Ο Γιάννης Δημόπουλος, από την παλαιά δημοσιογραφική οικογένεια της Πάτρας, έτυχε εκτίμησης από το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, που παραβρέθηκε σύσσωμο στην κηδεία του. |
Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 3.30
το μεσημέρι σε στενό συναδελφικό κύκλο από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας
Στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλικό επί αρκετό διάστημα και με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα να τον ταλανίζουν ο Γιάννης Δημόπουλος, ο αγαπητός συνάδελφος στο χώρο των εφημεριδανθρώπων, έφυγε χθες, πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, για το τελευταίο ταξίδι που δεν έχει επιστροφή.
Έτσι έκλεισε ο οικογενειακός κύκλος των Δημοπουλαίων, αφού είχαν προηγηθεί ο θάνατος της αδελφής του και του πατέρα του, του αγαπητού κυρΓιώργη, πρώην συναδέλφου, που διέπρεψε ως διορθωτής στην εφημερίδα Νεολόγος Πατρών, όπως και ο γιός του Γιάννης, κάνοντας τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του.
Ο Γιάννης Δημόπουλος, ένας ρομαντικός τύπος της τότε εποχής της νιότης του, δεν ευτύχισε να παντρευτεί και να αφήσει απογόνους. Δίπλα του ως τον θάνατό του στάθηκε συγγενικό του πρόσωπο.
Η κηδεία του αείμνηστου έγινε από το ΙΝ Παναγ. Αλεξιώτισσας και η ταφή της σορού του στο ίδιο κοιμητήριο.
Επικήδειο διάβασε πάνω από το φέρετρό του ο δημοσιογράφος και παλιός συνάδελφος του αείμνηστου στα χρόνια του '70, Θανάσης Μπαμπανέβας, που αναφέρθηκε στην παρουσία του αείμνηστου και το πέρασμά του από την ζωή, μη ξεχνώντας να πλέξει το εγκώμιο του άφθαρτου χαρακτήρα του. Αλλά, υπενθύμισε κι όλας πόσο πάσχιζε για την αλάνθαστη γραφή των κειμένων, τότε που ο τύπος αποτελούσε λεξικό για εγγράμματους και ημιμαθείς!
Παρόντες στην τελετή του ύστατου χαιρετισμού, προς τον αείμνηστο, ήταν σύσσωμο το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και αρκετοί άλλοι γνωστοί και φίλοι.
Ο Γιάννης Δημόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή στην εφημερίδα «Νεολόγος» ως διορθωτής κειμένων, δίπλα στον πατέρα του, επίσης διορθωτής της εφημερίδας, μέχρι το Δεκέμβρη του 1972, όπου οι τυπογράφοι της εφημερίδας κήρυξαν λευκή απεργία διεκδικώντας την καταβολή δώρου Χριστουγέννων, αφορμή για την οποία η διευθύντρια Φωτεινοπούλου, αδελφή του ιδιοκτήτη-διευθυντή Παναγάκη Παπανδρόπουλου, κήρυξε λοκάουτ και στη συνέχεια πτώχευση, καθώς απόφαση της χούντας ήταν να κλείσουν όσες εφημερίδες δεν είχαν την διεύθυνσή τους στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Δημόπουλος, στη συνέχεια μέχρι τη συνταξιοδότησή του εργαζόταν στην «Πελοπόννησο», στην «Γνώμη» ενώ παράλληλα εργάστηκε και σε αθηναϊκά έντυπα.
Ο Γιάννης Δημόπουλος υπήρξε συνετός συνάδελφος και πιστό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο του πατραϊκού Τύπου. Στην διάρκεια των δύσκολων χρόνων της χούντας, οσάκις κηρύχθηκε λευκή απεργία στην εφημερίδα Νεολόγος, γιατί ο συνδικαλισμός και οι απεργίες είχαν απαγορευθεί από τους Συνταγματάρχες επιβήτορες, σφετεριστές της εξουσίας, έδωσε αμίλητα παρών και ακολούθησε μέχρις εσχάτων, με κίνδυνο να βρεθεί στο κρατητήριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς