Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σκουρλέτης, προς Καθαρίστριες: Λύση του προβλήματος

Ο Υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλετης εν μέσω των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Συλλόγων  Καθαριστριών και της Ομοσπονδίας ΙΥΕ. Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και της Ομοσπονδίας σε συνεργασία και ως προς την καταγραφή των περιπτώσεων που δεν παρέχονται Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους Δήμους.


Με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές!

«Το υπουργείο εξετάζει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο απασχόλησης μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της σχέσης εργασίας» των σχολικών Καθαριστριών. Λύση «με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές» είπε ο Υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την συνάντησή  του με εκπροσώπους των σωματείων και της ΟΙΥΕ, αφήνοντας ανοικτές εκδοχές, για ανάκτηση του δικαιώματος του Υπουργείου, στην χωρίς μνημονιακή εποπτεία διαχείριση του ζητήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων και των Καθαριστριών σε αυτά! 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που φιλοξενείται στο πόρταλ ergasianews.gr/  ο Υπ. Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων από την Αθήνα και την Περιφέρεια, οι οποίοι συνοδεύονταν από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε το διαρκές αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, τις πληρωμές, την στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξετάζει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο απασχόλησης μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της σχέσης εργασίας. 

Παράλληλα, επεξεργάζεται μία πρότυπη σύμβαση εργασίας για όλη την επικράτεια, με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς τα καθήκοντα των εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθεί η σημερινή πανσπερμία συμβάσεων, οι οποίες δύναται να οδηγούν σε εργαζόμενους διαφορετικών «ταχυτήτων», παρότι το αντικείμενο εργασίας είναι ίδιο.

Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και της Ομοσπονδίας σε συνεργασία και ως προς την καταγραφή των περιπτώσεων που δεν παρέχονται Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους Δήμους, προκειμένου το Υπουργείο να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να τα λάβουν.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το ζήτημα της εργασιακής σχέσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στόχος είναι η επίλυσή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται η λύση, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές».
_____________

Σημείωση του Istologiou G. Mosxou: 

Αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Υπ. Εσωτερικών επικρότησε το αίτημα που υποβλήθηκε και μάλιστα «κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και της Ομοσπονδίας σε συνεργασία και ως προς την καταγραφή των περιπτώσεων που δεν παρέχονται Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους Δήμους, προκειμένου το υπουργείο να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να τα λάβουν» πως εξηγείται ότι μετά από αυτήν την ικανοποίηση, την επόμενη ημέρα, ο κλάδος της Πάτρας συμμετείχε, όχι απλώς σε μία προδιαγεγραμμένη διαμαρτυρία, αλλά σε μία μαϊμού δυναμική κινητοποίηση, αποκλείοντας την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και για ενάμισι λεπτό, την στιγμή που πριν περάσουν 24 ώρες είχαν ήδη συμφωνήσει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους  με τον Υπουργό; Θέμα που για αρκετά χρόνια πριν, οι συνδικαλιστές προσκείμενοι στην ΠΑΣΚΕ και στο ΠΑΜΕ δεν είχαν αγγίξει δυναμικά! 

Για να μην γελοιόμαστε, η εξήγηση είναι μία: Δεν αρέσει στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους η λήξη των μνημονίων. Δεν τους αρέσει το μελλοντικό αφήγημα προς τους νεώτερους, ότι αυτή  η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από την χαλιναγώγηση και τον λαβύρινθο των μνημονίων, που την είχαν βάλει όλες οι προηγούμενες από το 2010. Και σε τοπικό επίπεδο, οι επικείμενες εκλογές του ΕΚΠ θα αποτελέσουν θρυαλλίδα των συνικαλιστικών εξελίξεων. Κι αυτό τους φοβίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς