Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Δ. Βίτσας, Γ. Μουζάλας: Ανίκανη η ΝΔ στο προσφυγικό!



«Η κατάσταση σήμερα στα νησιά είναι αποτέλεσμα των αυξημένων ροών και της αδράνειας της κυβέρνησης αυτούς τους τρεις μήνες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν αυτή η αδράνεια είναι ηθελημένη ή απλώς αμέλεια» δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Όπως παρατήρησε ο Δ. Βίτσας, «υπάρχει μία λογική σε ένα κομμάτι της ΝΔ ότι ο πρόσφυγας και ο μετανάστης είναι κάτι κακό. Πρώτη φορά υπουργικό συμβούλιο μιλάει για μεταναστευτικό και όχι για προσφυγικό. Αυτή είναι δουλειά των υπηρεσιών και όχι του υπουργικού συμβουλίου. Η Ελλάδα χάνει διεθνώς».

Τέλος, ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι έχει καταρριφθεί πλήρως το αφήγημα της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους πρόσφυγες και αναρωτήθηκε με νόημα: «Τώρα ποιος τους καλεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης;». Μάλιστα χαρακτήρισε «εκπληκτικό» τον υπουργό Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «λέει περισσότερα ψέματα από όσα ο ίδιος μπορεί να καταναλώσει».

Μουζάλας: Προσπάθεια της κυβέρνησης «να μετατρέψει το προσφυγικό σε μεταναστευτικό
 
Για προσπάθεια της κυβέρνησης «να μετατρέψει το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα σε μεταναστευτικό», έκανε λόγο ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Kάτι παίζει στο Κόκκινο».

«Είναι η πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη που υπουργικό συμβούλιο καταλήγει ότι αυτοί που έρχονται είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες», επισήμανε και πρόσθεσε πως «δεν είναι πολιτική θεώρηση το ποιος είναι μετανάστης και ποιος είναι πρόσφυγας, οι υπηρεσίες μετά από εξέταση καταλήγουν».

Με βάση τα στοιχεία των αφίξεων από 1/1 έως και τις 31/8, «το προσφυγικό προφίλ αυτών που φτάσανε είναι 70% πρόσφυγες, 30% κατ’ αρχήν μετανάστες». «Επομένως», σημείωσε, «έχουμε μία σκληρή παραποίηση της πραγματικότητας», η οποία «αποσκοπεί να οδηγήσει τους Έλληνες στον ρατσισμό».

«Τη μετανάστευση για να μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις πολιτικά, πρέπει κατ’ αρχήν να την αντιμετωπίσεις επιστημονικά. Η ΝΔ κάνει προπαγάνδα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Μουζάλας κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για το προσφυγικό.

«Καλλιεργούν τον μύθο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ‘ελάτε’. Θυμάστε τις αηδίες που λέγανε και τώρα τις ανασκευάσαν. Χθες ο κ. Κουμουτσάκος είπε προς τιμήν του ότι είναι γεωπολιτικοί οι λόγοι της αύξησης», ανέφερε επίσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «έλλειψη ικανότητας» στη διαχείριση του προσφυγικού.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

105,5 Sto Kokkino
Γιάννης Μουζάλας- Κόκκινο Θεσσαλονίκης 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς