Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Και... με τον χωροφύλαξ για τις κεραίες ο Δήμος Πατρέων


Φωτογραφία αρχείου, από εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην Πάτρα.



Μήπως φοβάται ο κ. Πελετίδης ότι θα αποκαλυφθεί στους πατρινούς, ότι λειτουργούν στο δημοτικό Παμπελοποννησιακό στάδιο με ανανεωμένες συμβάσεις, ρωτούν ΡΑΠ και Αγωνιζόμενοι Πολίτες


«Γιατί  άραγε εφαρμόζει μια περίεργη «σιγή ασυρμάτου» η δημοτική αρχή και δεν παρέχει πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών που βρίσκονται στην πόλη και δεν προχωρά στη λήψη κατάλληλων μέτρων, όπου απαιτείται;
Μήπως φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί στους πατρινούς ότι στο δημοτικό Παμπελοποννησιακό στάδιο υπάρχουν κεραίες που η σημερινή δημοτική αρχή ανανέωσε τις συμβάσεις; Μήπως υπάρχουν κεραίες και σε άλλα δημοτικά κτίρια;.
Τα παραπάνω ερωτούν οι συνεργαζόμενες δημοτικές παρατάξεις ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη και Αγωνιζόμενοι Πολίτες, με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
 «Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται για την πολύμηνη κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής Πελετίδη στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας,παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις και επισημάνσεις της ΡΑΠ, αλλά και άλλων δημοτικών σύμβουλων, αφού καμία απάντηση δεν έχει δοθεί και το θέμα δεν έρχεται καν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο!
Παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων σε γειτονιές της πόλης μας όπως στα Ζαρουχλέικα, στην Οβρυιά, στην Αρόη και την έκδοση δικαστικής απόφασης από το Πρωτοδικείο Πατρών που απαγορεύει τη λειτουργία κεραίας σε κοντινή απόσταση από σχολεία, η δημοτική αρχή συνεχίζει την πολιτική «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Από τη μια αδειοδοτεί μέσω της πολεοδομίας κεραίες κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη παραβρίσκεται και χαιρετίζει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Αγυιάς εναντίον της κεραίας που βρίσκεται στην περιοχή τους, αίτηση που εκδικάζεται την Παρασκευή, 3/11/2017..
Γιατί  άραγε εφαρμόζει μια περίεργη «σιγή ασυρμάτου» η δημοτική αρχή και δεν παρέχει πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών που βρίσκονται στην πόλη και δεν προχωρά στη λήψη κατάλληλων μέτρων, όπου απαιτείται;
Μήπως φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί στους πατρινούς ότι στο δημοτικό Παμπελοποννησιακό στάδιο υπάρχουν κεραίες που η σημερινή δημοτική αρχή ανανέωσε τις συμβάσεις; Μήπως υπάρχουν κεραίες και σε άλλα δημοτικά κτίρια;
Είναι γνωστό ότι:Απαιτείται η χορήγηση πολεοδομικής έγκρισης (ας σημειωθεί ότι η πολεοδομία αποτελεί υπηρεσία του Δήμου) πριν την έκδοση άδειας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων. Παλιότερα, η πολεοδομική έγκριση χορηγούταν μετά την άδεια της ΕΕΤΤ.
Καιρός να σταματήσει το κρυφτούλι της δημοτικής αρχήςΠελετίδη, να έρθει τώρα το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με μέτρα και προτάσεις.
-         Για την παροχή πλήρους ενημέρωσης για το σύνολο των κεραιών.
-         Για την απαγόρευση εγκατάστασης και το ξήλωμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συγκέντρωσης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.
-         Για την αναγκαία αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου,όπου χρειάζεται, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς