Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Χρυσαυγίτες χτύπησαν δικηγόρο έξω από το Εφετείο Αθηνών



Εισέβαλαν σε τρόλεϊ και τραυμάτισαν την Ευγενία Κουνιάκη και μία συνεπιβάτη

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη και μία κοπέλα, που δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες μέσα σε τρόλεϊ έξω από το Εφετείο.



Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε νωρίς σήμερα το πρωί. Χρυσαυγίτες είχαν μεταβεί στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της φασιστικής οργάνωσης, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για εκδήλωση που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, ένα τρόλεϊ πέρασε μπροστά από το χώρο και ένας από τους επιβάτες τους έβρισε.

Οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν τότε να εισβάλλουν στο τρόλεϊ. Όπως καταγγέλει η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, που ήταν στο όχημα καθώς ερχόταν στη δίκη, φώναξε “Κλείστε τις πόρτες”, αλλά αυτοί κατάφεραν με κάποιον τρόπο να μπουν και χτύπησαν τόσο την ίδια, όσο και μία άλλη επιβάτη.


Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση.

«Μήνυμα» της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των πρώην μελών της, χαρακτηρίζει, σε δήλωσή του, ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, την επίθεση που δέχθηκε το πρωί η συνάδελφός του (αναλυτικά η δήλωση).

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται αναζητήσεις της Ασφάλειας Αττικής για την σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης και του τραυματισμού δικηγόρου και δύο ακόμα γυναικών, κοντά στο Εφετείο, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, ως το άτομο που την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, από φωτογραφίες του που της έδειξαν στην Ασφάλεια.

Ήδη αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς