Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Παρών από τα «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας»


Πρόκειται για την εργασία της Πατρινής εκπαιδευτικού Χαράς Πεφάνη



Ένα υπέροχο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο δροσιά, κυκλοφόρησε ανάμεσα στο άνυδρο τοπίο της υποκολτούρας, που εντέχνως καλλιεργείται και από απόψε παρουσιάστηκε στο βιβλιόφιλο κοινό της Πάτρας, από τις εκδόσεις «ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ» του πατρινού εκδότη Χρ. Τσαντή.
Πρόκειται για την εργασία της Χαράς Πεφάνη, εκπαιδευτικού της β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τον τίτλο «Τα αντιεφιαλτικά σεντόνια της θάλασσας».

Άκρως επίκαιρο συν διδακτική αυτή έκδοση των 16 σελίδων, μέσα από μ΄λια σύντομη και περιεκτική γραφή, με την βοήθεια της παραμυθίας, περνά μηνύματα πολλαπλά προςε την κοινωνία των παιδιών, μία ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία, στην οποία κια μόνον μπορούμε να βασιζόμαστε, εάν έχουμε κατανοήση την αξία την περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των αυριανών πολιτών.

Ένα παραμύθι με την ανακατώστρα στρίγλα μάγισσσα Μπούρδου-Μπούρδου και την μικρή ΣουΜουΤού, που φεύγοντα από τον καθαρό πύργο της βρέθηκε μπροστά σε μία παραλία γεμάτη πλαστικές σακκούλες και σε μία συνάντηση με την κυρία χελώνα, όπου νομίζει για μέδουσες, νόστιμες λιχουδιές, τις σακκούλες που αντικρίζει, είναι οι συντελεστές που πιάνουν το παιδί από το χέρι και το περνούν στον κόσμο της ανακύκλωσης.

Κι αυτό όταν ολόκληρη πόλη, η Πάτρα του Πολιτισμού και της πύλης εισόδου στην πνευματικά αναπτυγμένη Δύση, ακόμη δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα της καθημερινής καταδυνάστευσής της από τα σκουπίδια και την έλλειψη φιλοπεριβαλλοντικής εκπαίδευσης των πολιτών της, ενώ τελευταία πολιορκείται και από θαλάσσης απ' τις μέδουσες, που καθιστούν το θαλάσσιο λουτρό επικίνδυνο ρίσκο!

Στην εκδήλωση-παρουσίαση, που έγινε στο μέγαρο του Επιμελητηρίου Πατρών, μίλησαν για το βιβλίο και την συγγραφέα εκπαιδευτικοί, ο Δ/ντής της Β΄Βάθμιας, ψυχολόγος κια έκλεισε με την παρουσίαση θεατρικού δρόμενου, παρμένου από τους διαλόγους του βιλίου, που σύμφωνα με την συγγραφέα δεν αποκλείεται να το δούμε και σε θεατρική παρουσία.      

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς