Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ουκ εά με... καθεύδειν το του... Παπανδρέου τρόπαιον!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

«Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά από τις δραματικές ημέρες της άνοιξης του 2010 και από το ταραγμένο καλοκαίρι του 2015. Έχω εργαστεί πολύ καλά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τα τελευταία χρόνια».


«Οι επόμενοι μήνες αποτελούν το τελευταίο μέρος της εποχής των μνημονίων, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια την άνοιξη του 2010».  «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα γίνει ξανά, από οικονομική άποψη, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο».

Σταχυολόγημα των όσων είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί αποτελούν τα παραπάνω και πως να μην θυμηθεί ο καθένας, ότι πριν καλά-καλά  νοιώσουν οι Αριστεροί ότι ήσαν οι νικητές των εκλογών του 2015, οι πάντες στην αντιπολίτευση την πολέμησαν από την πρώτη ημέρα. Πως να ξεχάσει κανείς το δραματικό καλοκαίρι του 2015 που χωρίς να το καταλάβει ο καθένας αριστερός βρέθηκε ξεκρέμαστος και να στηρίζεται σε βουλευτικούς ψήφους που δεν του ανήκαν αφού ένα μέρος της κυβέρνησης και του κόμματος αποστάτησε επιδιώκοντας να γκρεμίσει την κυβέρνηση της Αριστεράς!

Ήταν τέτοιες ημέρες, Πάσχα του 2010, που άνοιξαν οι... ασκοί του Αιόλου και με μίας βρεθήκαμε να ακούμε τις παραινέσεις Παπανδρέου από το νησί του γραφικού Καστελόριζου! Τότε μας μιλούσε για τον ερχομό του Μεσσία ΔΝΤ. Φυσικά για να μας παράσχει συμβουλές στο πως θα βγεί η χώρα από την καταστροφή που την είχαν σπρώξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Γι αυτό, παραφράζοντας την Θεμιστόκλεια ρήση για την επιτυχία του Μιλτιάδη, στην μάχη του Μαραθώνα, θα μπορούσα να πω «ουκ εά με καθεύδειν το του... Παπανδρέου τρόπαιον»!

Οκτώ χρόνια μετά και τρία χρόνια από αυτά να κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η Οικονομία πήρε τα πάνω της και η σημερινή παρουσία του ΑλέξηΤσίπρα στο Καστελόριζο δεν είχε καμία, μα καμία σχέση με εκείνην την εφιαλτική του 2010, του Γ. Παπανδρέου!

Σαράντα χρόνια τα κόμματα του πρώην δικομματισμού λυμαίνονταν ως λάφυρα τα έσοδα της χώρας. Και άνοιξη του 2010 μας ήρθε κεραμίδα, που δεν την περιμέναμε! Ο ορυμαγδός της ληστείας του Δημόσιου πλούτου, οι ημέτεροι και οι παρακοιμώμενοι της εξουσίας του δικομματισμού δεν άφησαν λίθο επί λίθου.

Ο πλούτος της χώρας κατέληξε σε παραδεισένια νησιά και σε οφσόρ. Οι νταβατζήδες της εξουσίας έςγιναν κυρίαρχοι. Τόσο που έπαιρναν εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες γιατί είχαν... όνομα! (Βλεπε τον υιό Ψυχάρη).

Γύρω από το τραπέζι της ληστείας μεγαλοεκδότες και καναλάρχες διαμοίραζαν τα ιμάτια της χώρας και σε συνεργασία με την ΝΔ και τον ΣΕΒ περιόριζαν τα εργατικά δικαιώματα και περιέκοπταν αγρίως μισθούς και συντάξεις, με PSI και ότι άλλου είδους εφευρήματα εύρισκαν πρόχειρα. 

Δομημένα ομόλογα, και χρηματιστηριακές απάτες καθαγιάστηκαν μέσω δικαστικής εξουσίας και έλαβαν νόμιμη μορφή. Συνδικαλιστικά δικαιώματα καταστρατηγήθηκαν και η τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ποιούσαν την νύσσαν!

Σήμερα με την ανάληψη των ηνίων της χώρας από την Αριστερά βρήκαν τον κύριο υπεύθυνο της οικονομικής καταστροφής, που οι ίδιοι οι θιασώτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν προκαλέσει. Σήμερα που η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από τα μνημόνια και αρχίζει να πατά στέρεα στα πόδια της, ενώ σε λιγότερο από 110 μέρες, στις 20 Αυγούστου του 2018, γίνεται μία κυρίαρχη χώρα, χωρίς την εποπτεία των δανειστών, ακούμε τον Κυρ. Μητσοτάκη να καλεί τους φίλους του δανειστές να βάλουν εμπόδια στη χώρα για να μην υψώσει κεφάλι, και προσπαθεί την κρίση με τον ανατολικό κακόβουλο γείτονα μας να την μετατρέψει σε εσωτερική κρίση της χώρας μας. Κι έρχεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Γκιλντιρίμ, να χρησιμοποιήσει τα επιχειρήματα του Κυρ. Μητσοτάκη για να μας πει ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και να επωφεληθεί από αυτές, σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, μεταλλαγμένο με νέο όνομα, αλλά με τα χρέη του των 200 εκατ. ευρώ στις τράπεζες να το βαραίνουν, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθύνεται  για την κακή οικονομία και το ότι τα αδύνατα στρώματα πλήρωσαν το μάρμαρο που η διακυβέρνησή του είχε σπάσει. Και ούτε λίγο μήτε πολύ, θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ποιος ήταν στο Καστελόριζο το 2010 που άνοιξε τους καταπέλτες να βγει η φωτιά που κατέκαυσε την Οικονομία μας.

Λίγο ακόμη και το σκάφος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ θα βγει σε γαλήνια νερά. Θα γίνουμε αφέντες στον τόπο μας, να χαράζουμε εμείς την δική μας πολιτική για κάθε ζήτημα που αφορά τη χώρα μας!    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς