Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Τίγρεις, λιοντάρια, τζάγκουαρ δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο

Άγρια ζώα δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο της Γερμανίας
Φωτογραφία αρχείου.
 
Από τον ζωολογικό κήπο είχε δραπετεύσει και μια αρκούδα, η οποία εντοπίστηκε και θανατώθηκε, όπως μεταδίδει το AFP



Βρέθηκαν τα άγρια ζώα που το «έσκασαν» από ζωολογικό κήπο της ΓερμανίαςΣυναγερμός έχει σημάνει στην γερμανική πόλη Λούνεμπαχ, στους δρόμους της οποίας κυκλοφορούν δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις κι ένα τζάγκουαρ, που, σύμφωνα με το www.cnn.gr/news δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο, Eifel.

Οι τοπικές Αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ειδοποιήσουν αμέσως την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι κάποιο από τα άγρια ζώα κυκλοφορεί κοντά τους.

Από τον ζωολογικό κήπο είχε δραπετεύσει και μια αρκούδα, η οποία εντοπίστηκε και θανατώθηκε, όπως μεταδίδει το AFP.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα άγρια ζώα κατάφεραν να φύγουν από τον ζωολογικό κήπο, έπειτα από πλημμύρα που σημειώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα άγρια ζώα αργότερα εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. 

Ο ζωολογικός κήπος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1965 φιλοξενώντας μόνο σκύλους, γαϊδούρια και έναν αγριόχοιρο, όμως με την πάροδο των ετών στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται περίπου 400 ζώα, τα οποία επισκέπτονται ετησίως τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι.

Περίπου 60 εξωτικά και εγχώρια είδη, συνολικά περίπου 400 ζώα, μεταξύ των οποίων τίγρεις και λιοντάρια της Σιβηρίας, κατοικούν στον Άιφελ-Ζου έκτασης 300 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Αυτός ο ιδιωτικός ζωολογικός κήπος άνοιξε το 1972 και ανήκει στην οικογένεια Βάλποτ.
Το Λούνεμπαχ, μια κοινότητα περίπου 500 κατοίκων, βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, τα ζώα μπορεί να διέφυγαν έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στον ζωολογικό τόπο από τις έντονες καταιγίδες των τελευταίων ημερών στην περιοχή.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς