Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Να ενταθεί η συνεργασία με τη Β. Μακεδονία



Η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα ημερίδας του Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια, που διεξάγεται στα Σκόπια. 


«Είναι σαφές ότι έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα για την υλοποίηση της Συμφωνίας, αλλά παραμένουν και άλλα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως αυτά έχουν να κάνουν «ειδικά σε σχέση με τα αρχαία ελληνικά πολιτιστικά σύμβολα, την εφαρμογή της Συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούνιο για τα σχολικά βιβλία από την αρμόδια επιτροπή, αλλά και την πρόοδο της επιτροπής για τα εμπορικά σήματα».

Αναφερόμενος στη δυναμική που δημιουργήθηκε, μίλησε για «όταν αποφασίσαμε να χτίσουμε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας, κόβοντας τα δεσμά που μας κρατούσαν πίσω», όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού αλλά και της άμυνας, όπου υπεγράφη χθες συμφωνία για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Σημείωσε, δε, την ανάγκη να ενταθεί η συνεργασία αυτή και στον τομέα του περιβάλλοντος.

Σχόλιο Παπαδημούλη για την απουσία Βαρβιτσιώτη
 
Εξαφανίστηκε από το τελικό πρόγραμμα των συζητήσεων στα Σκόπια το όνομα του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ώρα που παρόντες είναι τόσο οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά «του χρόνου θα αναγκαστούν να είναι παρόντες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο επίσης συμμετέχων αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς