Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πέμπτη, η ημέρα των αποκαλυπτηρίων για τον Πελετίδη!

Φωτογραφία αρχείου. 24-1-12, υπογραφή προσωρινής παράδοσης του Λιμανιού από τον ΟΛΠΑ στον Δήμο Πατρέων επί  δημαρχίας Δημαρά.


Στο δημαρχείο της Πάτρας νέα συνάντηση όλων των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συζητηθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας για το θαλάσσιο πρόσωπο της πόλης



Έκθετος μένει ο Δήμαρχος Πατρέων, που ως άλλος Μπερτόδουλος προσπάθησε να μπει εμπόδιο στην ομ αλή διεξαγωγή του 9ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Πάτρα με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. 

Χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα την παραχώρηση του θαλάσσιου Μετώπου, όπως είπε χθες σε τοπική τηλεόραση  η επικεφαλής της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα, ο Κ. Πελετίδης ενήργησε κομματικά προς εξυπηρέτηση του ΚΚΕ, προκειμένου να δημιουργήσει προβλημα, ενώ η νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και ο Δήμαρχος είχε γνλωση του εγγράφου του Υπουργείου, με το περιεχόμενο του οποίου δήθεν διαφωνούσε. Πλην από τον Οκτώβριο το έγγραφο αυτό δεν το έθετε υπόψη του αρμόδιο οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Σήμερα η κατάσταση παρουσιάζεται διαφορετική, καθώς  το θέμα της οριστικής παράδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο, το συζήτησαν με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου οι τρεις βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγωνιζόμενοι Πολίτες Ανδρέας Παναγιωτόπουλος συν την δημοτική σύμβουλο της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα. 

Το συμπέρασμα της συζήτησης και η διαβεβαίωση της υφυπουργού, είναι ότι έχει συμφωνηθεί από τις νομικές υπηρεσίες και των δύο πλευρών αυτό το κείμενο!

Όμως, ο Δήμος  εκφράζει ενστάσεις. Οι συμμετέχοντες έθεσαν προς την κυρία Παπανάτσιου η οποία είναι η αρμόδια πλέον για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν. 
 
Όπως η διάρκεια της παράδοσης αντι για 30 χρόνια να φθάσει, μέχρι και τα 90. Ή να ασκηθούν βελτιώσεις για ορισμένα κομμάτια του θαλασσίου μετώπου ώστε να κατοχυρωθούν πλήρως. Κάτιμ που μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων!
Τα δε κτίρια που εμπεριέχονται  παραχωρούνται στο Δήμο ο οποπίος θα αναλαμβάνει την υποχρέωση να τρέξει τις διαδικασίες νομιμοποίησής, αφού απαλλάσσεται από οποιαδήποτε πρόστιμα.

Στην συνάντηση κλήθηκαν και οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου οι οποίοι επισήμαναν ότι το η νομοθετική ρύθμιση έχει συμφωνηθεί με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε την απορία των συμμετεχόντων για τις τωρινές διαφωνίες εκ μέρους της δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

Παράλληλα η κυρία Παπανάτσιου, υποστήριξε ότι έχει θεσμικά ενημερώσει το Δήμο εδώ και μήνες, απαντώντας έτσι στα όσα ειπώθηκαν για το πολύμηνο έλλειμμα ενημέρωσης των υπόλοιπων φορέων. 

Το πρωί της Πέμπτης 25-1-2018, αναμένεται στο δημαρχείο της Πάτρας νέα συνάντηση όλων των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συζητηθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ενώ μετά έχει προγραμματιστεί και συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς