Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΕΕΣ Πάτρας: Επιμένουμε στην «Πολύχρωμη Καρναβαλική Νύχτα»

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο αναπληρωτής ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Πολυχρόνης Θωίδης και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις, που έχουν προκύψει από πλευράς της δημοτικής αρχής και των εμποροϋπαλλήλων για την βραδινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 19/1, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.
 
«Πολλές φορές θα υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι. Το ζήτημα είναι να αξιολογούμε τα πράγματα, έτσι ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, για την Πάτρα και την οικονομική ευμάρεια όλων μας, των εμπόρων και τον εργαζομένων στα καταστήματα», σημειώνοντας ότι ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ζήτησε παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων από τις 20.00 που λήγει το ωράριο το Σάββατο έως τις 23.00, δηλαδή 3 ώρες περαιτέρω λειτουργίας ονομάζοντάς το «Πολύχρωμη Καρναβαλική Νύχτα» λόγω της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. 
 
«Το πλεονέκτημα μας είναι το Πατρινό καρναβάλι, το καρναβάλι της Ελλάδος θα μπορούσα να πω το οποίο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αυτό για εμάς είναι μια ευκαιρία για την πόλη. Δεν αρκεί μόνο να είναι τα φώτα ανοικτά και τα μαγαζιά στολισμένα, πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα, καθώς η πόλη πρέπει να δείξει ότι είναι ζωντανή και με γιορτινή διάθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να μην έρθει απλά για να δει μια εκδήλωση και να φύγει. Να μπορεί να πάει να ψωνίσει στα καταστήματα, όπως άλλωστε αυτό συμβαίνει και σε όλες τις πόλης τις Ελλάδας και της Ευρώπης σε παρόμοιες εκδηλώσεις» επισήμανε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αναπληρωτής ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Πολυχρόνης Θωίδης.
 
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος για το Σάββατο 19/1  είναι από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 με διακοπή για ξεκούραση και το απόγευμα από τις 19.00 έως τις 23.00, δηλαδή 8 ώρες εργασίας. Όσο για την Κυριακή 20/1 πάγια θέση του Συλλόγου είναι τα καταστήματα να είναι κλειστά  και να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. «Αντιλαμβάνομαι ότι θα χάσουν την γιορτή πολλοί εργαζόμενοι, αλλά θα εργαστούν κανονικά για οκτώ ώρες. Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι θα κάνουν υποχωρήσεις και κάποιοι θα ωφεληθούν. Αυτό συμβαίνει παντού σε γενικές γραμμές. Επίσης μην ξεχνάμε τους εκατοντάδες εργαζομένους στα καταστήματα εστιάσεις, που εργάζονται καθημερινά και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Εκείνες τις ημέρες και αυτοί εργαζόμενοι είναι» ανέφερε ο κ. Θωίδης. 
 
Να αναφέρουμε ότι για την ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού οι έμποροι της Πάτρας έχουν προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις στην πόλη (happenings στους δρόμους, αποκριάτικα δρώμενα, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, μπάντες κλπ), ενώ θα τυπωθεί και καρναβαλική αφίσα, που θα καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη γιορτή της Πάτρας προσφέροντας χαμηλότερες τιμές (από τις ήδη εκπτωτικές) στα καταστήματα, προτείνοντας να πράξουν αναλόγως και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα Ξενοδοχεία. Η αφίσα του ΕΕΣΠ θα ταξιδέψει μέσω με του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας σε όλους τους νομούς για την τόνωση της επισκεψιμότητας της Πάτρας.
Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, «με μια καλοστημένη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, που ο Δήμος θα είχε οργανώσει, η πόλη μας θα ήταν πόλος έλξης από γειτονικούς νομούς και όχι μόνο λόγω του μεγάλου γεγονότος του καρναβαλιού. Μια πόλη κεφιού, χαράς, δημιουργίας, αποκριάτικου ξεφαντώματος, αλλά και ευκαιρίας για αγορές. Το εγχείρημα είχε δοκιμαστεί πάλι στο παρελθόν και είχε στεφθεί με επιτυχία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς