Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Γ. Ρώρος, ΕΕΣΠ: Για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

 
Θα περιλαμβάνει αναπλάσεις προσόψεων και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης
 
Το 2015 η Πάτρα μαζί με Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη είχε επιλεγεί να εφαρμόσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» και τώρα συμμετέχει στο νέο διευρυμένο πρόγραμμα, όπου ο Δήμος Πατρέων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, θα χρηματοδοτηθεί με 1,9 εκατ. ευρώ.   
 
«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργος Ρώρος, ο οποίος τόνισε ότι εκτός από τις εκπτώσεις, που θα έχουν τα καταστήματα, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, «θα γίνουν παρεμβάσεις σε σημεία της πόλης, έτσι ώστε ο χώρος να είναι προσιτός στους πολίτες και τους καταναλωτές, να διαθέτει μια σειρά από έξυπνα παγκάκια με usb για να γίνεται φόρτιση κινητού, δωρεάν wi fi σε 13 σημεία για εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα οποία θα μπουν σε κάποια σημεία δοκιμαστικά, θα γίνουν παρεμβάσεις στις προσόψεις των κτιρίων, πάντα με βάση στην παράδοση, στον πολιτισμό και στα εκάστοτε χαρακτηριστικά του κάθε δρόμου».
 
Όλα τα παραπάνω θα γίνουν στην ζώνη παρέμβασης του προγράμματος,  μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος, Κορίνθου (Αράτου έως Μαιζώνος) και Κωνσταντινουπόλεως (έως την πλατεία Αγίας Σοφίας). Σε ότι αφορά στις παρεμβάσεις στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, προβλέπεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων με ράμπες για τα ΑΜΕΑ και με ειδική λωρίδα για τους τυφλούς, φωτισμός, που θα αναδείξει το Αρσάκειο, θα μπουν φωτιζόμενες έξυπνες διαβάσεις, όπου δεν υπάρχουν φανάρια, ημιβυθιζόμενοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και αισθητήρες για τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Επίσης, θα υπάρξει μια πλατφόρμα, η οποία θα πληροφορεί τον καταναλωτή για τα καταστήματα, που θα είναι ενταγμένα στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, για τις προσφορές-εκπτώσεις, που θα έχουν ή τα δώρα, για να είναι δελεαστικό προς τους πολίτες.
 
«Σιγά σιγά γίνονται τα βήματα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα θερίσουμε με τα πιλοτικά, ούτε με αυτό το πρόγραμμα, όμως τα ψήγματα αυτά, τα οποία πέφτουν, πιστεύω ότι βοηθούν να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεταιρισμού, να γίνουν δηλαδή μικρές συνέργειες από τα καταστήματα, τα οποία θα οδηγήσουν στο μέλλον σε ένα τύπο συνεταιρισμού, που μπορεί να γίνονται σε ομοειδή προϊόντα» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας. Αυτό, που αποτελεί βραχνά, είναι οι χώροι στάθμευσης, διότι εκλείπουν στην Πάτρα. «Η ελεγχόμενη στάθμευση δεν λύνει το πρόβλημα, χρειάζονται μεγάλα πάρκινγκ, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να γίνουν στο κέντρο της πόλης, αλλά και εκτός κέντρου, αλλά χρειάζεται μαι συνδυασμένη μεταφορά με συγκοινωνίες (Mini bus), προκειμένου να εξυπηρετείται ο καταναλωτής» σημείωσε ο κ. Ρώρος.
 
Στις 5 Νοεμβρίου θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση, όμως επειδή άλλες πόλεις δεν είναι ακόμα έτοιμες, όπως η Πάτρα, ζήτησαν να δοθεί μια παράταση μέχρι τέλη του χρόνου, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί από το Υπουργείο, αν θα γίνει δεκτό. Στη συνέχεια για την έγκριση του προγράμματος απαιτούνται 2-3 μήνες.
 
«Πιστεύουμε ότι από τον Μάρτιο του 2019 θα είμαστε έτοιμοι να έχουμε τις πρώτες παρεμβάσεις. Έγινε και μια συνάντηση όσων θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο το είχαμε επικοινωνήσει όλο το καλοκαίρι και θα προχωρήσουμε ταχύτατα. Έχουμε και άλλες αιτήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε και τους 100. Είναι μια δύσκολη υποβαθμισμένη περιοχή, ένα κέντρο "απόκεντρο", είναι όμως μια ζωντανή περιοχή της πόλης και πρέπει να την κρατήσουμε σε μεγαλύτερη ζωντάνια εμείς. Άλλωστε οι παρεμβάσεις, που κάνουμε είναι να μην έχουμε άλλα κλειστά καταστήματα» επισήμανε ο κ. Ρώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς