Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Επιθέσεις ΧΑ σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ σε Γαλάτσι-Καλλιθέα

«Οι βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών τραμπούκων εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ, κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων στην Καλλιθέα και το Γαλάτσι, αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά το χυδαίο και απεχθές πρόσωπο του ναζισμού» τονίζει ο ΣΫΡΙΖΑ.



ΣΥΡΙΖΑ: «Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να ξανασηκώσουν κεφάλι»


Σύμφωνα με την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στο Γαλάτσι μέλη της ΧΑεπιτέθηκαν σε μέλη της και το ΣΕΚ, τραυματίζοντας τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εργατική αλληλεγγύη», Γ. Πίττα. 

Επίθεση από τη ΧΑ δεχτηκαν μέλη της και στην Καλλιθέα.

Επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής σε Καλλιθέα και Γαλάτσι καταγγέλλει η πολιτική κίνηση «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Στην Καλλιθέα ομάδα 8-10 ατόμων της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε ομάδα μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος τραυματίζοντας τέσσερις, ενώ σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η αστυνομία δεν προέβη σε συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, στο Γαλάτσι άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε άλλη άτομα που εντάσονται στην ΚΕΕΡΦΑ και το ΣΕΚ, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εργατική αλληλεγγύη», Γιώργο Πίττα.

«Καλούμε την αριστερά και τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις και να μπούν μπροστά σε ένα γύρο αγώνων, ενάντια στη λιτότητα,τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και την εθνικιστική εκστρατεία που στρώνει το δρόμο για πολεμικές εμπλοκές και την άνοδο των φασιστών», καταλήγει η σχετική καταγγελία.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το απεχθές πρόσωπο του Ναζισμού


«Οι βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών τραμπούκων εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ, κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων στην Καλλιθέα και το Γαλάτσι, αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά το χυδαίο και απεχθές πρόσωπο του ναζισμού» τονίζει ο ΣΫΡΙΖΑ, μετά τις χθεσινές επιθέσεις που κατήγγειλε σε βάρος της η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να ξανασηκώσουν κεφάλι».

«Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αλλά και να διερευνήσουν τις καταγγελίες για αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο περιστατικό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς