Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ελεγκτές της εξουσίας, που γίνονται σφουγκοκολάριοι της


Τα φέικ νιούς οργιάζουν, στον ημερήσιο, το εβδομαδιαίο τύπο και τα τηλεοπτικά Μίντια, με στόχο τη αρπαγή του κρατικού βαλαντίου εάν έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ!



Με αφορμή το φέικ νιους των "Παραπολιτικών" μία αναφορά στην στάση της σημερινής έγκυρης ενημέρωσης των παρακοιμώμενων της κομματικής νομενκλατούρας!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


«Καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση. Τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4093/12 και είναι 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης» επαναλαμβάνει, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση το Υπουργείο Εργασίας χθες Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Τι είχε συμβεί;

Η εφημερίδα "Παραπολιτικά", προσκείμενη στη ΝΔ, τελευταία επιδίδεται σε φέικ νιούς με μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό οίστρο, προφανώς συναγωνιζόμενη, μαζί με την "Δημοκρατία" τον ανταγωνισμό που δέχεται από τα προσκείμενα στην ΝΔ όργανά της τον, "Φιλελεύθερο" και το "Μακελείο", που με ιδιαίτερο ζήλο προβαίνουν σε κατασκευή ειδήσεων, προκειμένου να διατηρήσουν την προστασία του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. 

Μόλις χθες τα "Παραπολιτικά" του κ. Κουρτάκη" υπερέβησαν εαυτόν και ανέβασαν το όριο συνταξιοδότησης των εργαζομένων στην ηλικία των 70 χρόνων και με δήθεν μυστική ρήτρα! Από την πλευρά του το Υπουργείο Εργασίας επαναφέρει στην τάξη του παρεκτρεπομένους του εργασιακού ρεπορτάζα των "Παραπολιτικών" καταγγέλλοντας:
 


«Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων χαρακτηρίζουν το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.
Οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος περί "σύνταξης στα 70" με δήθεν "κρυφή ρήτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση" είναι απολύτως ψευδείς και στοχεύουν στον εκφοβισμό των ασφαλισμένων.
Η διάταξη που αναφέρεται στη σύνδεση του προσδόκιμου ζωής με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ψηφίστηκε το 2010 με τον νόμο 3863 (άρθρο 11 παρ. 3).
Καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση. Τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο 4093/12 και είναι 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης.
Τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα που υπαγορεύονται από αντιπολιτευτικό οίστρο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας».
Ναι, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα χαμηλής κυκλοφορίας των εφημερίδων, καθώς αναγνώστες στρέφονται στην άμεση ενημέρωση που παρέχει το διαδίκτυο. Και με δεδομένον τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, λόγω ανάγκης ανόδου της κυκλοφορίας τους, που συνδέεται με την ανάλογη κρατική διαφήμιση, οι έντυπες κυκλοφορίες, με εξαίρεση λίγες εφημερίδες, που δεν είναι θεσηθηρικές, όπως η ΑΥΓΗ, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, το DOCUMEDO και λίγες άλλες εβδομαδιαίες, προσπαθούν να γίνονται αρεστές σε κομματικές νομενκλατούρες για να οικειοποιηθούν τα οφέλη του κρατικού κουμπαρά διαφημίσεων.

Κι από κει και πέρα αρχίζει η δημοσιογραφική κατρακύλα, υποκαθιστώντας τον έλεγχο της εξουσίας με το ποδοφίλημά της. Ιδιαίτερα δε στον επαρχιακό Τύπο, αυτό το φαινόμενο είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπου δημοσιογράφοι έγιναν παρακειμόμενοι της εξουσίας, χωρίς καν αιδώ. Αυτά χωρίς να λείψουν οι αναφορές συνάφι των συνυπηρετών της μιντιοκρατίας, για παράδειγμα του MEGA, που το γκρέμισε από την κορυφή της ακροαματικότητας στα τάρταρα της αναξιοκρατίας, λόγω δουλοπρεπούς πολιτικής, έναντι των μιντιαρχών, που είχαν μετάσχει διαπλεκόμενοι στο τρίγωνο της αμαρτίας Μιντιάρχες, Πολιτικοί, Τραπεζίτες.

Και μην ξεχνάμε ότι η Μαρία Σπυράκη, σήμερα ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπός της, του κλίματος Σαμαρά, ήταν αυτή που σιώπησε ως δημοσιογράφος του MEGA ανεξάρτητη(!) ενώ γνώριζε κατά την έξαρση της κρίσης του 2012, ότι υπήρχε στενότητα ρευστότητας και για να στηρίξουν οι δανειστές την ολέθρια οικονομική πολιτική του Αντ. Σαμαρά, έστελναν μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσα σε τσουβάλια τα χαρτονομίσματα, που είχαν ανάγκη οι ελληνικές Τράπεζες για να τροφοδοτήσουν την ελληνική αγορά, δημιουργώντας φούσκα δήθεν εύρωστης Οικονομίας, προκειμένου να μην γίνει πολιτική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ανέρχονταν. Αυτήν την είδηση την γνώριζε η κολλητή του Αντ. Σαμαρά και αντί να την δώσει στη δημοσιότητα, την πήρε κάτω από το μαξιλάρι της και κοιμήθηκε μαζί της εν γνώσει και της διεύθυνσης του δημοσιογραφικού επιτελείου του MEGA.

Γνωστά πράγματα αυτά, από την ίδια την δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της σε εφημερίδα της Κρήτης, όταν πια είχε εκλεγεί ως δοτή ευρωβουλευτής!

Μάλιστα, μη αντιλαμβανόμενη ότι αυτοαποκαλύπτεται ως λειτουργός του ΜΜΕ, συμπλήρωσε ότι την κάλεσε ο Αντ. Σαμαράς και της είπε παραμονές των ευρωεκλογών: «Μαρία, πρέπει να τεθείς υποψήφια στο ευρωφηφοδέλτιο. Κι εγώ αμέσως του είπα κύριε πρόεδρε, είμαι στη διάθεσή σας»!

Αυτό λοιπόν είναι το τρίγωνο που μας έφθασε στο χείλος του γκρεμού οικονομικά και θεσμικά σαν χώρα. Αυτό το τρίγωνο παραλλαγμένο, με την ΝΔ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα προβαίνει σε κατασκευές ειδήσεων και προσδοκά μέρες μεγάλου "τσιμπουσιού" ως ομοτράπεζοι συνδετημόνες στην τραπεζαρία που υπόσχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος από τώρα έχει αρχίσει και μοιράζει υπουργεία, ως να είναι ιδιοκτήτης του κράτους! Φεουδαρχία Λουδοβίκων, σε έσχατη μορφή! 

Θυμηθείτε τον πρώην βουλευτή Χανίων της ΝΔ Χρήστο Μαρκογιαννάκη από την Κρήτη, που πρόσφατα κατήγγειλε  ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης του πρότεινε θέση σε ΔΕΚΟ ή Οργανισμό, αρκεί να αφήσει ελεύθερη την βουλευτική θέση στα Χανιά. Προφανώς προκειμένου να βολέψει τον ανιψιό του Μπακογιάννη, την αδελφή του Ντόρα, που του δημιουργεί πρόβλημα  και να ελέγξει το κόμμα, που τον αμφισβητεί!  
_________________
* Σημείωση του Istologiou G. Mosxou: Εκ παραδρομής, στη τελευταία παράγραφο του άρθρου, ο βουλευτής Χανιών Μαρκογιαννάκης έγινε Κεφαλογιάννης, που μπορεί να μας χωρίζει πολιτική άβυσσος, πλην όμως δεν είναι αυτός που τον αφορά η αναφορά. Ευχαριστώ τον αναγνώστη, που μου επισήμανε το λάθος. Επανορθώνω και ζητώ συγγνώμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς