Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η ΡΑΠ ψάχνει επικεφαλής για να … "ραπάρει"


Η αποχώρηση του Κώστα Σπαρτινού από τη θέση του επικεφαλής της ΡΑΠ Πάτρα ΣΑνθρώπινη Πόλη, άνοιξε μεν την… βεντάλια των εξελίξεων στη δημοτική παράταξη  που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα κόμισε και έναν σοβαρό πονοκέφαλο: αυτόν της ανεύρεσης νέου επικεφαλής.


Πονοκέφαλο, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την περίοδο του Πάσχα οπότε και με βάση της εκτιμήσεις στελεχών με τα οποία μίλησε το «7 Μέρες», θα προκύψει το πρόσωπο με το οποίο η ΡΑΠ θα ετοιμαστεί να …ραπάρει στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να επιτύχει στην κάλπη, ό,τι δεν κατάφερε στην παρθενική της εμφάνιση.

Από το αποτέλεσμα των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη θα κριθεί και η απόδοση του … παυσίπονου.

Οι πληροφορίες  λένε ότι η ΡΑΠ είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα: αυτό που θεωρεί τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, των «Αγωνιζόμενων Πολιτών» την ιδανική επιλογή ώστε να τεθεί επικεφαλής και να οδηγήσει το σχήμα σε ευρεία διεύρυνση, με προσχωρήσεις και από άλλους πολιτικούς χώρους, ή συμμαχίες (προεκλογικά ή μετεκλογικά) και  σε αυτούς που εκτιμούν ότι το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ΡΑΠ, θα πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες ενός διαλόγου που θα προϋπάρξει της επιλογής του και θα αφορά τη συσπείρωση αυτοδιοικητικών δυνάμεων εκτός ΡΑΠ, κάτω από μια κοινή ομπρέλα, με συγκεκριμένο επικεφαλής.

Οι μεν πρώτοι επιμένουν εκτιμούν ότι ο Παναγιωτόπουλος, είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει τις εκλογές και να συσπειρώσει αυτές τις δυνάμεις,  οι δε δεύτεροι, ότι θα πρέπει ίσως να αναζητηθεί άλλο άτομο για να  βάλει την κεντροαριστερά κάτω από την  λαοφιλή του σκέπη.

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρούν συζητήσεις με διάφορα στελέχη  από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με στελέχη εκτός αυτού και πολύ πιο αποχρωματισμένα πολιτικά.

Οι προσεγγίσεις

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσεγγιστεί ο γιατρός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, αλλά και ο Αλέξης Σκαρμέας, προκειμένου να διερευνηθούν οι διαθέσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η απάντηση που έχουν λάβει από τα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα είναι είτε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, είτε ότι ενδιαφέρονται να εμπλακούν μόνο στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας και με δεδομένη μια συμφωνία ένωσης ευρύτερων κεντροαριστερών δυνάμεων κατόπιν σαφών συμφωνιών.

Προσέγγιση έχει γίνει και στην Ουρανία Μπίρμπα η οποία τραβάει το καράβι της ΡΑΠ, μετά την ανάληψη των βουλευτικών καθηκόντων από τον Κώστα Σπαρτινό. 

Άγνωστη μέχρι στιγμής είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο για το θέμα, ενώ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι ο μόνος που απαντά θετικά στην πρόκληση και συγκεντρώνει τη συμπάθεια των αυτοδιοικητικών.



(Από το ειδικό ένθετο 7 μέρες ενημέρωση, στο 7 μέρες αγγελίες)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς