οποίους ήταν 27%. Ο νέος κατώτατος μισθός, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, διαμορφώθηκε στα 650 € και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο στα 29,04 €». 

Σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «με εγκύκλιο που εκδόθηκε τον ίδιο μήνα ορίστηκε σαφώς και η εφαρμογή των προσαυξήσεων, λόγω των διαμορφωμένων τριετιών προϋπηρεσίας, στον αυξημένο κατώτατο μισθό και στο αυξημένο κατώτατο ημερομίσθιο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης, ζητώντας κατάργηση των προσαυξήσεων λόγω τριετιών προϋπηρεσίας στον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο» και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα και στο συγκεκριμένο αίτημα του ΣΕΒ, που αφορά τους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων».

Με τα δεδομένα αυτά η Ε. Αχτσιόγλου ρωτά τον υπουργό Εργασίας «ποια είναι η θέση του για τις μισθολογικές προσαυξήσεις λόγω τριετιών; Συμφωνεί με τη διατήρησή τους ή θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος κατώτατος μισθός χωρίς προσαυξήσεις στη βάση των ωριμάνσεων;», επίσης «ποια είναι η θέση του απέναντι στην απαίτηση του ΣΕΒ να καταργηθούν οι τριετίες στον κατώτατο μισθό – ημερομίσθιο; Προτίθεται να τις υπερασπιστεί και με ποιον τρόπο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς