Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 1/11/2017



Για την  γ' αξιολόγηση (από τη συνέντευξη του Ε. Τσακαλώτου)

Υπάρχει βούληση να ολοκληρωθεί έως τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να μην αποτελεί πρόβλημα και να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το χρέος, την έξοδο από το πρόγραμμα και τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ. Υπάρχει κλίμα επίλυσης των προβλημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στις συζητήσεις, καθώς, παρά τις όποιες διαφωνίες, έχει γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα έχει χρονοδιάγραμμα για να βγει από το πρόγραμμα.


Για το κοινωνικό μέρισμα (από τη συνέντευξη του Ε. Τσακαλώτου)

Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί εφέτος από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το μεγαλύτερο μέρος θα δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς, σε πολίτες που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, αλλά και σε κομμάτι των μεσαίων τάξεων.  Θα υπάρξουν κριτήρια για να καλύψουν όλες τις κατηγορίες, ένα άλλο μέρος θα δοθεί σε οργανισμούς που χρωστάμε, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου. Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς για το μέγεθος του μερίσματος και για την κατανομή,  απομένει η παραμετροποίηση, για το πόσα θα λάβει μια οικογένεια με παιδιά ή χωρίς παιδιά.
Δείτε συνημμένη ολόκληρη τη συνέντευξη του Ε. Τσακαλώτου

Για τις αιτιάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη περί ανομίας και τις σχέσεις του Λ. Αυγενάκη με εγκληματικά κυκλώματα (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι καταιγιστικές και αποδεικνύουν ότι όλο το ερώτημά του, που βασίζεται σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει την Αθήνα, αλλά και το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ως μια περιοχή όπου επικρατεί η ανομία, γυρίζει μπούμερανγκ για τον κύριο Μητσοτάκη. Είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες, που φέρονται τελικά να εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις. Αυτό το οποίο θα μπορέσουμε να  παρουσιάσουμε είναι τις εξαιρετικές επιτυχίες που έχει η ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο διάστημα, τόσο σε σχέση με τη διαλεύκανση μεγάλων υποθέσεων, όσο και με την προσπάθεια να υλοποιήσουμε μια αντεγκληματική πολιτική, η οποία θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο των πολιτών και θα σέβεται τις ατομικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Για την υπόθεση της Siemens (από τον Δ. Τζανακόπουλο)

Μίλησε η κυρία Τσακάλου, με βάση τα δημοσιεύματα, για παράνομες χρηματοδοτήσεις, για δωροληψίες, για δωροδοκίες, για μια σειρά από εξυπηρετήσεις, τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε σε πολιτικά πρόσωπα και σε πολιτικά κόμματα. Ήρθε χθες για άλλη μια φορά στην επιφάνεια αυτή η συνθήκη της απόλυτης διαφθοράς, που επικρατούσε στο πολιτικό σύστημα και ήταν ένας από τους κύριους λόγους, που η χώρα οδηγήθηκε στην μνημονιακή επιτροπεία το 2010.


Για την προστασία των καταγγελτών στο Ευρωκοινοβούλιο και τη στάση της ΝΔ (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)
Τα όσα αποκάλυψε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Αυγή” σχετικά με τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της έγκρισης έκθεσης για την προστασία των καταγγελτών που δρουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, είναι ενδεικτικά των συμφερόντων που εκπροσωπεί το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΕΛΚ εν γένει έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να μπλοκάρουν τις διατάξεις του ψηφίσματος που διευκολύνουν την καταγγελία απευθείας στον Τύπο παράνομων πρακτικών των μεγάλων επιχειρήσεων, την οποία εντέλει και καταψήφισαν συνολικά. Το ευτύχημα είναι πως η προσπάθεια τους αυτή απέτυχε, καθώς το ψήφισμα αυτό, το οποίο περιλαμβάνει σειρά θετικών διατάξεων που ενισχύουν τον ρόλο των καταγγελτών (whistleblowers), πέρασε με ευρεία πλειοψηφία. Σημειώνεται δε πως το συγκεκριμένο θέμα αφορά παρανομίες που έχουν στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών της Ε.Ε.  Η εξόφθαλμη σύμπλευση της ΝΔ και σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Δεξιάς με τα λόμπυ των πολυεθνικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: Το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει κανέναν δισταγμό όταν πρόκειται να προασπίσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αναδεικνύει, επιπλέον, την υπονομευτική αντίληψη τους για τη δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών για κρίσιμα θέματα της δημόσιας σφαίρας. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για την τροπολογία σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

1. Από την ομιλία του Ν. Παππά στη Βουλή

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την αδειοδότηση των καναλιών και μέχρι τέλους τους έτους θα έχουμε τη διεξαγωγή της πολυθρύλητης διαγωνιστικής διαδικασίας. Η ψήφιση της τροπολογίας με τις βελτιωμένες νομοτεχνικές αλλαγές, που προέκυψαν έπειτα από μια εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με το ΕΣΡ το οποίο έχει και την ευθύνη της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα βάλει επιτέλους τέλος στη παραβίαση του Συντάγματος, που ήταν ντροπή για τη χώρα.  Θωρακίζεται περαιτέρω ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" των υποψήφιων καναλαρχών, διασφαλίζεται πως κατά τη διάρκεια της 10ετούς ισχύος της άδειας δεν θα υπάρξει από την Πολιτεία μονομερής παραβίαση των συμφωνηθέντων. Δεν θα υπάρξουν πλέον κανάλια που κοιμήθηκαν με τοπική άδεια που ξύπνησαν με πανελλαδική άδεια. Για περισσότερα, δείτε εδώ.
 


2. Σημείωμα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής)

- Καταλήξαμε στις συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις, από κοινού με την Ανεξάρτητη Αρχή που έχει την ευθύνη διεξαγωγής της αδειοδότησης. Με το ΕΣΡ, ένα όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, η οποία –ασφαλώς- δεν αντικατοπτρίζει μια κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το πολιτικό φάσμα (και τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ), έχει, ήδη, ξεκαθαρίσει ότι βάση όλων των κινήσεων του αποτελεί ο νόμος 4339/15.
- Η αδειοδότηση θα φέρει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ τα οποία θα αξιοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού λαού.
Τα αδειοδοτημένα κανάλια θα έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους το καθένα, αυξάνοντας σημαντικά την απασχόληση στον κλάδο και θα ανταποκρίνονται σε υψηλά στάνταρ τόσο τεχνολογικά, όσο –και κυρίως- σε ό,τι αφορά την ποιότητα του προγράμματος που προσφέρουν στον ελληνικό λαό.

Για τον ΕΔΟΕΑΠ (από τον Δ. Τζανακόπουλο)

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να πάρει την πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έρθει να δώσει ένα τέλος στην περιπέτεια αυτού του Ταμείου και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. Η στάση των συγκεκριμένων εκδοτών και ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει το ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τύπο και ποιος εξυπηρετεί άλλου τύπου πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την διάσωση του Ταμείου των δημοσιογράφων, ανεξαρτήτως αυτών των προκλητικών, τοποθετήσεων εκ μέρους των συγκεκριμένων καναλαρχών ή εκδοτών. Οι οποίοι είναι πανθομολογούμενο πως είναι οι εκδότες που ταυτίζονται με την σημερινή εκδοχή της ελληνικής δεξιάς.

Για την αγορά εργασίας (από τον Δ. Τζανακόπουλο)

Οι ευέλικτες μορφές εργασίας πήραν κεφάλι στην Ελλάδα και επί της ουσίας αποτέλεσαν τη βασική εργασιακή σχέση από το 2012 μέχρι το 2015. Δηλαδή, όταν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ πέρασαν τους νόμους της απορύθμισης της αγοράς εργασίας. Αντιθέτως, από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε την τάση, διότι πρέπει να σας πω ότι, όταν αναλάβαμε την κυβερνητική εξουσία, η σχέση μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης ήταν 60 - 40 υπέρ της μερικής απασχόλησης. Αντιθέτως, σήμερα βλέπουμε ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μισές-μισές, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η τάση έχει αντιστραφεί.

Δείτε στο συνημμένο ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου.

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών)
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί την Παρασκευή  3 Νοεμβρίου στις 2 μμ, σε  δημόσια συνάντηση την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,  τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο εταιρεία του ΑΣΣΚ, τους φορείς δηλαδή που συμμετείχαν  στις συζητήσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο  και τον τρόπο έκδοσης του, προκειμένου, έστω και τώρα, η Αρχή να δηλώσει δημόσια εάν επιτρέπει την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης  με τη διεύθυνση  των πολιτών και τα υπόλοιπα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά η «έξυπνη κάρτα», χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, όπως το Υπουργείο είχε ενημερωθεί από τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο, με βάση τις γνωμοδοτήσεις 1 και 4 / 2017  της ίδιας της Αρχής  Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Όταν η χρήση των δεδομένων αυτών επιτρέπεται σε ιδιωτικούς φορείς (τράπεζες, εταιρείες τηλεφωνίας κλπ), να επιτρέπεται και στους φορείς  του Ελληνικού Δημοσίου.....

Για τις βιαιότητες της Χρυσής Αυγής
1. Δήλωση Ν. Τόσκα
Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Οι τελευταίοι δε από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου “σοβαρή Χρυσή Αυγή”.
2. Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες. Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

Για την Κοινωνική Οικονομία (από τον Χαιρετισμό της Ρ. Αντωνοπούλου)
Για την κυβέρνηση μας, η Κοινωνική Οικονομία αποτελεί οριζόντια στρατηγική προτεραιότητα γιατί μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά πρωταρχικά στην εμβάθυνση της δημοκρατίας στην παραγωγή και την εργασία.  Με το νέο νόμο 4430/2016 συνδιαμορφώσαμε με το πεδίο ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που διευρύνει τον τομέα πέραν των γνωστών μέχρι σήμερα ΚοινΣΕπ, βάζει κανόνες και διαμορφώνει εκείνο το περιβάλλον, ώστε η ΚΑΛΟ να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες.  Με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου καταγράφεται μία νέα δυναμική στο χώρο. Φιλοδοξία μας ήταν και είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του πεδίου και να υποστηρίζουμε την αυτόνομη ανάπτυξη των συνεργατικών εγχειρημάτων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.  Η κοινωνική οικονομία δεν θα στεριώσει αν στηριχτεί σε κρατικοδίαιτες πρακτικές του παρελθόντος. Αντίθετα θα μεγαλουργήσει μέσα από διαδικασίες της βάσης. Για περισσότερα, δείτε εδώ.


Για τις εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με την υγεία (από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας)
Εξήγγειλε χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την αποστολή ογκολογικών φαρμάκων κατ’ οίκον. Καλωσόρισε, λοιπόν, ο κος Μητσοτάκης σ’ αυτό που ο ΕΟΠΥΥ εξορθολογίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί από το Δεκέμβριο του 2016.  Ας ενημερωθεί  ο κος Μητσοτάκης πως τα ΦΥΚ δεν διακινούνται όπως οι ασπιρίνες. Πρόκειται για φάρμακα ευαίσθητα που πρέπει να φτάσουν στον ασθενή με απόλυτη ασφάλεια, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η διασφάλιση της ποιότητας του τρόπου μεταφοράς, καθώς και όλης της διαδικασίας με τα απαραίτητα έγγραφα. Ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να βάλει κανόνες στη διαδικασία μεταφοράς τους προς τους ασθενείς, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, ειδικότερα όταν πρόκειται για ασθενείς απομακρυσμένων περιοχών. Η διαδικασία προβλέπει δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων μεταφορέων, ξεκίνησε πιλοτικά πάνω από ένα χρόνο τόσο από το Κεντρικό Φαρμακείο του Ρέντη, αλλά και από άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα, με αποστολές μετά από σχετικό αίτημα ασθενών και με σκοπό να ξεκινήσει σε δεύτερο χρόνο η πλήρης εφαρμογή της για το σύνολο των ασθενών.  Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι: Κατάργηση της ασαφούς διαδικασίας με την οποία χορηγούνταν παρατάσεις στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων. Αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, ο οποίος στο εξής θα ελέγχει τους νηογνώμονες. Εκσυγχρονισμός και αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των νηογνωμόνων. Μείωση του ορίου ηλικίας των δεξαμενόπλοιων που κάνουν πετρέλευση στο εσωτερικό της χώρας. Αναβάθμιση των προσόντων και πιστοποίηση των επιθεωρητών και ελεγκτών πλοίων. Γίνεται κατηγοριοποίηση των προσόντων και συστήνεται Σχολή Επιθεωρητών Ελεγκτών. Καθιερώνεται η είσοδος στο Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή με Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ρυθμίζονται χρόνια προβλήματα του προσωπικού του Λ.Σ. - ΕΛΑΚΤ. Και του πολιτικού προσωπικού του ΥΝΑΝΠ. Καθιερώνεται αξιοκρατικός τρόπος μεταθέσεων, αποσπάσεων με κριτήρια, αντικειμενικά, κοινωνικά και υπηρεσιακά. Την απόφαση παίρνει συλλογικό όργανο. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Ενισχύσεις ΟΤΑ (ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών)

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε  επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 980.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.  
Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η οποία λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων, σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε η καταβολή ποσού συνολικού ύψους 369.393 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση του Δήμου Τρίπολης, με σκοπό την κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάστασης οικοσκευής, λόγω πλημμύρας στις 25 Ιουνίου 2017. Δείτε
εδώ για περισσότερα.

Σχετικά με απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών (δήλωση Στ. Κοντονή)

Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση Χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.  Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Σημειωτέον ότι το αδίκημα αυτό είχε τελεστεί από τον καταδικασθέντα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε δεν είχε τελέσει κανένα άλλο αδίκημα.  Συνεπώς, ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής Χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί. Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος

Για το προσφυγικό

Για την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου (από τη συνέντευξη τύπου του Γ. Μουζάλα)

Μυτιλήνη: Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής το οποίο το είχαμε διαμορφώσει για 2.200 ανθρώπους, είναι παραπάνω από 5.000 άνθρωποι. Στη Σάμο, σήμερα είναι λίγο παραπάνω από 2.000 άνθρωποι σ’ ένα camp για 1.300, αλλά πριν τις τελευταίες μεταφορές ήταν 2.700. Στη Λέρο έχουμε αντιστοιχία των θέσεων με το camp, στην Κω έχουμε αντιστοιχία των θέσεων με το camp. Στη Χίο κλείσαμε τη Σούδα. Επεκτείνουμε το camp. Αυτή τη στιγμή έχουμε 1.900 σ’ ένα camp, το οποίο έχει θέσεις για 800. Οι προθέσεις μας: Με βάση τους υπάρχοντες χώρους, θα κάνουμε μια προσπάθεια στη Μυτιλήνη να διαμορφώσουμε ακόμα 1.000 θέσεις μέσα στο υπάρχον camp. Στη Σάμο, μπορούμε να το φτάσουμε από τις 800 θέσεις με καινούργιες διαμορφώσεις, στις 1.300. Και στη Χίο μαζί με την επέκτασή του, θα φτάσουμε πάλι από τις 900 θέσεις, στις 1.300.  Αυτές είναι οι δυνατότητες που οι χώροι μας προσφέρουν. Επομένως, η εξεύρεση νέων χώρων παραμένει επιτακτική ανάγκη. Έχουμε συγχρόνως μια επιστολή κι ένα αίτημά μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς την Γενική Διεύθυνση Home και προς τη Γ.Δ. Echo, προς την Ύπατη Αρμοστεία και τον ΙΟΜ. Θέλουμε ξενοδοχεία στα νησιά. Τέλος, η κυβέρνηση κρατάει στα χέρια της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τη χρησιμοποίηση πλωτών μέσων. Υπάρχουν ειδικά πλωτά μέσα για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, σε περίπτωση όμως ανάγκης, προκειμένου να εξασφαλιστούν μέχρι να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, αυτό που οι Δήμαρχοι και οι τοπικές κοινωνίες ζητούν: ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους αυτούς που το δικαιούνται και είμαστε και υποχρεωμένοι να το κάνουμε με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες και με  βάση τον τρόπο που εμείς θέλουμε ν’ αντιμετωπίζουμε τη μετανάστευση.  Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς