Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ν. Φίλης: Δεν θα χαρίσουμε κανένα παιδί στην ακροδεξιά


Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μπορούμε κερδίσουμε και να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το κλίμα αλλάζει και ότι ο δικός μας κόσμος, χάρη στις προσπάθειές μας αλλά και με αυθόρμητο τρόπο αφυπνίζεται. 


Το είδα στην πράξη, στην προετοιμασία της συγκέντρωσης στην Αλκυονίδα των οργανώσεών του ΣΥΡΙΖΑ της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου της Αθήνας, γυρνώντας στις περιοχές της Κυψέλης και της πλατείας Βικτωρίας, στις λαϊκές αγορές, στα καφενεία, στις πλατείες. 

Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, ο αντίπαλος είναι ισχυρός και δίπλα στην πολιτική αντιπαράθεση, έχει προστεθεί ο παράγοντας της κοινωνικής καθήλωσης που εκφράζεται με την αδιαφορία, με την βουβή αίσθηση ότι είναι μάταιη η συμμετοχή στα κοινά. 

Αυτό που διατυπώνεται με τον δηλητηριώδη αφορισμό «Όλοι ίδιοι είναι». Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, με τις επιλογές μας, κυρίως, όμως, με το παράδειγμά μας, το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης να αντιπαλέψουμε αυτόν τον παράγοντα.

Συμφωνώ, επίσης, με τον τρόπο που ο πρόεδρος τοποθετήθηκε απέναντι στο φαινόμενο των «μακεδονικών καταλήψεων». Για την κρίσιμη διάκριση απέναντι σε όσους τις σχεδίασαν και τις ενθάρρυναν και στα 16χρονα παιδιά που συμμετέχουν. Να προσέξουμε, δεν λέμε στα παιδιά με πατερναλιστικό ύφος και κουνώντας το δάχτυλο, ότι «παρασύρονται», είναι το χειρότερο που μπορείς να πεις σε έναν έφηβο. 

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θέλουν να αισθάνονται κύριοι των επιλογών τους. Ναι, δεν θα χαρίσουμε κανένα παιδί στην ακροδεξιά και στον φασισμό που καραδοκεί. Πρέπει να πάρουμε κάθε πρωτοβουλία με πρώτους τους εκπαιδευτικούς, με διάλογο, με εκδηλώσεις μνήμης, με την επιτάχυνση της αλλαγής στο μάθημα της Ιστορίας και να ενώσουμε τη νεολαία σε ένα πλατύ δημοκρατικό-αντιφασιστικό μέτωπο. 

Η θεματική εβδομάδα που εμείς θεσπίσαμε στα σχολεία, πρέπει φέτος να αφιερωθεί στη Δημοκρατία και στην καλλιέργεια των αντιφασιστικών ιδεών. Η Τέχνη, σε όλες της τις μορφές πρέπει να αξιοποιηθεί. Σκέφτομαι ταινίες που δείχνουν πως εξαπλώνεται η βία και ο καθημερινός φασισμός, όπως, το Κουρδιστό Πορτικάλι του Κιούμπρικ ή η συγκλονιστική γερμανική ταινία «Το Κύμα».

_____________________
 Τα παραπάνω αποτελούν σημεία από  την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, βουλευτή Α΄ Αθήνας και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τηνμ Κυριακή, 2-12-2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς