Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Στα μισά των ετών 2012-2014 η παρανομία στα ΑΕΙ




Παραπληροφόρηση εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιπερισπασμού της ΝΔ μετά τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για «την ανομία στα πανεπιστήμια». 

«Έχετε βαθιά, ιδεολογική και πολιτική αντιπαλότητα με ό,τι πρεσβεύει το δημόσιο πανεπιστήμιο» υπογράμμισε θυμίζοντας τις επανειλημμένες προσπάθειες της ΝΔ να επιτρέψει την δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ.

Είναι θράσος να με εγκαλείτε επειδή άργησα να έρθω στη Βουλή μισή ώρα. Εσάς χθες σας περίμενα να έρθετε και είχατε αποδράσει. Δεν εμφανιστήκατε. Τρεις επερωτήσεις έχετε κάνει όλες κι όλες και οι τρεις έχουν να κάνουν με την παρανομία στα Πανεπιστήμια. Δεν έχετε άλλο θέμα να ασχοληθείτε;

Αυτό απηύθυνε δηκτικά ο Πρωθυπουργός στον Κυρ. Μητσοτάκη. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε και να αναβαθμίσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, τόνισε.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επικαλέσθηκε τα στοιχεία του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην οποία στηρίχθηκε η ερώτηση Μητσοτάκη, αλλά και της Αστυνομίας, που δείχνουν ότι τα περιστατικά ανομίας στα πανεπιστήμια επί ΝΔ και με καταργημένο το άσυλο ήταν περισσότερα από αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ με το άσυλο να έχει επανέλθει. 

Συγκεκριμένα τα στοιχεία της έρευνας του ΠΑΜΑΚ αναφέρουν:

96 περιστατικά το 2012
39 το 2013
77 το 2014
31 το 2015
31 το 2016
46 το 2017.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο για να ακούσετε όλη την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς