Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Στα μαχαίρια ΚΙΝΑΛΛ - Σπηλιόπουλος που τους πούλησε

Θετική ψήφο έδωσε η Δεξιά για τον διορισμό του Κ. Σπηλιόπουλου, ως προέδρου του ΟΣΕ, που αντικειμενικά αποτελεί αντίτιμο της ΝΔ στην αυτοδιοικητική προσφορά του, κατά τις περιφερειακές εκλογές, όπου τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Φαρμάκη της ΝΔ, αν και ο ίδιος είναι μέλος του ΚΙΝΑΛΛ.


 «Υπέρ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ (10 βουλευτές), «κατά» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25 (7 βουλευτές) και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση (2 βουλευτές).

Μετά τα παραπάνω, έκθετο αφήνει το Κίνημα Αλλαγής τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος με πρόταση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΣΕ. 

Ο κ. Σπηλιόπουλος παρουσιάστηκε σήμερα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για ακρόαση, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση, που αποτελούσε  πολιτική συναλλαγή του Κώστα Σπηλιόπουλου με τη ΝΔ.


«Έχουμε καταγγείλει ότι η σημερινή θέση είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ ΝΔ και κ. Σπηλιόπουλου που αφορούσε τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής και πρόσθεσε ότι για τους λόγους αυτούς το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία, καταψηφίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι στον β' γύρο ο κ. Σπηλιόπουλος στήριξε τον νεοδημοκράτη υποψήφιο με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ο μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είχε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, ο Κ. Σπηλιώπουλος αποκάλεσε «απολύτως αναληθή» κι «άδικη» την κατηγορία περί «συναλλαγής», υπενθυμίζοντας ότι η τότε ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον είχε αποκλείσει από τις λίστες το 2015 οδηγώντας τον εκτός κόμματος. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος κι όχι ως «αντάρτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς