Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ερώτηση δημ. συμβούλων Ου. Μπίρμπας και Γ. Τσιμπούκη

Ένα ζήτημα που θα μπορούσε να λυθεί με επαφή μετά του υπουργού Οικονομικών, μίας κυβέρνησης, που τίποτε δεν έχει αρνηθεί στους δημάρχους και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Πατρέων, σήμερα με ευθύνη του Δήμου καταντά να σέρνεται στους καφενέδες προς ψυχαγωγία! Αυτό είναι δημοτική πολιτική ή χαβαλές του Δημάρχου Πατρέων; Αν μιλούμε για περιοχή, τον Κόκκινο Μύλο, πράγματι. Αυτό είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων. Που και κόκκινο είναι και... μύλος έγινε.


Επικοινωνιακή και
«τζάμπα... μαγκιά»

ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΟΣ «ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ "ΚΟΝΤΡΑΣ"»

«Διαχρονικά όλοι οι αρμόδιοι μετά από ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες υπέστησαν τα ίδια από την Κτηματική, στέλνοντας ακόμη και στο αυτόφωρο κοινοτάρχες, δημάρχους πρώην καποδιστριακών δήμων, αρμόδιους αντιδημάρχους χωρίς να σηκώνουν τόση επικοινωνιακή σκόνη όπως η σημερινή δημοτική αρχή. Σε αυτό ο δήμος της Πάτρας έχει προϊστορία, ειδικά στον Κόκκινο Μύλο όπου αντιδήμαρχοι προηγούμενων δημοτικών αρχών, κάθισαν στο σκαμνί για κακούργημα, για αυθαίρετες κατασκευές και διαμόρφωση πάρκου...» 
«Με βάσει τη νομοθεσία, υπάρχει δυνατότητα ο δήμος να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών».
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται  σε ερώτηση, που υπέβαλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων της ΡΑΠ, Ουρανία Μπίρμπα και Γιάννης Τσιμπούκης, η οποία ερώτηση υπεβλήθη στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αφορμή της κραυγαλέας πολιτικάντικης τακτικής του Δημάρχου Πατρέων, στο ζήτημα της διαμόρφωσης του παραλιακού χώρου στην περιοχή Κόκκινος Μύλος Πατρών.
Όπως είναι γνωστό, αυτή η περιοχή, έχει δεινοπαθήσει, από προηγούμενες βάνδαλες παρεμβάσεις, κατά το παρελθόν, με την συνηγορία του βαθέως κράτους του ΠΑΣΟΚ, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος  και ιδιαίτερα των λουομένων, που έχασαν την πρόσβαση στην θάλασσα, αλλά και των ασθενών ρευματοπαθών, που κατέφευγαν εκεί, κάνοντας χρήση της μαύρης θειούχας λάσπης, που παράγονταν λίγα μέτρα από την ακτή, με το ιαματικό υδρόθειο, που αναδύονταν λόγω της υποθαλάσσιας ενεργής διεργασίας μετατροπής των οργανικών στοιχείων.
Εκεί κατά παράβαση του νόμου, φτιάχτηκαν γήπεδο, γραφείο της Κοινότητας, παιδική χαρά και άλλα, που θα μπορούσε η τότε κοινοτική αρχή, εάν λειτουργούσε προς το δημόσιο συμφέρον, να τα κατασκευάσει σε ιδιωτικούς χώρους που θα απαλλοτρίωνε.
Όμως η υστερόβουλη αντίληψη του να μην ενοχλήσουμε  τους ψηφοφόρους μας, που γινόταν κραταιά Αρχή, εις βάρος του δημοσίου χώρου, οδήγησε στις παρανομίες, στην επέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου, που προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον, πάγωσε την παράνομη χρήση, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κι έκτοτε παρέμεινε εγκαταλελειμμένο το όλο συγκρότημα, χωρίς να αποδοθεί στην τότε Κοινότητα, αλλά και  χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του πολίτη!
Σήμερα μπορεί να αξιοποιηθεί; Βεβαίως απαντά το Υπουργείο Οικονομικών. Πλην όμως, οι προεκλογικές ανάγκες έτρεψαν τον δήμαρχο Πατρέων προς «τον δρόμο της επικοινωνιακής "κόντρας" και της "τζάμπα μαγκιάς" εκ του ασφαλούς».
Και αυτή η χωρίς κόστος μαγκιά, επιδείχθηκε  απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία απέδωσε το θαλάσσιο μέτωπο στο λαό της Πάτρας,  μετά από χρόνια εμπαιγμών και κοροϊδίας, που αντί των 3,5 χιλιομ. που ζητούσαν οι φορείς, προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν μέχρι 350 μέτρα και η Κυβέρνηση Τσίπρα  παραχώρησε στους Πατρινούς όλο το θαλάσσιο πρόσωπο της πόλης, μήκους 7 (επτά) χιλιομ. 
Και επίσης λόγω προνομιακής μεταχείρισης της δημοτικής αρχής από την κυβέρνηση, τα υπουργεία της παραχώρησαν, το Πλατανόδασος και πλείστες άλλες παραχωρήσεις, πέραν του γεγονότος ότι συνειδητά -όπως είπε ο ΓΓ Αθλητισμού,  Γ. Βασιλειάδης-  της έδωσαν τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεκδικούσαν και άλλες πόλεις, όπως Βόλος κλπ.
Και η δημοτική Αρχή Πελετίδης, κατευθυνόμενη από τον Περισσό, εξακολουθεί να κινείται «στο γνωστό μοτίβο, όλα μια καταγγελία και μια φωτογραφία εν όψει δημοτικών εκλογών»!
Κι αυτό αντί  να αξιοποιήσει τη νομοθεσία, καθώς «υπάρχει δυνατότητα ο δήμος να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών για ανάλογες εργασίες που εκκρεμούν χρόνια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε περιοχές του δήμου μας, όπως είναι οι παραλιακοί δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε σκοτώστρες, παραλιακός Ρίου (Ποσειδώνος), παραλιακός Αγίου Βασιλείου , παραλιακός Ψαθοπύργου, παραλιακός Μονοδένδρι που βυθίστηκε πρόσφατα αυτοκίνητο του δήμου, παραλιακός Βραχνεΐκων ή την  διαμόρφωση πάρκου στον Κόκκινο Μύλο»!
Η ερώτηση των δημοτικών συμβούλων Ου. Μπίρμπας και Γ. Τσιμπούκη
Η ερώτηση λοιπόν, των δημοτικών συμβούλων Ουρανίας Μπίρμπας και Γιάννη Τσιμπούκη, είναι η παρακάτω:

«ΕΡΩΤΗΣΗ                                               
των δημοτικών συμβούλων
Ουρανία Μπίρμπα
Γιάννη Τσιμπούκη Πάτρα 22/11/18
Προς τη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου
Κατερίνα Γεροπαναγιώτη
Παρακολουθούμε με ανησυχία το τελευταίο διάστημα το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται ανάμεσα στη Κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και το δήμο Πάτρας για την περιοχή του Κόκκινου Μύλου και το παραλιακό δρόμο του Ρίου (Ποσειδώνος).
Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης του δήμου για έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής των πολιτών, την ελεύθερη διέλευση στον αιγιαλό και την παραλία αλλά και την λειτουργικότητα των περιοχών του δήμου μας.
Γι αυτό το λόγο την προηγούμενη βδομάδα, επισκεφθήκαμε την προϊσταμένη της Κτηματικής υπηρεσίας ως δημοτικοί σύμβουλοι, ζητώντας εξηγήσεις για τις επεμβάσεις της με πρωτόκολλα κατεδάφισης και αποβολής του δήμου.
Τονίσαμε την ανάγκη μιας συνολικής ρύθμισης με βάσει τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, έννοιες κλειδί για την υπόσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών  για παρόμοια ζητήματα που ταλαιπωρούν τους δήμους της περιοχής.
Διαχρονικά όλοι οι αρμόδιοι μετά από ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες υπέστησαν τα ίδια από τη Κτηματική, στέλνοντας ακόμη και στο αυτόφωρο κοινοτάρχες, δημάρχους πρώην καποδιστριακών δήμων, αρμόδιους αντιδημάρχους χωρίς να σηκώνουν τόση επικοινωνιακή σκόνη όπως η σημερινή δημοτική αρχή.
Σε αυτό ο δήμος της Πάτρας έχει προϊστορία, ειδικά στον Κόκκινο Μύλο όπου αντιδήμαρχοι προηγούμενων δημοτικών αρχών, κάθισαν στο σκαμνί για κακούργημα, για αυθαίρετες κατασκευές και διαμόρφωση πάρκου  στη περιοχή (από τα όρια του Κόκκινου Μύλου μέχρι τις Ιτιές που παραμένει εγκαταλελειμμένο και ρημαγμένο) μετά από καταγγελία μάλιστα του σημερινού δημάρχου Πελετίδη και αντιδημάρχου υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και το ρόλο τότε της Κτηματικής!
Με βάσει τη νομοθεσία υπάρχει δυνατότητα ο δήμος να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών για ανάλογες εργασίες που εκκρεμούν χρόνια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε περιοχές του δήμου μας, όπως είναι οι παραλιακοί δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε σκοτώστρες, παραλιακός Ρίου (Ποσειδώνος), παραλιακός Αγίου Βασιλείου , παραλιακός Ψαθοπύργου παραλιακός Μονοδένδρι που βυθίστηκε πρόσφατα αυτοκίνητο του δήμου, παραλιακός Βραχνεΐκων ή την  διαμόρφωση πάρκου στον Κόκκινο Μύλο.
Ερωτάται ο κ. δήμαρχος
1) Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για αδειοδότηση ή επιλέχθηκε ο δρόμος της επικοινωνιακής «κόντρας» και της «τζάμπα μαγκιάς» εκ του ασφαλούς απέναντι στην κυβέρνηση που απέδωσε το θαλάσσιο μέτωπο στο λαό της Πάτρας μετά από χρόνια εμπαιγμών και κοροϊδίας,  στο γνωστό μοτίβο, όλα μια καταγγελία και μια φωτογραφία εν όψει δημοτικών εκλογών;
2) Ποια είναι η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα του δήμου για αδειοδότηση των συγκεκριμένων έργων; Υπάρχει επίσημη ενημέρωση για επικείμενη νομοθετική ρύθμιση προς το δήμαρχο από πλευράς Υπουργείου;
3) Γιατί δεν φέρατε ποτέ για συζήτηση- απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανώτερο συλλογικό όργανο της πόλης, το σύνολο των αναγκαίων παρεμβάσεων και έργων στους παραλιακούς δρόμους και στο Κόκκινο μύλο;
Ουρανία Μπίρμπα - Γιάννης Τσιμπούκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς