Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Το είπε και το έκανε ο Κοντονής για τον Αμβρόσιο!


Το είπε και το έκανε ο Υπουργός Δικαοσύνης για το οξύμωρο του βαποτελέσματος της δίκης Αμβρόσιου, που έφθασε μέχρι του σημείου να απειλεί εντός του Δικαστηρίου Αιγίου πως εάν είχε πιστόλι επάνω του θα  πυροβολούσε εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ και όσων υποστηρίζουν το δικαίωμα τους να διαχειρίζονται όπως επιθυμούν το σώμα τους!

Την στιγμή, που από τις ρατσιστικές δηλώσεις Αμβρόσιου, απειλούνταν μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, το δικαστήριο του Αιγίου στάθηκε φοβικό απέναντι στο πρόβλημα και αγνόησε την καταπάτησην των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τον ιερωμένο που εκμεταλλευόμενως του σχήματός του χαίρει ανεπίτρεπτης ασυλίας από αυτούς που έπρεπε να  είναι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! 

Αμέσως μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, ο Υπουργός κύριος Κοντονής δήλωσε πως θα ζητήσει να τον ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης και εφόσον κριθεί πως αυτό είναι ανεπαρκές (πληροφορίες λένε πως δεν υπήρξε εμπεριστατωμένο σκεπτικό) θα ανέπεμπε την υπόθεση για επανεκδίκαση.

Μετά από αυτό ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, που άσκησε η εισαγγελέας του Αιγίου.

Ο μητροπολίτης κατηγορούνταν για παράβαση όλου του αντιρατσιστικού και του ποινικού κώδικα, έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων, δημοσιευμένου στο προσωπικό του ιστολόγιο, με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων.

Επιμένει ρατσιστικά ο Αμβρόσιο;

Πάντως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος με σημερινή του ανάρτηση και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις εναντίον της αθωωτικής απόφασης, όπως και την παρέμβαση της Εισαγγελέα, αναφέρει: 

«Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες,

       Τώρα μπορείτε να συγκρίνετε συμπεριφορές! 
Εμείς αθωωθήκαμε ήδη! Αυτούς ποιός θα τους δικάσει; 
Υπάρχει ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα; 
Βεβαίως υπάρχει! Αλλά μόνον για τους Συριζαίους, για τους Ομοφυλόφιλους και για τους Αναρχικούς! 
Ζήτω η Δημοκρατία!».


Όσον αφορά την αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ερωτώμενος από το real fm είπε:

«Δεν έχω λάβει ακόμη τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης. Εάν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ευσταθούν και είναι αληθές ότι ειπώθηκε πως ο Μητροπολίτης θα πυροβολούσε αν είχε όπλο, δεν παραβιάζεται μόνο ο ποινικός νόμος αλλά και ο Θείος νόμος. 

Θα πρέπει και η Ιερά Σύνοδος να είναι λίγο πιο αυστηρή και να έχει αντανακλαστικά που να ανταποκρίνονται και στον θεσμικό της ρόλο. Ο θεσμικός της ρόλος δεν είναι μόνο να εκδίδει ανακοινώσεις όταν διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά και όταν υπάρχει πρόκληση του δημοσίου αισθήματος από Ιεράρχες. Δεν είναι δυνατόν Ιεράρχης να λέει ότι «αν είχα πιστόλι, θα σκότωνα». 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά νόμο μπορεί να ελέγξει τον τρόπο που ελήφθη αυτή η απόφαση από τους δικαστές. Παρόμοια πρωτοβουλία είχα λάβει και στην υπόθεση Σώρρα, και είχα διαβιβάσει την απόφαση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ευτυχώς, με αυτή την παρέμβασή μου αναιρέθηκε εκείνη η απόφαση, η οποία αποτελούσε ντροπή».


_______________________
Για να ΔΕΙΤΕ όλη την ασυναρτησία του πρώην χωροφύλακα και υμνητή της χούντας Αμβρόσιου κάνετε κλικ στο σύνδεσμο μπου ακολουθεί: http://mkka.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς