Θαλασσοδάνεια, Survivor, τούρκικα, τηλεβίζιτες, ξεκατίνιασμα, εμετός
Μια χούφτα θαλασσοδανεισμένοι μηντιάρχες χρησιμοποιώντας σαν στελέχη (κυρίως στα κανάλια) τους πλέον αποτυχημένους δημοσιογράφους και μανατζαρέους, (εάν κρίνει κανείς από τους αενάως ζημιογόνους ισολογισμούς τους), ασελγούν στις δημόσιες συχνότητες τις οποίες έχουν μετατρέψει από δημόσιο αγαθό σε εστίες μόλυνσης.
O διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε την δυνατότητα στο ευρύ κοινό να δει τις φωτογραφίες όλου του συρφετού που αποτελεί το στελεχιακό δυναμικό των καναλιών-τα διευθυντικά στελέχη.
Παρατηρώντας κανείς τις φωτογραφίες τους έβλεπες τα συσσωρευμένα κόμπλεξ τους τα οποία σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση εξουσίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ.
Πολλοί από δαύτους με τους πολυτελείς μισθούς κάνουν μια ζωή αναντίστοιχη των προσόντων τους (ελικόπτερα, βίλες και πάει λέγοντας) μια και τα προσόντα τους αντικατοπτρίζονται στις θαλασσοδανεισμένες ζημιογόνες επιχειρήσεις τους.
Μόνο 10 μηντιακές επιχειρήσεις χρωστάνε 1,3 δις ευρώ τα οποία θα τα πληρώσει ο μακάκας ο φορολογούμενος όπως έγινε στην περίπτωση του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, όπως πάει να γίνει και με τους ιδιοκτήτες της Ναυτεμπορικής -όπως διαβάζουμε στο Enimerosi 24.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι κύριοι καναλάρχες οι οποίοι κρύβονται πίσω από σκάνδαλα όπως εκείνο του T.T, σε προκλητικές αναθέσεις δημοσίων έργων, σε αλχημείες με τα ένσημα του ΙΚΑ, σε φοροδιαφυγή και πάει λέγοντας.
Ατέλειωτη η λίστα με τις υποθέσεις τους που σέρνονται σε αίθουσες δικαστηρίων και συρτάρια όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Δεν είναι δυνατόν με θαλασσοδάνεια και Παράγκα στην διανομή της διαφημιστικής πίτας να απαιτούν να ελέγξουν την ενημέρωση και παράλληλα να ταίζουν με σκουπιδοεκπομπές τα σπίτια των φαμιλιέρηδων. Συχνά αναρωτιέστε εκεί έξω ποιοι ψεκάζουν τους Ελληνες; Η τηλεόραση τους ψεκάζει. Τα κανάλια, ιδιωτικά και δημόσια. Η ΕΡΤ τόσα χρόνια Σπύρο Παπαδόπουλο έδειχνε-σε σκυλάδικο είχει μετατραπεί με άλλοθι κάποιους πράγματι ποιοτικούς καλλιτέχνες οι οποίοι για να πουλήσουν κάνα δίσκο αναγκάζονταν να εμφανιστούν στην εκπομπή του Παπαδόπουλου.
Στην σύμβαση παραχώρησης των δημοσίων συχνοτήτων υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο ιδιώτης επιχειρηματίας. Ποτέ δεν τηρήθηκαν αυτές κι΄όμως το κράτος αδιαφορούσε για τα τηλεσκουπίδια που τάιζαν τον τηλεθεαστή τα κανάλια.
Κανένα κανάλι δεν σεβάστηκε την σύμβαση παραχώρησης των δημοσίων συχνοτήτων και το ίδιο βιολί συνεχίζεται ως σήμερα.
Αντί ο Νίκος Παππάς να ανοίγει μέτωπα με τον κάθε επιχειρηματία χωριστά δεν έχει παρά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους να παρακολουθήσουν τι γίνεται με τα θαλασσοδάνεια και πως μοιράζεται η διαφημιστική πίτα από τα media shops. Δεν χρειάζεται έρευνα σε βάθος για να διαπιστώσει κανείς ότι τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών έχουν μετατραπεί σε προσωπικό τους πλουτισμό και εξωχώριους λογαριασμούς ενώ στην Κολομβία της Ευρώπης αφήνουν μόνο τα χρέη τους για να τα πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι.
Το μόνο που πρέπει να συμβεί στην προκειμένη περίπτωση είναι να εφαρμόζονται οι Νόμοι απ΄όλους (και από το κράτος) και να επεμβαίνουν οι ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Στο μεταξύ με νέα ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο δίνει συνέχεια στην κόντρα με το Star:
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel) κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση 32,4 εκατ. ευρώ για «διαφυγόντα κέρδη», καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβουν θέση. Να εξηγήσουν επιτέλους στον ελληνικό λαό με ποίου το συμφέρον συντάσσονται.
- Μπορεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, που επί σειρά ετών εκπέμπει χωρίς νόμιμη άδεια, να ζητά αποζημίωση για τη διεξαγωγή του πρώτου –μετά από 30 χρόνια- διαγωνισμού για χορήγηση τηλεοπτικών αδειών;
- Μπορεί μια εταιρεία να ζητά αποζημίωση για την απώλεια, όπως διατείνεται, διαφημιστικών εσόδων από επιλογές που έκανε η ίδια; Από την ανταλλαγή προγράμματος «δράσης» με ένα άλλο σχετικό με «μαγειρική»; Ή από αυθαίρετες εκτιμήσεις περί απώλειας τηλεθέασης;
- Μπορεί ένας ιδιωτικός οργανισμός να απαιτεί τη «μεταβίβαση» στο Δημόσιο (και κατ’ επέκταση στους πολίτες) εξόδων μισθοδοσίας υπαλλήλων ή προετοιμασίας του για τη συμμετοχή σε διαδικασία, η οποία προβλέπεται από Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων;
- Μπορεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, αξιοποιώντας την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν προχώρησαν σε αδειοδότηση των καναλιών, να απαιτεί τη «διατήρηση» της ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο;
- Μπορεί μια ιδιωτική εταιρεία να παρερμηνεύει μια απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως κατέπεσε στο σύνολό του ένας Νόμος (4339/2015), ο οποίος προβλέπει ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά σταθμό; Και επί αυτής της ηθελημένης παρερμηνείας να δρομολογεί απολύσεις δεκάδων εργαζομένων;
Όπως και τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πώς ακριβώς αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής τους.
Η απάντηση της Κυβέρνησης σε όλα τα παραπάνω είναι σαφής: Στις πρακτικές που επιλέχθηκαν δεν υποκύπτουμε. Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει κανονικά. Πρέπει να γίνει πολύ σύντομα. Και το τίμημα οφείλει να είναι υψηλό, ανάλογο αυτού που πέτυχε ο πρώτος διαγωνισμός. Για τη δε τήρηση των νόμων δεν τίθεται αμφισβήτηση.
Τώρα είναι η ώρα των ξεκάθαρων απαντήσεων.
Πηγή: kourdistoportocali.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς