Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Προφυλάκιση για έκτροπα από την "Απέλλα" στον Πειραιά


Έξι προσωρινά ελεύθεροι για τα επεισόδια στη Βουλή!

Προφυλάκιση 27χρονου μέλους της ναζιστικής "Απέλλα" που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους έξι κατά τη διάρκεια εκτρόπων κατά της Δημοκρατίας διέταξε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. 

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας για το Μακεδονικό, στις 20 Ιανουαρίου, μέλη της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν  αναίτια στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά, όπου και η σύλληψη του προφυλακισθέντος με εισήγηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ενώ ακόμη έξι μέλη της "Απέλλα", κατηγορούνται για συμμετοχή τους στα έκτροπα της ίδιας ημέρας που συνέβησαν στα σκαλοπάτια του προαυλίου της Βουλής.

Ο προφυλακισθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος της ναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα», η οποία έχει εμπνευστή της τον χουντικό Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του 27χρονου για το ζήτημα της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισής του. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας διαφωνώντας με τον ανακριτή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς