Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η Γαλλία έμαθε τις γεύσεις της Δυτικής Ελλάδας

Δείτε το σχετικό βίντεο της παρουσίασης στον σύνδεσμο:


Η ΠΔΕ συμμετέχει στο Sympossio Greek Gourmet Touring - Θετικά τα μηνύματα για αύξηση του τουριστικού ρεύματος

Με αρώματα και χρώματα της Δυτικής Ελλάδας πλημμύρισε το LAtelier des Chefs  στο  Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης  27 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του 9ου Sympossio Greek Gourmet Touring με θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».
 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο θεσμό κι εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα, την Εκτελεστική Γραμματέα Διονυσία Μαράτου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ Λαυρέντη Βασιλειάδη.
 Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο cooking studio του Παρισιού,  Έλληνες σεφ παρουσίασαν τις γευστικές πελοποννησιακές συνταγές βασισμένες σε προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας, σε επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους των ΜΜΕ.
«Η παράδοσή μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, η ιστορική μας κληρονομιά, διαμορφώνουν  τη γαστρονομική μας ταυτότητα και όλη αυτή την τουριστική εμπειρία, την μεταφέραμε στο Παρίσι στο Sympossio Greek Gourmet Touring, που  αποτελεί μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού, με σκοπό την προβολή της αυθεντικής Ελλάδας στο εξωτερικό» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, παραπέμποντας σε εγχώρια προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, πατάτες, οπωροκηπευτικά και φρούτα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή εδεσμάτων με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας και μέσω αυτής την προώθηση του ισχυρού παραγωγικού τομέα της Δυτικής Ελλάδας.
Επίσης, μέσα από το «Sympossio Greek Gourmet Touring», και τις συνταγές του, παρουσιάστηκαν   τουριστικοί  προορισμοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται ορόσημα που όχι μόνο διαμόρφωσαν την Ελληνική σκέψη, αλλά σημάδεψαν το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Η Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και η Μονή Αγίας Λαύρας από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων από τους Τούρκους, το ηρωικό Μεσολόγγι, παγκόσμιο σύμβολο θυσίας» περιέγραψε ο κ. Καρπέτας.
Αναφέρθηκε επίσης  στη νέα ευρωπαϊκή διάκριση που κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας, στη θεματική του πολιτιστικού τουρισμού με νικητή προορισμό την Πάτρα, την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Θετικά μηνύματα για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος
Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Παρίσι, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας είχε επαφές με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι φέτος αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο αεροδρόμιο του Αράξου κατά 15%. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι είναι θετικά τα μηνύματα, καθώς εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον Γάλλων να επισκεφθούν τη Δυτική Ελλάδα.
Εξάλλου δημιουργήθηκαν γέφυρες επικοινωνίας  με Γάλλους  tour operators προκειμένου να διαθέτουν στοιχεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε σχέση με την τουριστική κίνηση προς την περιοχή μας.
«Το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας που δίνει έμφαση στην  εξωστρέφεια, έχει θετικά αποτελέσματα. Η παρουσία μας σε τέτοιες διοργανώσεις που προβάλλουν τον ισχυρό μας πρωτογενή τομέα, τα ποιοτικά μας τοπικά προϊόντα, το πλούσιο πολιτιστικό μας απόθεμα και το φυσικό κάλος της περιοχής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στην τουριστική αγορά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Λίγα λόγια για το Sympossio
Το Sympossio Greek Gourmet Touring 2018 διοργανώνεται από τον όμιλο ALDEMAR για 9η συνεχή χρονιά και διεξάγεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Το Sympossio, το μοναδικό, εξαγωγικό όχημα προβολής του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, συνέχισε τις δράσεις του στο Παρίσι, καθώς  φιλοξενήθηκε στο χώρο του LAtelier des Chefs  υποδέχοντας τους υποστηρικτές, συνεργάτες και φίλους του.
Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού και πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί και μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.
 Το θέμα του Sympossio 2018 είναι το «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον τόπο της Πελοποννήσου και τους ανθρώπους της. Στον ιδιαίτερο αυτό τόπο, όπου κάθε υλικό και κάθε συνταγή αφηγείται την ιστορία του τόπου και δημιουργεί αναμνήσεις και συναισθήματα.
Τα ιδιαίτερα και ελκυστικά μονοπάτια της Πελοποννήσου, οι εύφορες πεδιάδες και τα ορεινά της, η κουζίνα της μαγείρισσας, τα μωσαϊκά γεύσεων και απολαύσεων που γύρω τους συγκεντρώνουν οικογένεια και φίλους, αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστα κομμάτια της Πελοποννήσου, αλλά και το συνδετικό κρίκο του σήμερα με την ιστορία και την παράδοση.
 Φέτος, έχει τη  στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Οργανισμού Enterprise Greece. Στο ταξίδι αυτό συνοδοιπόροι είναι επιχειρηματίες του κλάδου και ξενοδόχοι της Πελοποννήσου με τα ξενοδοχεία: Saint George Lycabettus, Airotel, Kinsterna, Kyrimai, Elite, 3sixty αλλά και εταιρείες όπως: Aegean Airlines, ΛΟΥΞ, Κτήμα Σκούρα, Παπαδημητρίου, Unilever, Heteroclito, Coffee Island, Ανδρίτσαινα, Apivita, Μερκούρογλου, Breadfactory, Μικρό Άγιο Όρος, Ploos και UPS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς