Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ήταν μία στημένη εκδήλωση γεμάτη «κλακαδόρους» ΝΔ!


Αριστερά ο οικοδεσπότης του ΟΕΕ αφουγκράζεται. Κι ενώ ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, εκθέτει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την Οικονομία, δίπλα του ο πρ. Υπ. Παιδείας Α. Λοβέρδος βρίσκεται σε κατάσταση... δυσπεψίας φουσκώνοντας.  Και στο πλευρό του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης ακούει σκεφτικός, ενώ ο δημοσιογράφος-συντονιστής στα δεξιά της φωτογραφίας βρίσκεται σε... νιρβάνα! Αυτά τουλάχιστον αποτύπωσε ο φακός του Istologiou G. Mosxou, το Σάββατο βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 2018, στην συζήτηση του ΟΕΕ, στο πλαίσο του «Forum 2018».



Ο προσκεκλημένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας,  έγινε αντικείμενο μπούλινγκ στο «Forum 2018» ωθούμενος στο όριο της αποχώρησης. - Ο Ά. Γεωργιάδης: «Εγώ θα μείνω όσο θέλετε. Άμα βλέπω μπροστά μου μικρόφωνο, είμαι εντάξει». Και ο Α. Λοβέρδος επίχαιρε για τις αήθειες. - Στην... ημερίδα του ΟΕΕ για την Οικονομία!



Ήταν μία εκδήλωση, αυτή του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο του «Forum 2018», που έγινε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου,  η οποία τα είχε όλα.



Από στημένους κλακαδόρους της ΝΔ,



Από ειδικευμένη ομάδα εφόδου, στο πολιτικό μπούλινγκ, παρουσία του προέδρου  ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Μαζαράκη, που έμεινε απαθής, από τον δημοσιογράφο συντονιστή του πάνελ (παρεμπιπτόντως και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού) ο οποίος... έβλεπε τα τρένα να περνούν, κατά τον συντονισμό της συζήτησης, που παρ' όλίγον τιναχθεί στον αέρα, με ευθύνη του.  



Αλλά και από την κατ' επίφασιν ουδετερότητα του οικοδεσπότη-εκπροσώπου του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που μπέρδεψε τον ρόλο του με την πολιτική του άποψη, προλογίζοντας  κατά τον εισαγωγικό χαιρετισμό του.



Μα και από προβοκάρισμα κατά του Απόστ. Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, δεν ξέμεινε η εκδήλωση, κατά την παρουσίασή του θιγμένου στην αίθουσα, που αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στην απόπειρα του Άδ. Γεωργιάδη να στρέψει τους πολιτικούς φίλους του κατά Περιφερειάρχη.



«Είμαι ανεξάρτητος» απάντησε θιγμένος όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στο κοινό είπε:



«Καλωσορίζω τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ»!



Κυριολεκτικά τίποτε δεν έλειψε από αυτήν εκδήλωση.

Μόνον ο Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ ζήτησε συγγνώμη!



Ακόμη και η ανάγκη, του γραμματέα Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει κατ΄ ιδίαν συγγνώμη από τον θιγμένο Κώστα Μπάρκα, βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν και δήλωσε την ιδιότητά του, ο συντονιστής προτίμησε να τον αναβαθμίσει σε κυβερνητικό εκπρόσωπο. Προς εξυπηρέτηση ποίου σκοπού; Ο ίδιος γνωρίζει.



Όσον αφορά τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, δεν θεώρησε αναγκαία την έκφραση συγγνώμης προς τον προσκαλεσμένο βουλευτή. Ο ποίος βουλευτής ερωτώμενος από το Istologio G. Mosxou, εξέφρασε την έκπληξή του, για τον πολιτικό κανιβαλισμό που αιωρούνταν στην αίθουσα. 



«Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση, στην Πάτρα. ΔΕν πιστεύω ότι εκφράζει τους Πατρινούς αυτή η συμπεριφορά. Ξέρω ότι οι Πατρινοί διακρίνονται για την δημοκρατική τους συνείδηση. Αυτές οι συμπεριφορές που είδα στην αίθουσα, δεν εκφράζουν την πατραϊκή κοινωνία», είπε ερμηνεύοντας τα όσα συνέβησαν.



Αλλά και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ειπώθηκε πως ήταν ακατανόητη η στάση των διοργανωτών, να μην ενημερώσουν ότι πρόθεση των  ήταν να δώσουν μικρόφωνο και στους εκτός πάνελ.



Μάλιστα και ο Κωνστ. Μάγνης -από τους ερωτούντες δημοσιογράφους- διευθυντής εφημερίδας «Πελοπόννησος», διαισθανόμενος ότι έπρεπε να πρυτανεύσει στην αίθουσα ο πολιτικός πολιτισμός, που δυστυχώς δεν επετεύχθη, αναγνώρισε ευθέως πως «έχουμε αδικήσει τον κ. Μπάρκα και πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο να ολοκληρώσει την απάντησή του».



Αυτά αν και ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου νωρίτερα, είχε δηλώσει πως  σκοπός του φορέα που εκπροσωπούσε, ήταν η αμφίπλευρη ενημέρωση. Συμπληρώθηκε δε από τον ίδιο αυτάρεσκα, ότι «ο σκοπός μας πέτυχε»!



Τούτα ακούστηκαν, αν και δε τα λες και επιτυχία, ενημέρωσης του κοινού, πάνω στο θέμα με τον βαρύγδουπο τίτλο, που ήταν: «Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής Οικονομίας» αυτό που στήθηκε, εκεί στο ΑΣΤΗΡ.



Ούτε λίγο, μήτε πολύ άφησε την πικρή γεύση, ενός εξελισσόμενου πρωτοφανούς δρώμενου.



Έδωσε την εντύπωση πως η πρόσκληση προς κάποια πρόσωπα προήλθε από τον οικονομικό φορέα, ως ανάγκη εξεύρεσης υψηλού στόχου για εξάσκηση στο σημάδι από... μία δράκα εντεταλμένων τυφεκιοφόρων! 



Περίσσευσαν δε, φράσεις του τύπου «αηδίες» από κλακαδόρους των μπροστινών καθισμάτων, που εξίταραν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο συντονιστής δημοσιογράφος ήταν... στον κόσμο του! Αχουγιάσματα των κλακαδόρων συνοδευόμενα από φράσεις... ευγένειας(!) του τύπου «τι λες ρε», που επαναλήφθηκαν στον επόμενο τόνο με το: «Άσε μας ρε» κάνοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθεί για την απάθεια του συντονιστή δημοσιογράφου, ο οποίος ενοχλημένος από την παρατήρηση, αποποιήθηκε των ευθυνών του!




Κι ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο, από το... προγκάρισμα  εκ μέρους των στημένων της ΝΔ, και ο προσκεκλημένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λίγο πριν την αποχώρησή του , διατεθειμένος, όπως δήλωσε να παραχωρήσει το μικρόφωνο που κρατούσε στα χέρια του, στους συνομιλητές του στο πάνελ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έδειξε τον... καλύτερο, τον πιο... ευγενή εαυτό του, όταν επί απειλούμενου σωρού ερειπίων, έριξε από μικροφώνου την ατάκα του: 



«Εγώ θα μείνω όσο θέλετε. Άμα βλέπω μπροστά μου μικρόφωνο, είμαι εντάξει». Για να εισπράξει δε τα εύσημα μέσω του ηχηρού χειροκροτήματος των όσων είπε.



Λίγο αργότερα και ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωνε πως  «εάν θα έρθουμε στην κυβέρνηση εμείς θα καταργήσουμε το Άσυλο στα Πανεπιστήμια» ο πρ. Υπουργός Παιδείας του σημιτικού ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδος επίχαιρε με τις φράσεις:



«Εμείς πρώτα δεν μπορούσαμε ούτε για εφημερίδα να βγούμε για να αγοράσουμε από το περίπτερο, τώρα άλλοι έχουν το πρόβλημα» είπε αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.



Έτσι, που κάποιος μυημένος στους δαιδαλώδεις πολιτικούς διαδρόμους, να χαρακτηρίζει σοφή την απουσία του βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου από το πάνελ, αν και είχε συμπεριληφθεί στο ανακοινωθέν πρόγραμμα, παρά το ενδεχόμενο η δικαιολογία της απουσία του να θεωρηθεί ως πολιτική τακτική έναντι της παρουσίας του συναδέλφου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.





Αδ. Γεωργιάδης: Κατά Μοσκοβισί, όπως ο Χατζηδάκης



Κατά τ' άλλα, οι ερωτήσεις των  δύο δημοσιογράφων περιεστράφησαν στα οικονομικά, με πρώτον ερωτώμενο τον  αντιπρόεδρο της ΝΔ.



* Αυτός  βρήκε την ευκαιρία να... καταχεριάσει τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί -κατά το παράδειγμα του ετέρου αντιπροέδρου Χατζηδάκη-  αφού δήλωσε πως η ελληνική Οικονομία βρίσκεται εντός στόχων της Κυβέρνησης, με αυξάνουσα πορεία εσόδων και που πρόκειται για προσωπικές εκτιμήσεις, καθώς η ΝΔ εκτιμά πως η Οικονομία δεν πάει καλά και επιπροσθέτως κινδυνεύει με προσφυγή σε 4ο Μνημόνιο.



* Ακόμη εκτίμησε ότι η αναμόρφωση της μισθοδοσίας των ιερέων ισοδυναμεί με απόλυση και είπε ότι οι 10 χιλ. προσλήψεις στο Δημόσιο, που επαγγέλεται ο κ. Τσίπρας, θα αυξήσουν τις υποχρεώσεις της χώρας.



* Γι αυτό η ΝΔ είναι υπέρ του μέτρου 5 αποχωρήσεις για κάθε 1 πρόσληψη.



* Τάχθηκε κατά του πανεπιστημιακού ασύλου.



* Δήλωσε «φαν» αναγνώστης του Μαρξ, του οποίου «έχει πουλήσει πολλά βιβλία από την εκπομπή του».



* Μίλησε για την καταστροφή κεφαλαίου προς ανανέωση-αναπαραγωγή του.



* Θεώρησε φυσιολογικό απότοκο του καπιταλισμού τα μνημόνια που δέσμευσαν την χώρα.



* Και τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ.



* Μάλιστα έθεσε το... φιλοσοφικό ερώτημα: Γιατί οι φοιτητές δεν πάνε σε χώρες σαν του Μαδούρο, φίλου του κ. Τσίπρα;



Και αμέσως απάντησε: Διότι θα επιστρέψουν για να πιάσουν δουλειά σε καπιταλιστική χώρα.



* Τέλος χαρακτήρισε πρωτοφανή τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που δίνουν δέκα μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ, ενώ ουδέν σχολίασε για πρόσφατη στην Αχαΐα, που δίνει μόλις 1% πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του.



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, αντικείμενο μπούλινγκ



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ανταπαντώντας στην καταστροφολογία του κ. Γεωργιάδη είπε πως όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ δήλωναν ότι θα φύγουν από την χώρα που καταστρέφεται, αλλά ακόμη είναι εδώ και απολαμβάνουν την χώρα τους, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.



Αυτό το ξεγύμνωμα της δεξιάς προπαγάνδας, σήκωσε θύελλα προγκίγματος και αχουγιαχτού από τους κλακαδόρους της πλατείας, που μετέτρεψαν την εκδήλωση  σε χάβρα.



Ξεκαθάρισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η ανόρθωση των πιο φτωχοποιημένων τμημάτων της κοινωνίας, από τα μνημόνια, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες με τις παροχές που δίνει ο δημοσιονομικός χώρος του ενάμισι δις ευρώ, που εξασφάλισε, οι μειωμένες φορολογικές εισφορές, προς μικρομεσαίους και εμπόρους. Μέτρα που ωστόσο ψήφισε και η ΝΔ, όπως δήλωσε... συντετριμμένος και ο κ. Γεωργιάδης!



Και τέλος αναφερόμενος στην ιδωτικοποίηση της Παιδείας, ο Κ. Μπάρκας, απάντησε προς τους νοικοκυραίους της πλατείας, που ανησυχούσαν για τους γιους τους και το βαλάντιό τους, καθώς τους στέλνουν για σπουδές σε κολέγια του εξωτερικού, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από επιλογή είναι υπέρ του δημοσίου Πανεπιστημίου, με όρους ισότιμους για όλα τα παιδιά. Και ότι αυτό είναι ιδεολογικό πρόβλημά του.



Και πάλι δεν αποφεύχθηκε το μπούλινγκ των κλακαδόρων κατά του ομιλητή, ενώ από μέρους του συντονιστή δημοσιογράφου ακολουθήθηκε η καθησυχαστική γραμμή του «Ειρήνη ημίν αδελφοί».



Ασκήθηκε παρέμβαση από τον παριστάμενο βουλευτή Αχαΐας κ. Φωτήλα, που έθεσε το... θεογονικό ερώτημα γιατί τα παιδιά του Πρωθυπουργού πάνε σε ιδιωτικό σχολείο κ.α.π., όπως λουκούλεια γεύματα στο Υπ. Εξ.



Φυσικά δεν θυμήθηκε ότι και ο γιος του πρ. πρωθυπουργού Σαμαρά πήγαινε σε ιδιωτικό κολέγιο του αδελφού του, όπου σημειώθηκε το γνωστό επεισόδιο, με την απόλυση της καθηγήτριας, που ακύρωσε την κόλλα του γιού του, όταν τον συνέλαβε να αντιγράφει!



Η απάντηση Μπάρκα που προκάλεσε αήθη παρέμβαση



Η απάντηση Μπάρκα προκάλεσε αήθη παρέμβαση της πλατείας (άσε μας ρε, τι λες τώρα, σκάσε ρε και άλλα... ευγενικά. Διαμαρτυρία Μπάρκα προς το απαθές προεδρείο  και ανταπάντηση του βουλευτή που ερώτησε, «εάν δεν κρίνεται αναγκαία η παρουσία μου να πράξει ανάλογα».



Ακολουθεί χλιαρή παρέμβαση του Προεδρείου και απτόητη συνέχιση της ομιλίας εκ μέρους του κ. Μπάρκα, με το ερώτημα περί βίας:



«Βεβαίως, υπάρχει βία στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά ο νόμος υποχρεώνει την σύγκλητο και τον πρύτανη να την αντιμετωπίσει με την συνδρομή της Αστυνομίας. Και μην  ξεχνάτε ότι πρόσφατα είχαμε τέσσερα κρούσματα ένοπλης βίας με νεκρούς στα αμερικανικά πανεπιστήμια»!



Αυτό χαλούσε το αφήγημα περί... αρίστων ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι νοικοκυραίοι ζηλωτές, σκαρφάλωσαν στα κάγκελα. Αλλά και ο κ. Μπάρκας δήλωσε πάλι: «Έχω δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου και θα την πω»!



«Είμαστε η κυβέρνηση που παρέλαβε την ανεργία στο 27,5% και τώρα την κατέβασε στο 19%. Η χώρα πτώχευσε όχι από εμάς, το δε περίσσευμα που βγάλαμε είναι 4,5%, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι λιγότερο, αφού κάναμε σωστή διαχείριση του παραγόμενου πλούτου, που ένα μέρες του επιστρέφουμε στους πιο φτωχούς κάθε Δεκέμβρη.



Α. Λοβέρδος: Το πρόγραμμά μας είναι επιστροφή στο 2014



Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η είσπραξη των οκτώ δις που έκανε η κυβέρνηση προέρχεται από δεσμεύσεις καταθέσεων, πολιτών που χρωστούν στο κράτος. Το πρόγραμμά μας είναι να γυρίσουμε στο 2014, επί κυβερνήσεων Σαμαρα-Βενιζέλου. Τότε θα είχαμε λύσει το πρόβλημα , εάν δεν μεσολαβούσε η διακοπή. Επίσης τάχθηκε υπέρ της μερικής απασχόλησης εργαζομένων, ως αναγκαία!



Γενικά περίσσευσε ο λαϊκισμός τόσο από τον ομιλητή, όσο και από τον γνωστό προλαλήσαντα Άδωνι, με την συμβολή της... πλατείας.



Ε, όλο αυτό το σκηνικό, δεν το λες και οικονομική ενημέρωση. Και μάλιστα ακομμάτιστη και ελεύθερη. Φιλελεύθερο ακτιβισμό, ίσως...



Και κάτι τελευταίο ακόμη. Μετά το βραβείο Πούλιτζερ που «χτύπησε» η ΝΔ για τις επί πολλοστή φορά αντίστοιχες διαψεύσεις στα περί πτώσεως της κυβέρνησης, ήτοι περί των προβλέψεών της, ότι όπου νάναι η κυβέρνηση πέφτει και πάει για εκλογές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μας ενημέρωσε από το πάνελ -της κατ' επίφασιν ημερίδας- ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει τον συνταγματικό χρόνο παραμονής της και δεν θα προσφύγει σε εκλογές, άκουσον άκουσον!


Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ο αρχηγός της ΝΔ για να διαπιστώσουμε εάν συμφωνεί με την πρόβλεψη του αντιπροέδρου του!



Που ξέρετε, μπορεί κάτι ενδιάμεσο να υπάρχει. Και εκλογές να γίνουν και μη προσφυγή στις εκλογές να σημειωθεί. Όπως λέμε, εάν δεν βρέξει, θα βαστήξει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς