Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΙΣΕ: Ζητά απόσυρση του Ν/Σ για την ταυτότητα φύλου


Να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ζήτησε από την κυβέρνηση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι το φύλο «δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο».


Αγνοώντας βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, περί αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητάς του, ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο», βλέποντας πίσω από αυτό «ισχυρές ομάδες».

Επίσης ότι το νομοσχέδιο «αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου» εκτιμώντας ότι η δυνατότητα διόρθωσης φύλου κι από μαθητές «δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία».

Προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» σχολιάζει το Μαξίμου και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς