Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δημ. Τζανακόπουλος Προβληματισμός από τη χαμηλή συμμετοχή



Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Κατά την επικοινωνία τους, ο Πρωθυπουργός τον επαίνεσε για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητά του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας. 

Στο μεταξύ, θετική εξέλιξη στην πορεία για την κύρωση και θέση σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τη μεγάλη υπεροχή του "ναι" δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό της κυβέρνησης για τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών καθώς αναδεικνύεται σκεπτικισμός απέναντι στη συμφωνία.

«Εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής, η συντριπτική υπεροχή του "ναι" δεν καθίσταται πολιτικά δεσμευτική για την αντιπολίτευση. Το λόγο επομένως έχει τώρα η Βουλή της ΠΓΔΜ και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης του κου Ζάεφ για Συνταγματική Αναθεώρηση θα τελεσφορήσει» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υποστηρίζει την πρωτοβουλία του κου Ζάεφ με κύριο γνώμονα τη διαφύλαξη της δυναμικής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς