Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Οι 151 ψήφοι για Π.τ.Δ. είναι συνταγματική εκτροπή!

Η ΝΔ δημιουργεί τους όρους για μία θεσμική και συνταγματική εκτροπή δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης που επιδιώκει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με μόλις 151 ψήφους.


Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής, «η ΝΔ τζόγαρε πάνω στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης για να μπορέσει να κάνει αυτό που φαντάζεται ότι της επιτρέπεται. Στην προηγούμενη Βουλή υπερψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε το άρθρο προς συζήτηση και πλέον αυτό, κατά τη γνώμη της ΝΔ, μπορεί να αναθεωρηθεί με 151 ψήφους, χωρίς να δεσμεύεται η αναθεωρητική Βουλή από την πρόταση της προηγούμενης Βουλής».

Ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την κίνηση της ΝΔ συνταγματικά απαράδεκτη και τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους για μία θεσμική και συνταγματική εκτροπή, κάτι που «επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι υπάρχει ήδη απόφαση του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου της χώρας που λέει ότι η προτείνουσα Βουλή δε δεσμεύει μόνο ως προς τον αριθμό των άρθρων αλλά και ως προς το ουσιαστικό περιεχόμενο. Η ΝΔ δεν έχει τη νομική δυνατότητα για να προχωρήσει σε μία αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς