Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κραυγή απελπισίας από το λουτροχώρι της Ικαρίας

Η λουτροπηγή του «Απόλλων» παραμένει κλειστή για τρίτη μέρα. Ο λόγος είναι η έλλειψη πιστοποίησης.


Υπόμνημα διαμαρτυρίας λουομένων, κατοίκων, καταστηματαρχών και ιδιοκτητών ξενοδοχειακών καταλυμάτων, προς κάθε αρμόδιο

Όχι δεν χαίρεται με την κατάσταση.
Απλά μόλις τελείωσε το ξεκοκάλισμα ενός
ψαριού, προσφορά της τράτας και το δείχνει!
Διαστάσεις κραυγής απελπισίας παίρνουν  οι διαμαρτυρίες λουομένων και ξενοδόχων, μετά το σφράγισμα των λουτροπηγών στα Θέρμα Ικαρίας.
Και υπόμνημα διαμαρτυρίας λουομένων, κατοίκων, καταστηματαρχών και ιδιοκτητών ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ετοιμάζεται να αποσταλεί  στο Υπουργείο και σε κάθε αρμόδιο, ενώ αύριο στις 10 η ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την αποτίμηση της κατάστασης.
Ο λόγος είναι ότι για τρίτη ημέρα σήμερα οι λουτροπηγές «Απόλλων» και «Σπηλιά» παραμένουν κλειστές, και δεν διαφαίνεται προοπτική να ανοίξουν, διαψεύδοντας ελπίδες που καλλιεργήθηκαν ότι  το Υπουργείο Τουρισμού θα προστρέξει και θα δώσει λύση στο ζήτημα, που σήκωσε στο πόδι την περιοχή.
Ήδη οι αποχωρήσεις λουομένων από το λουτροχώρι, έχουν πάρει έντονο χαρακτήρα, αφού δεν βρέθηκαν στα Θέρμα για… χειμερινό τουρισμό.
Διαφαίνεται ο κίνδυνος να λήξει πρόωρα για τα Θέρμα η σεζόν του θεραπευτικού τουρισμού, που αποτελεί  κύριο έσοδο της περιοχής, κάτι που επισημαίνουν οι πάντες, ενώ οι καταστηματάρχες μιλούν για μεγάλη συμφορά που πλήττει για  πρώτη φορά το τουριστικό χωριό!
Στο υπόμνημα, που συγκεντρώνει υπογραφές δραστηριοποιούμενων στα Θέρμα, γίνεται αναφορά στα παράπονα των λουομένων, οι οποίοι βρέθηκαν προ αδιεξόδου, (σημ.: λόγω και της ανεύθυνης συμπεριφοράς της απελθούσας δημοτικής Αρχής) από την άτεγκτη στάση του Υπουργείου. Και απαιτούν να δοθεί άμεσα λύση, αφού αφενός μεν η παράταση αυτής της κατάστασης καταρρακώνει το κύρος της περιοχής, αφετέρου  δεν εξυπηρετεί τους λουόμενους που με οικονομικές στερήσεις  όλο το χρόνο φθάνουν στο νησί για να βρεθούν προ εκπλήξεως και επιπλέον πλήττει την οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών.
Εκτός της συγκυριακά άσχημης στιγμής, στο λουτροχώρι των Θέρμων υπάρχουν και οι καλές στιγμές του, όπως η απόλαυση ενός ζελέ, στο παραλιακό καφενεδάκι της φιλόξενης κας Τούλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς