Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Σπ. Δανέλλης: Λάθος η θέση Θεοδωράκη για μη στήριξη

Τον κίνδυνο να επικρατήσει η επιχειρούμενη διείσδυση του Ερντογάν στα Βαλκάνια, μέσω  της επιρροής του σε Σκόπια και Αλβανία,  μετά την ενδεχόμενη αποτυχία της Συμφωνίας επισήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης.

«Πρέπει να τελειώσει η αυξανόμενη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια και η τουρκική διείσδηση που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες πιθανές επιπλοκές στην λειτουργία του ΝΑΤΟ. Αν η Ελλάδα αρνηθεί την κύρωση μας περιμένει μια απόλυτη απομόνωση και μια εθνική ήττα. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να είμαστε συνεπείς στην ολοκλήρωση της κύρωση της συμφωνίας», δήλωσε ακόμη».

Τα παραπάνω τόνισε χθες ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης, μπροστά στο ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν την Συμφωνία οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ και να χρειασθεί η συνδρομή των βουλευτών του Ποταμιού.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης διαχώρισε τη θέση του από τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν ο Πάνος Καμμένος υλοποιήσει την απειλή του και αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ο κ. Δανέλλης ανέφερε πως θα είναι τραγικό για τη χώρα μας για οποιοδήποτε λόγο να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ίδιος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση εφόσον αυτή την χρειαστεί προκειμένου στη συνέχεια να κυρωθεί η συμφωνία.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα σε περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την άλλη πλευρά και τελειώσει θετικά το δημοψήφισμα και η συνταγματική αναθεώρηση, εμείς να μην την κυρώσουμε. Θα είναι τραγικό για τη χώρα μας για τον οποιοδήποτε λόγο να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και το κάθε κόμμα και ο κάθε βουλευτής ατομικά. Είμαστε ενώπιον της συνείδησης μας και της εθνικής ευθύνης. Δεν μιλάμε για ένα θέμα τακτικής ή εσωτερικής κατανάλωσης. Αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν προκύψει μια τέτοια αναγκαιότητα θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα τότε».

Περνώντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Θεοδωράκη ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Δανέλλης είπε ότι αυτή η θέση είναι λάθος.

«Νομίζω πως το Ποτάμι έκανε λάθος να λέει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου στη συνέχεια να κυρωθεί η συμφωνία. Διαφωνώ με την θέση που διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε τέτοιου είδους διλήμματα τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο. Η όλη αντιμετώπιση του θέματος έχει να κάνει με την διεθνή μας υπόσταση γι’ αυτό τα κομματικά, εσωκομματικά και προσωπικά παιχνίδια που μας έφεραν στο αδιέξοδο των 27 χρονών δεν οφελούν. Τα πληρώσαμε πανάκριβα. Έχουμε πίσω μας 27 χρόνια ας δούμε τι μας κόστισε αυτή η ιστορία και αν μπορούμε ξανά να την μπλοκάρουμε».

Μάλιστα, ο κ. Δανέλλης εκτίμησε ότι αν τελικά η κύρωση της συμφωνίας πάει στην επόμενη Βουλή και σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την «καυτή πατάτα» και η Νέα Δημοκρατία θα διασπαστεί, καθώς το ευρωπαϊκό κομμάτι της δεν θα μπορέσει να συνταχθεί με την μη κύρωση της συμφωνίας.

Δ. Τσιόδρας: Κανένας βουλευτής του Ποταμιού, ψήφο εμπιστοσύνης

«Κανένας βουλευτής του Ποταμιού δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» δηλώνει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

«Αν από το δημοψήφισμα σήμερα βγει «ναι» και προχωρήσουν στη συνέχεια οι γείτονές μας στις συνταγματικές αλλαγές, η πίεση προς την Ελλάδα από ΗΠΑ και ΕΕ θα είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε τονίσει ότι βλέπουμε θετικά τη συμφωνία παρά τα προβλήματά της, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συμφωνία δεν αφορά κάποιο επιμέρους ζήτημα. 

Πρόκειται για μείζον θέμα από το οποίο κρίνεται και αν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Πρέπει να είναι σαφές λοιπόν ότι αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ τη συμφωνία δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και η χώρα πάει σε εκλογές. 

Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν δίνουμε. Κι επειδή και γι' αυτό το θέμα ακούγονται διάφορα σενάρια τις τελευταίες μέρες, το λέω κατηγορηματικά. Κανένας βουλευτής του Ποταμιού δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς