Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Νεφελούδης προς Μαγαλιό: Ελπίζω να έρθεις σε τριμερή

Φωτογραφία αρχείου, από συμμετοχή του Ανδρ. Νεφελούση σε εκδήλωση.

Για έργα και ημέρες της διοίκησης Π. Μαγαλιού, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, που πλειοψηφικά πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, με την απόλυση της εργαζομένης σε αυτό, προέδρου πρωτοβάθμιου σωματείου, κάνουν λόγω συνδικαλιστικοί φορείς. 

 
Κι ωστόσο, κατάφερε κι όλας ο εν λόγω ΠΑΣΚίτης πρόεδρος, με την ακαμψία της αντεργατικής τακτικής του και την μη άρση της παράνομης ενέργειάς του, να ξεσηκώσει ακόμη και προσκείμενους στον χώρο του συνδικαλιστές, αλλά και το ενδιαφέρον του ΓΓ του Υπ. Εργασίας  Ανδρέα Νεφελούδη, που στην προσωπική του σελίδα στο fb σημειώνει: «Θα απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ. Εδώ και τώρα. Όπως κάνουμε με όλους τους εργοδότες. Κατάλαβες κε Πρόεδρε;».

ΔΕΙΤΕ τι γράφει στον λογαριασμό του ο ΓΓ Ανδρ. Νεφελούδης:



 

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Τα έχουμε δεί όλα αυτή τη περίοδο. Αυτό που δεν είχαμε δεί ήταν απόλυση συνδικαλιστριας από πρόεδρο Ε.Κ. Το είδαμε και αυτό. Θα το αντιμετωπίσουμε απλά. Όπως απλά αντιμετωπίζουμε κάθε απόλυση. Τόσο απλά αλλά και εκκωφαντικά όπως κάνουμε πάντα. Θα απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ. Εδώ και τώρα. Όπως κάνουμε με όλους τους εργοδότες. Κατάλαβες κε Πρόεδρε; Γιατί δεν θα ελέγξουμε μόνο το αν ακολούθησες την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία, όχι μόνο αυτό. Και επίσης δεν θα μείνει η υπόθεση μόνο στο ΣΕΠΕ της Κομοτινής...τι νόμισες; Όχι. Αλλά θα κάνουμε αναλυτικό έλεγχο σε όλα τα πεδία με τα οποία έχει δραστηριότητες το Ε.Κέντρο του οποίου είσαι πρόεδρος. Γιατί με τις ζωές των ανθρώπων δεν παίζουμε κύριε εργοδότη πρόεδρε. Δεν παίζουμε με τους εργαζόμενους κε εργοδότη πρόεδρε. Που απέλυσες με μήνυση για να μην δώσεις και αποζημίωση. Δεν σου θυμίζει κάτι αυτό; Κάπου στην γειτονιά της ΑΜΘράκης; 180 απολύθηκαν έτσι. Θυμάσαι εργοδότη πρόεδρε; Ελπίζω να έρθεις σε τριμερή συνάντηση όπως κάνει ο κάθε εργοδότης. Εντάξει πρόεδρε;


Ο πολυπράγμονας συνδικαλιστής ντης ΠΑΣΚΕ

Αυτή τη φορά, ο Π. Μαγαλιός κατάφερε να γράψει μία κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος: αφού εξασφάλισε την άρση της προστασίας που δικαιούνται η κ. Πατσατζή, ως πρόεδρος του Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής.

Έτσι, ο πρόεδρος του Ε.Κ. πρόσθεσε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των πρακτικών υπονόμευσης της κ. Πατσατζή, η οποία είχε «τολμήσει» να κατέβει υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την παράταξη που είχε αναφορά στην Αριστερά ενώ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού και του «καθεστώτος» που έχει επιβάλει η ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ. Κομοτηνής. 

Η εργαζόμενη και συνδικαλίστρια δηλώνει ότι  είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμη να δώσει ακόμα μία μάχη ενάντια στην ασυδοσία του Π. Μαγαλιού ο οποίος έχει μετατρέψει έναν θεσμό που θα έπρεπε να αποτελεί θεματοφύλακα των εργασιακών δικαιωμάτων σε παράδειγμα προς αποφυγή, με αδιαφανείς διαδικασίες, σωματεία φαντάσματα, διαπλοκή, ενώ, τώρα, διεκδικεί τα πρωτεία καθώς θα είναι το πρώτο, ίσως, Ε.Κ. που θα απολύσει εργαζόμενη (και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.) αφού θα έχει άρει την προστασία που της παρέχει ο νόμος!

Ένας νόμος, εν προκειμένω ο 1264 του 1982, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε σημείο διαφωνίας των θεσμών με την κυβέρνηση, η οποία κατάφερε να αποτρέψει την επί τα χείρω αλλαγή του, αλλά, φαίνεται ότι, για ένα μέρος της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας της χώρας, είναι ήδη κουρελόχαρτο, μπροστά στις μικροπολιτικές στοχεύσεις και τις προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις. 

Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος, δεδομένου ότι ο Π. Μαγαλιός δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται εκτός κάθε έννοιας νομιμότητας: Πρόσφατα, αδιαφορώντας για το καταστατικό του Ε.Κ. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ σχετική ανάρτηση στο left.gr),  επινόησε το «πειθαρχικό συμβούλιο» στο οποίο παρέπεμψε την κ. Πατσατζή, προκειμένου να αποφύγει ο ίδιος να εισηγηθεί την απόλυσή της, μιας και  με την εργαζόμενη υπάρχουν εδώ και καιρό δικαστικές εκκρεμότητες. Σε αυτήν την «επιτροπή», η οποία ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία, τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την παράταξή του!

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, που έγινε στις 13/02/2018 και στο οποίο η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού αποφάσισε, παρά την άρνηση  της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, την απόλυση της Ρύιας Πατσατζή.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση καταγγέλλει την απόφαση αυτή ως εντελώς παράνομη και καταχρηστική και ζητεί την άμεση ανάκλησή της. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς