Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Σία Αναγνωστοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ: Προφάσεις εν αμαρτίαις...


Προφάσεις εν αμαρτίαις της αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να δούμε ποιες είναι αυτές οι αμαρτίες που δεν θέλουν να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση; αναρωτήθηκε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας Τρίτη βράδυ στην ΕΡΤ. 


Όπως εξήγησε η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση έχει ξεκινήσει από το 2016 υπό τον καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη και με ευρεία συμμετοχή επιστημόνων και φορέων.

Ειδικότερα η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι:  "Η υπόθεση της Συνταγματικής Αναθεώρησης ξεκίνησε από το 2016 ενώ έγιναν βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, όπως η ψήφιση της απλής αναλογικής. 

Από το 2016 και για δύο χρόνια υπήρξε μια μεγάλη επιτροπή που συζήτησε όλα τα θέματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης υπό τον καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη όπου συμμετείχαν επιστήμονες, φορείς και το οποίο επιδόθηκε στα κόμματα, ένας τόμος 600 σελίδων με όλες τις συζητήσεις για όλα τα θέματα". 

Επιτακτική η ανάγκη για αναθεώρηση του Συντάγματος μετά την 10ετή κρίση

"Η χώρα πέρασε μια δεκαετή κρίση, κατά τη διάρκειά της διερράγη ο δεσμός της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα" υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου.  "Είχαμε υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και λόγω του μνημονίου και λόγω της επέλασης ενός βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού και με κυβερνήσεις που προσπάθησαν να αλλάξουν την τεχνολογία του δημοκρατικού συστήματος. 

Προχωρήσαμε σε ένα μεταδημοκρατικό σύστημα. Είχαμε για παράδειγμα πρωθυπουργούς που ήταν τεχνοκράτες. Εξασθενεί το δημοκρατικό σύστημα όταν ο πρωθυπουργός δεν λογοδοτεί και πάμε σε μια αντίληψη τεχνοκρατική. Τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να λογοδοτούν στην κοινωνία".

"Η κρίση ανέδειξε χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με κυριότηερη, τη διαφθορά και διαπλοκή που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και πρέπει να μιλήσουμε και γι αυτό με αφορμή την προφυλάκιση του κ. Παπαντωνίου.

Ο ελληνικός λαός έχασε την επαφή του και τον τρόπο παρέμβασής του στην εξουσία" είπε η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέροντας ότι:  "Μετά από αυτή την 10ετή κρίση που ήταν σαν πόλεμος είναι δυνατόν το Σύνταγμα που αποτελεί την "κιβωτό" των προσδοκιών των Ελλήνων για πιο ελεύθερο, πιο δίκαιο και πιο δημοκρατικό κοινωνικά κράτος. Πείτε μου ποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου δεν βλέπει την αναγκαιότητα αυτή".

Κατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς