Σάββατο 5 Μαΐου 2018

42,4 δισ. ευρώ λιγότερα οι μειώσεις συντάξεων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

15-12-2011, Πατρινοί συνταξιούχοι διαμαρτύρονται στην Αθήνα για τις μειώσεις συντάξεων. Προπομπός ο... αείμνηστος Λουκάνικος, πιστός σύντροφος των διαδηλωτών!


Εκμεταλλεύονται την πραγματική ανησυχία που υπάρχει σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους για το τι τελικά θα γίνει με τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά"


Σε μια νέα αντιπολιτευτική προσπάθεια της ΝΔ, ο αριθμός των περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2015 φτάνει τις 21 και -σύμφωνα με mail που στέλνει στα φιλικά της ΜΜΕ- θα φτάσουν τις 22 με αυτή που έρχεται το 2019 και αφορά τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά".

Πρόκειται για πασιφανή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Είναι κατανοητό ότι το επιτελείο της Ν.Δ. και ο αρμόδιος τομεάρχης (και πρώην υπουργός Εργασίας) κ. Βρούτσης, επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα απόγνωσης εκμεταλλευόμενος την πραγματική ανησυχία που υπάρχει σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους για το τι τελικά θα γίνει με τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά" που θα πρέπει να περικοπεί από την 1.1.2019 σε ποσοστό έως 18% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης (σ.σ.: αφορά λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των συνταξιούχων, όχι όλους). Ωστόσο το θέμα των μειώσεων του 2019 έχει τεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και η εύλογη ανησυχία αφορά τις τυχόν νέες απώλειες που θα προστεθούν σε όσες έχουν προηγηθεί.

Γι αυτό μην αποκλείουμε  θετικό αποτέλεσμα, με δεδομένο το υπερπλεόνασμα που έχει επιτευχθεί.

Κι ωστόσο όταν μιλά για περικοπές το συμμαχικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ας μην ξεχνούμε πως επί... βασιλείας του είχαμε οκτώ μειώσεις στις κύριες συντάξεις και έξι στις επικουρικές, που συνολικά μεταξύ 2010 και 2014 στοίχισαν  45 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους.

Αντιστοίχως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαμε τρεις μειώσεις στις κύριες συντάξεις και δύο μειώσεις στις επικουρικές, που συνολικά μεταξύ 2015 και 2018 στοίχισαν  2,6 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
Ανεμολόγιο περικοπής κυρίων συντάξεως κι επικουρικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς