Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Συνοδεία πλήθους όδευσε σήμερα προς την αθανασία


Από νωρίς πριν τις 11, ώρα που είχε ορισθεί για την έναρξη της εξόδιας ακολουθίας είχε μαζευτεί μεγάλο πλήθος, μερικοί του οποίου ήρθαν από άλλες πόλεις, (ο καθηγητής ΑΕΙ Κώστας Κίττας από τον Βόλο κ.α.) για να παραβρεθούν και να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Ηλία Κατσαούνο.


Μεγάλος τιμώμενος ο αείμνηστος Ηλίας Κατσαούνος, κηδεύτηκε το πρωί από τον ΙΝ της Παναγίας Αλεξιώτισσας

Στερνό αντίο σήμερα το πρωί για τον 54χρονο διευθυντή του 53 Δημ. Σχολείου και μαραθωνοδρόμο Ηλία Κατσαούνο. Πλήθη συναδέλφων,  συναθλητών και φίλων έδωσαν βροντερό παρών στην εκκλησία της Παναγίας Αλεξιώτισσας, για να τιμήσουν τον μεγάλο νεκρό. Ο χώρος εντός του ΙΝ ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτος καθώς είχε κατακλυσθεί από τους πιστούς, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας και στους γύρω χώρους που ήσαν γεμάτοι από κόσμο, όσο περνούσε η ώρα όλο και προσέρχονταν κοινό για να αποχαιρετήσει την αείμνηστο Ηλία, που πέρασε στην αθανασία
Από νωρίς πριν τις 11, ώρα που είχε ορισθεί για την έναρξη της εξόδιας ακολουθίας είχε μαζευτεί μεγάλο πλήθος, μερικοί του οποίου ήρθαν από άλλες πόλεις, (ο καθηγητής ΑΕΙ Κώστας Κίττας από τον Βόλο κ.α.) για να παραβρεθούν και να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Ηλία Κατσαούνο, που φεύγει και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όπως σχολιάστηκε από συναδέλφους του, που το έζησαν από κοντά, αλλά και όπως άφησε να εννοηθεί   ο πρόεδρος του συλλόγου «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» των μαραθωνοδρόμων Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης κατά τον επικήδειο που εκφώνησε προς της σορού του αγαπημένου συναθλητή.
Η κηδεία του Ηλία Κατσαούνου, του δασκάλου των γραμμάτων και του ήθους, αποτέλεσε σημείο αναφοράς παλιών αθλητών, βετεράνων, όπως ο (σούπερ πούμα)  Παναγ. Τζουραμάνης, ο «καπετάνιος» Πάνος Μεντζελόπουλος και άλλοι πολλοί που άφησαν την προπόνηση για σήμερα προς τιμή του Ηλία Κατσαούνου και παρέστησαν στο τελευταίο ραντεβού, σαν αυτά που έδιναν πριν από κάθε αγώνα.
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως ο αείμνηστος, μόλις την περ. Κυριακή είχε τρέξει μαζί με τον συναθλητή του καθηγητή Ακρίδα, στην διαδρομή Έλος - Αντίρριο και επιστροφή, συνολικού μήκους 19 χιλιομ., χωρίς να παρουσιάσει σύμπτωμα πτώσεως δυνάμεων, αν και όπως μαθεύτηκε σε συζήτηση συναθλουμένων του πρόσφατα είχε παραπονεθεί για δυσκολία αναπνοής.
Ακούστηκε πως αιτία θανάτου ήταν  κάποια θρόμβωση, που ανακαλύφθηκε κατά την νεκροψία και έδρασε ακαριαία πριν προλάβει να αντιδράσει. Άλλωστε ο θάνατος των βρήκε στον ύπνο και το τραγικό της θλιβερής υπόθεσης είναι ότι τον αναζήτησε η μητέρα του, μπαίνοντας στο δωμάτιό του τον αντίκρισε άπνου πάνω στο κρεβάτι του.
Ο και καρδιολόγος Ανδρ. Μαζαράκης, μαραθωνοδρόμος, ερωτώμενος απάντησε ότι από την στιγμή που έδρασε θρόμβος είχε περιθώριο 4 λεπτά να τον επαναφέρουν, πράγμα αδύνατο και μοιραία, έτσι καταλήγει ο άνθρωπος.
Παρών έδωσαν ακόμη, δρομείς και μέλη του ΔΣ του ΣΔΥΠ, του Συλλόγου Ζεύξη του Ρίου, του σωματείου των δασκάλων του 53ου Δημ. Σχολείου,  του ΦΑΕΘΩΝΑ με τον συντονιστή Κίμωνα Αποστολούπουλο και άλλων σωματείων, όπως δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές και συνδικαλιστές του εργασιακού χώρου.
Τιμητική παρουσία ιδιαίτερη αποτέλεσε αυτή του πρώτου προέδρου του ΣΔΥΠ, βετεράνου Νίκου Γεωργίου, που συνοδευόταν από τον πρώτο ταμία Γιώργο Μιχαλόπουλο και τον πρώτο αντιπροέδρου Κ. Κιττα,  την 10ετία του'80.
Επικήδειο εκφώνησε ο Ανδρέας Μαζαράκης, που αναφέρθηκε στον αδόκητο θάνατο του αείμνηστου, μιλώντας για το νόημα της ζωής και την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης, ως όρου εμπέδωσης της ηρεμίας στις σχέσεις των ανθρώπων.
Και ο δικηγόρος Φώτης Παλαιολόγος, πρώην πρόεδρος του ΣΔΥΠ, παλιός δρομέας και φίλος του αποθανόντος.
Στον θρήνο και τα αναφιλητά ήταν τυλιγμένη όλη η οικογένεια, μπροστά στη αποκάλυψη του απρόσμενου. Η σύζυγός του Γεωργία, η κόρη του Μαρία, οι γονείς του, τα αδέλφια του, βίωναν τον μεγαλύτερο πόνο.
Η ταφή της σορού του κεκοιμημένου νεκρού, έγινε στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς