Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σπαρτινός: Υπάρχει σύγχυση σε ΝΔ- ΚΙΝΑΛ για τα δημοτικά

 


 
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός κατέθεσε την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, μια απόφαση για την οποία σημείωσε ότι «ολοκληρώσαμε ένα κύκλο διεργασιών, όπου η ΡΑΠ εντάσσεται σε μια ευρύτερη παράταξη Ώρα Πατρών, με επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχο Πατρέων τον Γιώργο Ρώρο, οπότε νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να υποβάλλω και την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος».
 
«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε και μια αποτίμηση του έργου της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», στην οποία ήταν επικεφαλής όλο το προηγούμενο διάστημα. «Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης η ΡΑΠ ήταν αυτή, που κυριάρχησε αυτή την περίοδο μέσα στα δημοτικά πράγματα με θέσεις, με ερωτήσεις και με τοποθετήσεις μέσα στην λειτουργία της, που είχε στο δημοτικό συμβούλιο, ανεξάρτητα αν ήμουν παρόν ή όχι. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη, που παραδίδει στην Ώρα Πατρών, διότι είχε και ένα πολύ συγκροτημένο πρόγραμμα από την προεκλογική περίοδο του 2014, το οποίο προφανώς θέλει επικαιροποίηση, να συζητηθεί και να εγκριθεί από συμπολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ΡΑΠ, και οι οποίοι, όπως διαπιστώσατε και εσείς από τις 280 υπογραφές στήριξης του Γ. Ρώρου».
 
Ο Κώστας Σπαρτινός ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να δίνει το παρόν σε κοινές προσπάθειες δίκαιων αιτημάτων της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θεωρώ ότι είναι μια υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη και εγώ πιστεύω ότι είχα ανέκαθεν αυτή την ιδιότητα, αυτό είναι κάτι, που δεν φεύγει μαζί με την ιδιότητα, παραμένει, βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο, που θέλει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, να είναι ενεργός πολίτης».
 
Ερωτηθείς να σχολιάσει τα μέχρι ώρας δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολλούς υποψηφίους δημάρχους για την Πάτρα απάντησε ότι «το να είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι κακό σε μια δημοκρατική διαδικασία και ειδικά τώρα, που θα ισχύσει η απλή αναλογική για την σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Από τους πολιτικούς χώρους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ υπάρχει μια σύγχυση, μια αβεβαιότητα, με κινήσεις αμηχανίας, να μην πω πανικού, διότι φαίνεται ότι μέσα στους χώρους αυτούς δεν μπορούν να έχουν κοινή άποψη για το τι πρέπει να υποστηρίξουν ή ποια στάση θα έχουν στα δημοτικά πράγματα της πόλης. Βλέπουμε την ΝΔ να μην μπορεί να βρει άκρη τι θέλει να κάνει, αν θα στηρίξει Νεοδημοκράτη ή τον κ. Αλεξόπουλο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής. Εμφανίζεται ο Γ. Αλεξόπουλος, είναι και ο κ. Τζανάκος... Εμείς ξεκινήσαμε έγκαιρα και έτσι όπως προχωρά η Ώρα Πατρών και ο Γιώργος Ρώρος είναι τέτοιος, που δίνουν πολύ ευοίωνα σημάδια για την συνέχεια».
 
Σχολιάζοντας τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός επισήμανε ότι «εγώ θέλω να πιστεύω ότι αυτό, που έχει πει αρκετές φορές ο Πάνος Καμμένος και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, ότι δεν θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν ξέρω αν θα είναι όλοι ή οι περισσότεροι, αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη, διότι ήταν δεδομένο και δεν το είχε κρύψει πότε ο ίδιος. Επίσης πιστεύω ότι θα παραμείνει στην θέση, που έχει πει, ότι δεν πρόκειται να συμβάλει για να πέσει κυβέρνηση και θα την στηρίξει μέχρι το τέλος της θητείας της, ανεξάρτητα αν θα είναι ο ίδιος κυβερνητικό στέλεχος ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς