Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Πάρτο Αλλιώς


Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        TVXs: Από τα e-mail Κυριάκου Μητσοτάκη , προέδρου της Ν.Δ και Κ. Φρουζή της Νοβάρτις:
·        «Καλημέρα και πάλι Κυριάκο. Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι:

·        Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια, ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9, αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 1Οήμερο του Σεπτεμβρίου για να υπάρχει λίγος χρόνος οργάνωσης. Περιμένω νέα σου. Φιλικά Κώστας»
·        Η απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες αργότερα, στις 13:26, επίσης σε φιλικό τόνο: «Μου φαίνεται μια χαρά! Προτιμώ 15/9 και ακόμη καλύτερα 16/9». Δύο ώρες αργότερα ο Φρουζής δίνει συνέχεια στη συνομιλία: «Σε πρώτη φάση παρακαλώ κράτα την ημερομηνία 16/9 Τετάρτη. Πάμε γι’ αυτό που προτιμάς περισσότερο».
·        Στις 29 Αυγούστου ο Κ. Φρουζής ενημερώνει πάλι τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι όλα είναι έτοιμα:  «Καλησπέρα Κυριάκο. Έχουν ήδη αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι περισσότεροι. Περιμένω μέσα στη βδομάδα κάποια τελευταία confirmations. Πάμε για 16/9 βραδάκι θα σου κάνω μια ενημέρωση μέσα στη βδομάδα. Ok; Καλό Σαββατοκύριακο. Κώστας».
·        Το δείπνο που οργανώνεται στα παραπάνω mails, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, είναι μια πρωτοβουλία για τη στήριξη του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος μόλις έχει ανακοινώσει πως θα πάρει μέρος στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το επόμενο mail που στέλνει ο Φρουζής.
·        «Καλημέρα αγαπητέ Κυριάκο. Καλή βδομάδα και καλή δύναμη στο sprint της Κυριακής... Σου στέλνω με sms τη διεύθυνση. Μιλάμε και στο τηλέφωνο για λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως θα περάσουμε ευχάριστα και αρκούντως χαλαρά.
·        Φιλικά Κώστας
·        ΥΓ Αλλοι τρεις αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς θα είναι στο εξωτερικό αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρίσκονται.
·        Όπου.. γάμος και …χαρά η Κυριάκος μέσα…
·        Η «Αυγή» παρουσίαζε ως «κλειδωμένη» απόφαση την καταβολή 13ης σύνταξης κι ακόμη και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών.
·        Άλλοι στα δείπνα της διαπλοκής και άλλοι στα απόδειπνα των μνημονίων…
·        Το Ποτάμι έφυγε…
·        Το ΠΑΣΟΚ έρχεται…
·        Σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάζει την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος
·        Προς αποφυγή εξευτελισμού προβλέπω στογγυλέμματα … σαν αρένα ένα πράμα…
·        Ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και το ηγετικό στέλεχος Γιάννης Μεΐμάρογλου δικές τους προϋποθέσεις,  ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού,  Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει να συνταχθούν  στις επόμενες ευρωεκλογές με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν. O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι. Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.
·        O δε Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».
·        Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε.
·        Περί συν(εν)οχης ουδείς λόγος…
·        Ο Μακρόν διόρισε τον Πασκάλ Αντρεανί νέο πρεσβευτή  της Γαλλίας στη Βουδαπέστη και θα αντικαταστήσει τον Ερίκ Φουρνιέ, ο οποίος συμπορεύεται με του Ορμπαν
·        Ξε…Φούρνι(σ)ε
·        Ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, πρότεινε χθες Κυριακή τον σχηματισμό «μιας συμμαχίας στην Ευρώπη μεταξύ των κινημάτων που συμμερίζονται την ιδεολογία της Λέγκας» στην οποία θα συμμετέχουν «όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τους λαούς και τα σύνορά τους»
·        Αυτός ονειρεύεται φούρνους…
·        K. Ζαχαριάδης: Το πολιτικό σύστημα σε αναταραχή και μετάβαση
·        Μεγάλη  αναταραχή , ωραία κατάσταση…

·        Λοβέρδος: Το Ποτάμι νόθευε το πολιτικό μήνυμα του ΚΙΝΑΛ

·        Προσπάθησε να το εκτρέψει  από τη νεοφιλελεύθερη πορεία του…
·        Ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ Δημήτρης Τσαγκάς.: «Καταλήξαμε σε πέντε βασικά χαρακτηριστικά, που εξηγούν τον μηχανισμό της πλημμύρας». Η  Μάνδρα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο υδρολογικές λεκάνες (του Σκυλορέματος και του Κατσιμιδίου), οι οποίες έχουν διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δεύτερον, τα ρέματα στο βουνό παρουσιάζουν από μέτρια έως σημαντική διάβρωση. Τρίτον, οι γεωλογικοί σχηματισμοί της περιοχής έχουν έντονο κατακερματισμό και επομένως δημιουργείται ένα επιφανειακό στρώμα από χαλαρά υλικά. Τέταρτον, τα ρέματα στις μεγάλες κλίσεις έχουν διαβρωθεί έντονα, ενώ από τον μέσο ρουν και κάτω, που η κλίση μειώνεται, αρχίζουν οι αποθέσεις φερτών υλικών κατά μήκος τους. Πέμπτον, στα πεδινά σε πολύ μικρό βάθος κάτω από την επιφάνεια υπάρχει ισχυρός βράχος. Πώς λειτουργούν όλα αυτά μαζί; Με τις βροχοπτώσεις, τα διαβρωμένα ρέματα στο βουνό “κατεβάζουν” φερτά υλικά προς τα πεδινά τους κομμάτια. Αν η βροχόπτωση είναι έντονη, τότε το νερό αναπτύσσει ταχύτητα κατεβαίνοντας τις περιοχές με τις μεγάλες κλίσεις και παρασέρνει τα φερτά που έχουν συσσωρευθεί σταδιακά στα πεδινά του κομμάτια
·        Φτιάξτε μάντρες για να σωθεί η Μάνδρα ….
·        Τάκης Θεοδωρικάκος,  συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές .
·        Ούτε …λοχίας δεν κάνει τέτοια… πρόβλεψη…
·        Αριστερός ο νέος Πρόεδρος του Μεξικό.  Ο Λόπες Ομπραδόρ εξασφάλισε από το 53% ως το 53,8% των ψήφων, ανακοίνωσε το μεξικανικό Εθνικό Εκλογικό Ινστιτούτο (INE), η εκλογική επιτροπή της χώρας.
·        Και ανησυχούν σφόδρα οι  πάσης φύσεως κομπιναδόρ…
·        Ενίσταμαι , μειωμένο ΦΠΑ και στη Μύκονο
·        Για τη ευτυχία των εγχώριων κομπιναδόρ…ων…
·        Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, λίγο μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «αψυχολόγητη» και «αντιδημοκρατική» κίνηση, υπογραμμίζοντας πως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όποιος διαφωνεί μαζί του είναι εχθρός». «Του συνιστώ ψυχραιμία…» 
·        Κύριε Μίχαλε, τι θέλεις να κάνει ο έρμος …χρωστάει της… Μιχαλούς…
·        Γ. Στουρνάρας για πιστοληπτική γραμμή στήριξης…
·        Κιχ…
·        Ο ηγέτης τoυ CSU και υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ παραιτείται.
·        Προτείνει… ανακαίνιση των στρατοπέδων: Νταχάου, Μπέργκεν-Μπελζεν, Φλασενμπεργκ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς