Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Β. Μαρινάκης: Σκευωρία το «καράβι απ' την Περσία»!


«Έχω ακούσει τον κ. Μαρινάκη πάμπολλες φορές να δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη. Θα περίμενα λοιπόν να επαναλάβει και τώρα αυτή τη δήλωσή του» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τα περί σκευωρίας που ισχυρίζεται ο Β. Μαρινάκης αναφορικά με την ποινιική δίωξη για το Noor 1 σε βάρος του.


Ξεκαθάρισε πάντως ο κ. Κοντονής πως δεν συνηθίζει να απαντά σε ιδιώτες, αλλά ωστόσο έκανε παρέκκλιση.

«Την ώρα που η διερεύνηση μιας υπόθεσης καταλήγει σε πόρισμα, υπάρχει επίθεση εναντίον των εισαγγελικών ή δικαστικών λειτουργών και εκφορά ενός περισσότερο πολιτικού λόγου. Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι υπάρχει σκευωρία της κυβέρνησης εναντίον του κ. Μαρινάκη; Τι είναι ο κ. Μαρινάκης, είναι ανταγωνιστής της κυβέρνησης; Επιχειρηματίας είναι. Ορισμένοι νομίζουν ότι επειδή έχουν ομάδες ή εφημερίδες ή κανάλια θα μένουν χωρίς έλεγχο. Κάθε φορά που η Δικαιοσύνη ελέγχει τις πράξεις τους αυτό συνιστά επίθεση της κυβέρνησης εναντίον τους;» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στον Real Fm.

Όπως είναι μγνωστό, ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1 ασκήθηκε την π. Παρασκευή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Πάντως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.
Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Παράλληλα, με παραγγελία της η εισαγγελέας ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι μέσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:  
Και τώρα ποινική δίωξη σε βάρος Μαρινάκη για το Noor 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς